Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Οι ολοκληρωτισμοί είναι δύο... o εξής κομμουνισμός — Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την επιχείρηση καθιέρωσης «ευρωπαϊκής μέρας» αντικομμουνισμού στην ΕΕ

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση για την επιχείρηση καθιέρωσης «ευρωπαϊκής μέρας» αντικομμουνισμού στην ΕΕ

Δευτέρα 23/08/2021 - 10:00

Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μόλοτοφ στις 23 Αυγούστου 1939, ανάμεσα στην ΕΣΣΔ και τη Γερμανία, το περιεχόμενο του οποίου διαστρεβλώνει συστηματικά η ΕΕ για να ξαναγράψει την Ιστορία σε βάρος των λαών, γίνεται προσπάθεια και φέτος να κατοχυρωθεί αυτή η ημερομηνία ως «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων», εξισώνοντας χυδαία τον κομμουνισμό με τον ναζισμό.

Η ανιστόρητη αυτή αθλιότητα επιχειρεί να κρύψει ότι το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ επήλθε μετά τη Συμφωνία του Μονάχου το 1938 (μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας, Βρετανίας και Γαλλίας), που παραχώρησε στη Γερμανία τη Σουδητία, διαμελίζοντας την Τσεχοσλοβακία.

Αυτή η κίνηση χάριζε την προηγμένη βιομηχανική βάση της Τσεχοσλοβακίας στον Χίτλερ, ανοίγοντάς του τον δρόμο να επιτεθεί στον πραγματικό αντίπαλό του, τη Σοβιετική Ενωση, γεγονός που το Σύμφωνο μη επίθεσης Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ καθυστέρησε για 21 πολύτιμους μήνες.

Αλλωστε, πριν από το εν λόγω Σύμφωνο, η Βρετανία και η Γαλλία είχαν σπεύσει να υπογράψουν ανάλογο Σύμφωνο με τη ναζιστική Γερμανία, το 1938, απορρίπτοντας, μάλιστα, τα καλέσματα για Συμφωνία με τη Σοβιετική Ενωση, ενώ η Πολωνία είχε υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία με τον Χίτλερ από το 1934.

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

«Με αντικομμουνιστικές φιέστες και ψηφίσματα η ΕΕ, το Ευρωκοινοβούλιό της, οι εκάστοτε προεδρίες της, όπως τώρα η σλοβενική, οι κυβερνήσεις κι άλλα αντιδραστικά κέντρα και ΜΚΟ επιχειρούν εδώ και χρόνια να καθιερώσουν την 23η Αυγούστου ως "Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων".

Επιστρατεύοντας το ψεύδος, τη διαστρέβλωση και κάθε είδος ανιστόρητης αθλιότητας επιδιώκουν την απαράδεκτη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας και τις θηριωδίες του φασισμού, που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα γεννά.

Αδυνατώντας να επικαλεστούν θετικά για την καπιταλιστική βαρβαρότητα που υπερασπίζονται και η οποία γίνεται όλο και πιο αποκρουστική, καταφεύγουν στον αντικομμουνισμό, το τελευταίο όπλο τους, με στόχο τη συκοφάντηση του πραγματικού, του ταξικού τους αντιπάλου.

Ο ξεπεσμός των ατεκμηρίωτων ισχυρισμών τους και ο βιασμός της ιστορικής αλήθειας μαρτυρούν ανησυχία για το μέλλον της εξουσίας των καπιταλιστών και όχι σιγουριά.

Ο αντικομμουνισμός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης προπαγάνδας τους γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, τα αδιέξοδα του σύγχρονου καπιταλισμού:

Οι αλλεπάλληλες κρίσεις και η εργασιακή ζούγκλα, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις, η προσφυγιά και η εξαθλίωση, οι λαοί να αφήνονται εκτεθειμένοι και αθωράκιστοι στην πανδημία και στα φυσικά φαινόμενα.

Ανησυχούν γιατί όλα τα παραπάνω δημιουργούν το έδαφος για να μπορέσει ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, για μια νέα ανάταση του κομμουνιστικού κινήματος.

Με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών οι ίδιοι οι λαοί μπορούν να προστατέψουν την ιστορική αλήθεια από το ψέμα και την παραχάραξη, να βρουν τον δρόμο τους παίρνοντας στα χέρια την εξουσία και την οικονομία, απαλλαγμένοι από τα δεσμά της ΕΕ και κάθε ένωσης του κεφαλαίου, για να χαράξουν τον δρόμο που υπηρετεί τις δικές τους ανάγκες, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.