Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Το "έλα να δισ" στις δαπάνες για το ΝΑΤΟ και "ο σώζων εαυτόν" στις πυρκαγιές — ΚΚΕ: Γνωστοί διαχρονικά οι υπεύθυνοι

*

Κάθε καιρός κι η Μάντρα του, κάθε "στραβή" το Μάτι της, κάθε φωτιά κι η βάρδιά της, κάθε βροχή το Μπούρτζι μας, κάθε κυβέρνηση αστική κι ο τάφος μας

Πέρυσι στις 9 Αυγούστου Πλημμύρες στην Εύβοια

*

Νεκροί, αγνοούμενοι και καταστροφές από την έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Υπέρογκες ετήσιες δαπάνες για το ΝΑΤΟ και μηδαμινές για την αντιπυρική θωράκιση

Δευτέρα 09/08/2021 - 10:47

Τα ποσά που έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και για έργα αντιπυρικής θωράκισης συγκρίνει σε ένα αποκαλυπτικό γράφημα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανάρτηση στο Twitter, αναδεικνύοντας τις προτεραιότητες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων...

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που παρατίθενται, φαίνεται ότι οι ετήσιες δαπάνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ είναι υπερπολλαπλάσιες αυτών για την προστασία του λαού από τις πυρκαγιές.

«Γνωστοί οι υπεύθυνοι και η αιτία! Διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ στην ανάρτησή του στο Twitter, συμπληρώνοντας ότι «η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη διεκδίκησης και αγώνα».

*

Διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων

Κυριακή 08/08/2021 - 18:41

Τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις πυρκαγιές και τις καταστροφές που επιφέρουν αναδεικνύει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με την ανάρτηση που έκανε στο Τwitter.

Παραθέτει αριθμητικά στοιχεία για τα εκατομμύρια στρέμματα που έχουν καεί σε προηγούμενες μεγάλες πυρκαγιές, αλλά και για τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και καλεί «η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη διεκδίκησης και αγώνα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.