Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΚΚΕ - Ερώτηση: Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτήσεων για βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ — Κινητοποίηση κατοίκων: Κανένα παιδί σε κοντέινερ — Συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στο δημαρχείο Αθήνας (VIDEO: Νίκος Σοφιανός)

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτήσεων για βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Δευτέρα 30/08/2021 - 09:08

Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτήσεων για τη φοίτηση των παιδιών σε βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή τον υπουργό Εργασίας.

Αναφέρει:

«Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες παιδιά, περί τα 80.000 σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, μένουν αποκλεισμένα από βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Συνολικά υποβλήθηκαν αιτήσεις για 250.863 παιδιά, από τα οποία μόλις τα 167.100 έλαβαν το πολυπόθητο “κουπόνι”, με το οποίο δικαιούνται μια θέση είτε σε παιδικό σταθμό είτε σε ΚΔΑΠ.

Η απόρριψη των αιτήσεων αποτελεί ανάλγητη επιλογή υπουργείου και κυβέρνησης, μια χρονιά μάλιστα που ξεκινά με συσσωρευμένα τα οξυμένα προβλήματα που έχουν προκύψει από τους όρους διαχείρισης της πανδημίας, όλο το προηγούμενο διάστημα με ευθύνη της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση με πρόσχημα τα μέτρα για τη μη διασπορά του covid έκλεισε τις δομές για όλη την περσινή περίοδο, αντί να πάρει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Τα προληπτικά μέτρα ελέγχου και φροντίδας, προϋπέθεταν αυξημένη χρηματοδότηση, περισσότερες προσλήψεις προσωπικού, κάτι το οποίο δεν ιεραρχήθηκε ούτε σχεδιάστηκε οδηγώντας τις σε πολύμηνο κλείσιμο. Το αποτέλεσμα αυτό είχε τεράστιες αρνητικές συνέπειες τόσο για τα παιδιά και τις ψυχοσωματικές ανάγκες τους, όσο και για τους γονείς που πέρα από την εργασιακή ανασφάλεια που έχουν επιβάλλει κυβέρνηση και εργοδοσία, επιφορτίστηκαν με αποκλειστικά ατομική ευθύνη καθετί που αφορά στα παιδιά τους.

Ο μεγάλος αριθμός των απορριφθέντων αιτήσεων, υποδηλώνει τις ανάγκες που υπάρχουν, και είναι ένα μέρος των συνολικών, πραγματικών αναγκών, αφού χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής το πρόγραμμα.

Οι απαντήσεις του υπουργείου περί αιτήσεων που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις έρχεται να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική και στο τομέα της προσχολικής αγωγής, την προσήλωσή της στην εμπορευματοποίηση γι’ αυτό και η υποχρηματοδότηση. Άλλωστε το καθηλωμένο ποσό που προβλέφθηκε για το Πρόγραμμα, με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει, σηματοδοτούσε την ειλημμένη απόφαση του υπουργείου να απορρίψει παιδιά, παρά τις υποκριτικές και ψεύτικες δηλώσεις περί του αντιθέτου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, εάν προτίθεται να καλύψει με έκτακτη χρηματοδότηση όλες τις αιτήσεις του προγράμματος, με ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης για προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τη δημιουργία δομών ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες.»

902

*

ΑΘΗΝΑ

Κινητοποίηση ενάντια στο στοίβαγμα των νηπίων σε κοντέινερ

Ομιλία του Ν. Σοφιανού στη κινητοποίηση για το σχολείο σε κοντέινερ

Στο πλευρό κατοίκων και φορέων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας

(Κείμενο κάτω)

*

ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ

Συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στο δημαρχείο Αθήνας ενάντια στο στοίβαγμα νηπίων σε κοντέινερ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 30/8 στις 4 μ.μ. στο δημαρχείο της Αθήνας (πλ. Εθνικής Αντίστασης-πρώην Κοτζιά) ενάντια στο στοίβαγμα μικρών παιδιών σε κοντέινερ καλούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαζικοί φορείς της Αθήνας.

Καταγγέλλουν ότι παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας, η δημοτική αρχή του Κ. Μπακογιάννη συνεχίζει την τοποθέτηση κοντέινερ σε αδόμητα οικόπεδα αλλά και σε αυλές σχολείων, όπου θα στοιβάξει νήπια και προνήπια στο πλαίσιο της υλοποίησης της δίχρονης προσχολικής αγωγής, χωρίς να τηρεί κανέναν από τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις.

Στην κινητοποίηση καλούν μεταξύ άλλων η Ένωση Γονέων της 6ης ΔΚ Αθήνα, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» κ.α.

Απαιτούν:

  • Κανένα κοντέινερ σε αυλή σχολείου ή αλλού
  • Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα οικόπεδα του Δήμου για ανέγερση νέων νηπιαγωγείων, σχολείων όλων των βαθμίδων αλλά και παιδικών σταθμών - άμεση απαλλοτρίωση και αγορά οικοπέδων
  • Νηπιαγωγεία ασφαλή και σύγχρονα, με χώρους για σίτιση, ξεκούραση, με αίθουσες εκδηλώσεων και αύλειους χώρους κατάλληλους για σωματική άσκηση, άθληση και παιχνίδι.
  • Νηπιαγωγεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό και παιδαγωγικό υλικό, με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι κλπ)
  • Αξιοποίηση των ελευθέρων δημοτικών ακινήτων που είναι κατάλληλο για στέγαση νηπιαγωγείων.

902

*

ΑΘΗΝΑ

Κινητοποίηση ενάντια στο στοίβαγμα των νηπίων σε κοντέινερ

Στο πλευρό κατοίκων και φορέων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας

(Video επάνω)

Τετάρτη 25/08/2021 - 22:05

«Θέλουμε σχολεία και όχι κλουβιά», «κανένα κοντέινερ σε προαύλιο - ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτιρίων άμεσα», «όχι νήπια στα κοντέινερ», «όχι άλλη υποβάθμιση». Με αυτά τα συνθήματα, σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και άλλοι φορείς πραγματοποίησαν το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το συγκρότημα σχολείων της Νικοπόλεως, ενάντια στις προσπάθειες να εφαρμοστεί το αναγκαίο μέτρο της δίχρονης προσχολικής αγωγής, με όρους πολύμορφης υποβάθμισης.

Τις τελευταίες ημέρες, η πολιτική των κοντέινερ στην οποία κατέφυγε η Δημοτική Αρχή χωρίς να έχει αξιοποιήσει τις αναβολές υλοποίησης του μέτρου της προσχολικής αγωγής για την εξασφάλιση κτιρίων που αρμόζουν στην ευαίσθητη νηπιακή ηλικία, πήρε σάρκα και οστά με την τοποθέτηση οικίσκων στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος το οποίο ήδη στεγάζει πέντε σχολεία.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, καταγγέλθηκε σε όλους τους τόνους η επιλογή για στέγαση νηπίων σε κοντέινερ, σε αυλές σχολείων, κόντρα σε κάθε έννοια παιδαγωγικών όρων. Τονίστηκαν οι διάφορες επιπτώσεις αυτής της επιλογής τόσο για τα νήπια, όσο και για τους υπόλοιπους μαθητές, για την περιοχή συνολικά που τόσο ανάγκη έχει ελεύθερους χώρους, για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων. Οι φορείς που πήραν τον λόγο δήλωσαν πως οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς θα συνεχιστούν.

Στο πλευρό των φορέων βρέθηκε και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας, η οποία έχει εξαρχής δηλώσει την αντίθεση στο σχέδιο εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής κατά κύριο λόγο με κοντέινερ. Ο Νίκος Σοφιανός, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των συλλόγων γονέων και διδασκόντων για το αυτονόητο και στις ευθύνες της πλειοψηφίας στον Δήμο. Τόνισε πως δεν είναι λύση το 2021 να στοιβάζονται σε κοντέινερ παιδιά 4 και 5 ετών που εφαρμόζεται και σε άλλα σχολεία του Δήμου, συμπληρώνοντας πως αυτό το καθεστώς θα συνεχιστεί καθώς δεν υπάρχει σχεδιασμός για κάποια ανέγερση σχολείου. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις σημείωσε πως λύση θα φέρει η οργανωμένη αντίδραση των γονιών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των κατοίκων.

«Η αντίδραση που πρέπει να υπάρξει να δώσει μήνυμα ότι δεν είναι αυτό το παρόν και το μέλλον για τα παιδιά μας, για αυτές τις γειτονιές» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η αντιμετώπιση του ζητήματος της στέγασης της προσχολικής αγωγής είναι κομμάτι της γενικότερης ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης στην εκπαίδευση.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.