Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Βιέτ Κώστας: Tελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Κώστα Σαραντίδη - Van Lap

Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Κώστα Σαραντίδη - Van Lap

Τρίτη 29/06/2021 - 10:12

Πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς και σύντροφοί του Βιετναμέζοι και Έλληνες αποχαιρέτησαν σήμερα στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας τον σύντροφο Κώστα Σαραντίδη, που έφυγε στις 25 Ιούνη. Μετά τις 9 το πρωί θα ακολουθήσει η αποτέφρωση.

*

Συλλυπητήρια μηνύματα στην οικογένεια του Κώστα Σαραντίδη έστειλαν:

Ο Πρόεδρος του Βιετνάμ Nguyen Xuan Phuc

Ο πρώην Πρόεδρος του Βιετνάμ Nguyen Minh Triet

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Pham Binh Minh

Ο Υπουργός Άμυνας Phan Van Giang

Ο υπουργός Εξωτερικών Bui Thanh Son

Ο πρόεδρος της Ένωσης Βιετναμέζικων Οργανώσεων Φιλίας Nguyen Phuong Nga

*

Στην πολιτική τελετή παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ και τα μέλη της ΚΕ του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη, Κώστα Μπασδέκη, ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων καθώς και ο Αντώνης Κωσταδήμος από το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ.

Γιώργος Μαρίνος

Παραβρέθηκαν ακόμα ο πρέσβης του Βιετνάμ Le Hong Truong, ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Βιετνάμ Ναπολέων Πατεράκης, ο πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού Ευάγγελος Βουρδουμπάκης και ο Νίκος Χατζηκυριάκος από την ΚΟ Πετρούπολης του ΚΚΕ και πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ευάγγελος Βουρδουμπάκης

Στεφάνια μεταξύ άλλων έστειλαν ο πρόεδρος του Βιετνάμ Nguyen Xuan Phuc, ο πρώην πρόεδρος του Βιετνάμ Nguyen Minh Triet, ο υπουργός Εξωτερικών, τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας του Βιετνάμ, η ΚΕ του ΚΚΕ, το ΚΣ της ΚΝΕ.

Ο πρέσβης του Βιετνάμ Le Hong Truong

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο πρέσβης του Βιετνάμ εξήρε τη συμβολή του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του βιετναμέζικου λαού, στη μετέπειτα ανάπτυξη της χώρας, αλλά και στην ανάπτυξη της φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς.

Στο τέλος της ομιλίας, ζήτησε και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους παρευρισκόμενους.

Τιμητικές φρουρές δίπλα στο φέρετρο στάθηκαν από το ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στην ιστορία του εκλιπόντος, εκφράζοντας το σεβασμό του ΚΚΕ στον κομμουνιστή και διεθνιστή που αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη για τα συμφέροντα του βιετναμέζικου και του ελληνικού λαού, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της ΚΕ του ΚΚΕ στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κόρη του Αντωνία Σαραντίδου και ο γιος του Ιπποκράτης που διάβασε ένα ποίημα του εγγονού του Μάξιμου.

Στο τέλος τον αποχαιρέτησε η εκπρόσωπος της Κοινότητας Βιετναμέζων Ελλάδας και του Συλλόγου Ελληνοβιετναμέζικης Φιλίας εξαίροντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των λαών, αλλά και στην προσαρμογή των Βιετναμέζων στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, το φέρετρο μεταφέρθηκε για την αποτέφρωση ενώ ήταν σκεπασμένο με τις σημαίες της Ελλάδας και του Βιετνάμ.

Μπροστά είχε τοποθετηθεί ένα τραπεζάκι με τη φωτογραφία του, τα μετάλλιά του και το καπέλο του από τη στολή που φορούσε ως στρατιώτης του βιετναμέζικου στρατού.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.