Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση στις 31 Αυγούστου για το Ασφαλιστικό και συναυλία για τους πυρόπληκτους — Συνδικάτα της Αττικής: Συγκέντρωση την 1η Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις

Συγκέντρωση στις 31 Αυγούστου για το Ασφαλιστικό και συναυλία για τους πυρόπληκτους

Δευτέρα 30/08/2021 - 08:13

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν την Τρίτη 31 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση απευθύνουν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους στον Λευκό Πύργο.

Στο χώρο της συναυλίας η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ θα συγκεντρώνει σχολικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στις πυρόπληκτες περιοχές. Επίσης, βοήθεια θα συγκεντρώνεται στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Γ. Σουρή 2) Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη – Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 7 μ.μ. - 9 μ.μ.

Στο κάλεσμά τους τα Σωματεία σημειώνουν:

«Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κλιμακώνοντας την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση είναι ένα ακόμα επεισόδιο σε μια αντιλαϊκή πολιτική που στηρίχθηκε και προετοιμάστηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν. Κατρούγκαλου) που έβαλε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στην Ασφάλιση, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίστηκε δραστικά, ανοίγοντας το δρόμο για να κυριαρχήσουν τα κοράκια ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια όσο και αν το προσπαθεί η κυβέρνηση. Απέναντι στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους στο νέο κύμα της πανδημίας, που ξεθεμελιώνει κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμά μας απαντάμε με την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η κακοπληρωμένη εργασία, η ατομική διαπραγμάτευση που ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους στα νύχια της εργοδοσίας και ο ατομικός κουμπαράς στην Ασφάλιση δεν θα είναι το δικό μας μέλλον.

Καλούμε κάθε Σωματείο, κάθε εργαζόμενο στη συγκέντρωση την Τρίτη 31 Αυγούστου, στις 19.30 στο Αγ. Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους στον Λευκό Πύργο.

Σηκώνουμε το ανάστημά μας για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να παλέψουμε την ανατροπή του νόμου εκτρώματος - Χατζηδάκη κι όλων των άλλων βάρβαρων νόμων που προκαλούν ισχυρές ανατροπές στη ζωή και στην εργασία μας. Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιάσουν τους κόπους και τον ιδρώτα μας στο βωμό του κέρδους. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, οργανώνουμε την πάλη διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους

Παλεύουμε:

  • για τη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
  • για αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία».

902, Πηγή φωτό: Eurokinissi / Motionteam

*

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συγκέντρωση την 1η Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις

Δευτέρα 30/08/2021 - 08:18

Σε συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα καλούν Συνδικάτα της Αττικής καθώς η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Το κάλεσμα στη συγκέντρωση απευθύνουν: το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής - Πειραιά και Νήσων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής και Νήσων και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κλιμακώνοντας την επίθεση σε ότι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση, είναι ένα ακόμα επεισόδιο σε μια αντιλαϊκή πολιτική που στηρίχθηκε και προετοιμάστηκε από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί εφαρμογή του νόµου – λαιμητόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν. Κατρούγκαλου) που έβαλε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στην ασφάλιση, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίστηκε δραστικά, ανοίγοντας το δρόμο για να κυριαρχήσουν τα κοράκια ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια όσο και αν το προσπαθεί η κυβέρνηση. Απέναντι στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους στο νέο κύμα της πανδημίας, που ξεθεμελιώνει κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμά μας απαντάμε με την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η κακοπληρωμένη εργασία, η ατομική διαπραγμάτευση που ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους στα νύχια της εργοδοσίας και ο ατομικός κουμπαράς στην ασφάλιση, δεν θα είναι το δικό μας μέλλον.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο στη συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 8.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Σηκώνουμε το ανάστημά μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να παλέψουμε την ανατροπή του νόμου εκτρώματος – Χατζηδάκη κι όλων των άλλων βάρβαρων νόμων που προκαλούν ισχυρές ανατροπές στη ζωή και στην εργασία μας. Δε θα επιτρέψουμε να θυσιάσουν τους κόπους και τον ιδρώτα μας στο βωμό του κέρδους. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, οργανώνουμε την πάλη διεκδικώντας Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους

Παλεύουμε:

  • Για τη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
  • Για αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία».

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, (ΣΥΠΑ).

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.