Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Λιάνα Κανέλλη: Το αλφάβητο της Κόλασης ή Το ΑΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ για αντιμετώπιση της Ατομικής Ευθύνης, της Μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ και της ΝΑΤΟικής DELTA FORCE είναι μόνο η ΔΥΝΑΜΗ του ΚΚΕ

Ιερώνυμος Μπος (1450-1516)
Ο Εφιάλτης της Κόλασης (The Harrowing of Hell), Ελαιογραφία (52,8x73,7 cm.)


Η αλφάβητος της κόλασης

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

 

Σε μέρες εξαθλίωσης της Παιδείας και της Εργασίας, μετά από παρατεταμένη κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και φτωχοποίησης των μαζών, δεν είναι παράξενο που χρησιμοποιείται ευρέως πια το ελληνικό αλφάβητο.

Σαρκάζοντας το μπουλούκι από εθνίκια, χριστέμπορους που περιφέρονται ως μεταλλαγμένοι Ρασπούτιν της γειτονιάς και της πλατείας του χωριού, το ελληνικό αλφάβητο επιλεγμένο από τους επιστήμονες για να ξεχωρίσουν τα δύσκολα από τα τετριμμένα αρκτικόλεξα, τους τρίβεται στα μούτρα.

Λιάνα Κανέλλη, 20 Μαρτίου 1954, Αθήνα
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος
29.V.2016 (Μολύβι, 29χ21 εκ.)

Δεν μπορεί αυτό το αφασικό ελληναριό να διατυμπανίζει την ανωτερότητα της φυλής επειδή οι κακοί ξένοι επιστήμονες, που κραδαίνουν τσιπάκια και ευνουχιστικές ουσίες σε μια σύριγγα, δανείζονται το άλφα, το βήτα, το γάμα, το δέλτα, εσχάτως και το λάμδα για να βαφτίσουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού...

Πέρα από το σαρκασμό, αυτός ο σαφώς μειοψηφικός εσμός προσπαθεί, κι ως ένα βαθμό καταφέρνει, και δυστυχώς όχι μόνον δημοσκοπικά, να παρασέρνει, με προοπτική πολιτικής εκμετάλλευσης και πολιτικής παρουσίας, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό φοβισμένων, λογικά επιφυλακτικών ή κουρασμένων και ανασφαλών ανθρώπων.

Δεν παρηγορεί κανέναν το γεγονός ότι τέτοια τάση ακροδεξιάς συσπείρωσης στο λεγόμενο, που δεν είναι, κίνημα αντιεμβολιαστών, εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις χώρες της λεγόμενης Δύσης.

Και γιατί να είναι, όταν είναι σχεδόν ίδια τα ποσοστά στις ΗΠΑ και τη χώρα μας, πάνω από δεκαπέντε τοις εκατό των πολιτών, που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη.

Είναι χαρακτηριστικό ένα νούμερο στην έρευνα που παρήγγειλε ο ΙΣΑ για να κατανοήσει τους αρνούμενους να εμβολιαστούν. Ανάμεσα σ' αυτές που κυκλοφόρησαν, αυτή η έρευνα έχει τα λιγότερο μικροπολιτικά ερωτήματα.

Είναι λοιπόν αποκαλυπτικό το γεγονός ότι ένα δώδεκα τοις εκατό των ερωτηθέντων αρνητών δηλώνει ότι θα μπορούσε να πειστεί από τον οικογενειακό του γιατρό!

Ποσοστό το οποίο αν αθροιστεί στο εξήντα οχτώ τοις εκατό των πρόθυμων και πεπεισμένων ότι πρέπει να εμβολιαστούν, μας φέρνει ταχύτερα και διά της ευθείας στο ζητούμενο του ογδόντα τοις εκατό του πλήρως εμβολιασθέντος πληθυσμού.

Θεωρητικά λοιπόν το ελληνικό αλφάβητο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ως επιστημονική τεκμηρίωση μέγιστου κινδύνου, κυριαρχώντας έναντι της άγνοιας και της σκοπιμότητας.

Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αλλά και τα αποκαλυπτικά.

Γιατί ο οικογενειακός γιατρός δεν είναι ούτε θέμα ατομικής ευθύνης, ούτε επιλογής, άμα δεν υπάρχει, όπως και δεν υπάρχει, παρά τις αμέτρητες φορές που εξαγγέλθηκε απ' το σύνολο των κυβερνήσεων, που διαχειρίστηκαν από τη χούντα ως σήμερα το χωράφι με τα Άνθη του Κακού της Υγείας μας.

Στην παρατεταμένη πανδημική κρίση, ήρθε να προστεθεί κι ο καύσωνας, κυριολεκτικά σαν εκδίκηση, από την Αφρική όπου μόνον το ένα τοις εκατό έχει πρόσβαση σε εμβόλια και είναι αιώνες τώρα, αλλά κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες, μια ήπειρος φαιό νταμάρι ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στυγνής αποικιοκρατίας.

Το αλφαβητάρι της κόλασης διδάσκει ανορθολογικά, εκβιαστικά και σχεδόν απάνθρωπα πως ο καλύτερος τρόπος να πείσεις τις μάζες να εμβολιαστούν είναι να απειλήσεις την υγεία της τσέπης τους κι όχι να τους διδάξεις να απαιτούν την υγεία της ζωής τους.

Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με πράσινη ανάπτυξη και μέτρα ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής.

Γιατί η κυριαρχία του καπιταλιστικού ιού έχει διασπείρει την εκμετάλλευση και την άγνοια σε τέτοιο βαθμό που πάει να εμφανίσει τα φασισταριά ως αντιστασιακό κίνημα.

Γιατί, όπως διάβασα σ' ένα πικρόχολο τουίτ, αν κάποιος θέλει να ξοδέψει για κλιματιστικό πρέπει να πουλήσει ακριβά κι ένα νεφρό του για να τα καταφέρει, τότε η έξοδος από την κόλαση τιμολογείται από αυτούς που αντιμετωπίζουν τη μετάλλαξη Δέλτα με τη δύναμη Δέλτα (όπως delta force).

Κι όμως η ελπίδα και η δύναμη είναι στην ίδια αλφάβητο: ΚΚΕ.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 31/7-1/8/2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.