Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Να σε κάψω Γιάννη ή Σκάσε και κολύμπα — Καίγονται Πελοπόννησος και Εύβοια, πνίγεται η υπόλοιπη Ελλάδα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΙ ΕΥΒΟΙΑ, ΠΝΙΓΕΤΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μεγάλες καταστροφές σε Λάρισα και Ελασσόνα από τις χθεσινές βροχές

Πέμπτη 12/08/2021 - 10:28

Την ώρα που Εύβοια και Πελοπόννησος καίγονται από τις μεγάλες πυρκαγιές, στη Θεσσαλία οι πόλεις πνίγονται, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που αφήνει στο έλεος των φυσικών φαινομένων τον λαό και δεν κατασκευάζει έργα υποδομής, έργα για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία των πόλεων.

Στο Νομό Λάρισας, από το μπουρίνι που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, καταστροφές σημειώθηκαν σε καταστήματα και καλλιέργειες, δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε  ξεριζωμένα δέντρα και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στους δρόμους. 

Συνολικά στη Λάρισα και την Ελασσόνα καταγράφηκαν 90 κλήσεις προς το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Μέσα στην πόλη της Λάρισας, στο πάρκο του ΟΣΕ επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, δέντρο έπεσε πάνω στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο σημείο, ενώ ένα ακόμη ξεριζώθηκε εντελώς.

Πτώσεις δένδρων υπήρξαν και στην οδό Υψηλάντου της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου, με τα δέντρα να καταπλακώνουν σταθμευμένα αυτοκίνητα δημιουργώντας μεγάλες ζημιές.

Επίσης επί της οδού Γεωργίου Σταύρου (συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου) έπεσε από 3ο όροφο πολυκατοικίας τοίχος πάνω στα σταθμευμένα αυτοκίνητα και στα καλώδια της ΔΕΗ, τα οποία περνάνε μέσα από κλαδιά δέντρου και μπλέχτηκαν μεταξύ τους.

Περιοχές όπως αυτή της Νεάπολης, του ΑΤΑ και του Αγίου Κωνσταντίνου έμειναν για λίγη ώρα βυθισμένες στο σκοτάδι.

Στην Ελασσόνα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, κυρίως καλαμποκιού. Έπεσαν κολόνες της ΔΕΗ και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος κυρίως σε περιοχές του πρώην Δήμου Ποταμιάς.

Πολλά είναι τα πεσμένα δέντρα στον δρόμο Ελασσόνας - Τσαριτσάνης, κοντά στα κτίρια Λυκείων και Γυμνασίων, στην Τσαριτσάνη, στην περιοχή της ΠΑΠ Ελασσόνας.

Στο γήπεδο του «Οικονόμου» Τσαριτσάνης, ο ισχυρός αέρας έριξε μέρος του τοίχου του!

Οι ζημιές στις καλλιέργειες του νομού θα φανούν σε λίγες ώρες.

Προβλήματα σε Δράμα και Καβάλα

Προβλήματα παρουσιάστηκαν ακόμα σε Καβάλα, Δράμα και Φθιώτιδα με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για να επέμβει. Συγκεκριμένα, στη Δράμα δέχθηκε 16 κλήσεις ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 24 κοπές δέντρων, στην Καβάλα 29 κλήσεις έγιναν, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 4 κοπές δέντρων και 6 αντλήσεις υδάτων.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.