Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Η κακιά η ώρα... της έλλειψης μέτρων προστασίας και πρόληψης — Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κοινή ανακοίνωση για την έκρηξη και τον τραυματισμό 3 εργαζομένων — Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ: Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα πρόληψης και προστασίας από βιομηχανικό ατύχημα στη Δυτική Αττική (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος αναδεικνύει η πυρκαγιά σε αποθήκη με φιάλες υγραερίου

Παρασκευή 18/06/2021 - 20:52

Τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής για ένα μεγάλο βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή, λόγω της έλλειψης σχετικών μέτρων προστασίας και πρόληψης, ήρθε να αναδείξει η έκρηξη και η πυρκαγιά σε αποθήκη με φιάλες προπανίου και υγραερίου στον Ασπρόπυργο.


Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο πιο ελαφρά και ένας πιο σοβαρά που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Αργότερα, οι δύο τραυματίες έλαβαν εξιτήριο, ενώ το τρίτο άτομο νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Κέντρου Εγκαυμάτων.

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠANEΛΛAΔIKH ENΩΣH EΛAIOYPΓOΣAΠΩNOΠOIΙAΣ KAI EPΓATOΫΠAΛΛHΛΩN XHMIKHΣ BIOMHXANIAΣ NOMOY ATTIKHΣ

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ – ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ασπρόπυργος, 18.6.2021 

Σήμερα Παρασκευή, 18/6, κατά τις πρωινές ώρες εκδηλώθηκε έκρηξη σε εγκαταστάσεις φόρτωσης υγραερίου στην περιοχή του Ασπροπύργου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρείς εργαζόμενοι οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γ.Ν. Θριασίου.

Συμπαραστεκόμαστε στους τραυματίες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, να διαλευκάνουν πλήρως τις αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Εδώ και καιρό τα σωματεία έχουμε προειδοποιήσει για τα ελλιπή μέτρα προστασίας σε μία περιοχή όπου συνυπάρχει βιομηχανική δραστηριότητα και οικιστικός ιστός και για τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης.

Οι εργαζόμενοι είναι επιτακτικό να δυναμώσουν τον αγώνα για να παρθούν και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και αποτροπής κινδύνων στην ευρύτερη περιοχή, πριν να ζήσουμε τα χειρότερα. 

Τα Δ.Σ. των Σωματείων

Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιίας και Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας

Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Αττικής-Βοιωτίας-Ευβοίας-Κορίνθου

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος

 

Η πυροσβεστική, μετά από ώρες, έθεσε υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην συγκεκριμένη βιομηχανική εγκατάσταση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Στο χώρο παραμένουν τρία οχήματα της πυροσβεστικής που συνεχίζουν να βρέχουν το σημείο για προληπτικούς λόγους. 

Τη στιγμή της έκρηξης επικράτησε μια κόλαση φωτιάς, που επεκτάθηκε σε υπαίθριο χώρο πάρκινγκ και σε υπαίθριους οικοπεδικούς χώρους στην περιοχή. Επίσης, ένα βυτιοφόρο πήρε φωτιά και κάηκαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον χώρο. 

Το μήνυμα που στάλθηκε εκείνη την ώρα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έλεγε

«καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες» αποδεικνύει ότι «ο κίνδυνος να τραυματιστούν σοβαρά από εκρήξεις κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής ήταν υπαρκτός και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», όπως  σημειώνει η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε από νωρίς κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τις δυνάμεις του Κόμματος στην περιοχή να απαιτούν μέτρα πρόληψης και προστασίας από ένα Βιομηχανικό Ατύχημα στη Δυτική Αττική.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους (επάνω) Σωματεία επισημαίνουν: 

«Εδώ και καιρό τα Σωματεία έχουμε προειδοποιήσει για τα ελλιπή μέτρα προστασίας σε μία περιοχή όπου συνυπάρχει βιομηχανική δραστηριότητα και οικιστικός ιστός και για τον κίνδυνο Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης».

902

*

ΤΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να παρθούν τώρα μέτρα πρόληψης και προστασίας από βιομηχανικό ατύχημα στη Δυτική Αττική

Παρασκευή 18/06/2021 - 19:26

«Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με το φόβο και τον κίνδυνο! Απαιτούμε τώρα μέτρα πρόληψης και προστασίας από βιομηχανικό ατύχημα στη Δυτική Αττική», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή την έκρηξη και την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη με φιάλες προπάνιου και υγραερίου στον Ασπρόπυργο.

Το ΚΚΕ, αναφέρει, «εκφράζει για ακόμη μία φορά την έντονη ανησυχία του για την πλήρη απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, που ζουν συνεχώς με τον κίνδυνο και το φόβο ενός εκτεταμένου βιομηχανικού ατυχήματος».

Όπως σημειώνει, «το μήνυμα της ίδιας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας "Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες", με το οποίο θέλουν να δείξουν ότι τάχα το κράτος βρίσκεται σε ετοιμότητα, αποδεικνύει ότι ο κίνδυνος να τραυματιστούν σοβαρά από εκρήξεις κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής ήταν υπαρκτός και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα».

Η ανησυχία δικαιολογημένα γίνεται μεγαλύτερη, υπογραμμίζει, «καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Θυμίζουμε ότι μόνο τους τελευταίους μήνες, στην ευρύτερη περιοχή είχαμε την έκρηξη στο ΚΥΤ Ασπροπύργου, φωτιά σε εργοστάσιο λαδιού και πάλι στον Ασπρόπυργο, την πρόσφατη φωτιά στις εγκαταστάσεις της MotorOil, δεκάδες φωτιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης και άλλα».

Σε μια περιοχή όπως η Δυτική Αττική, τονίζει, «με ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων εξακολουθεί να υπάρχει ένα πραγματικό χάος και μια αναρχία σε σχέση με τις χρήσεις γης. Σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική, δίπλα και μέσα στους οικιστικούς ιστούς, εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται επικίνδυνες μονάδες, εργοστάσια με επικίνδυνες ουσίες ή μεγάλες ποσότητες καυσίμων, εγκατάσταση ΧΥΤΑ και άλλα».

Συνεχίζεται η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων πρόληψης σε χώρους εργασίας, επισημαίνει, «με κίνδυνο πυρκαγιάς, διαρροής επικίνδυνων χημικών κ.ά. διότι αυτά αποτελούν κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ από τη μεριά του κράτους δεν γίνεται έλεγχος τήρησης αυτών των κανόνων. Απουσιάζουν παντελώς ουσιαστικές διαδικασίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή ακόμα και αναγκαίες οδοί μαζικής διαφυγής αν απαιτηθεί εκκένωση πληθυσμού σε μια περιοχή».

Πολύ περισσότερο, συνεχίζει, «που λίγα χιλιόμετρα από το σημείο της σημερινής έκρηξης και πυρκαγιάς συνεχίζει να λειτουργεί μόνο τις καθημερινές και μόνο τις πρωινές ώρες με μόλις 6 γιατρούς (εκ των οποίων οι 2 συμβασιούχοι) το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου, ενώ στο Θριάσιο Νοσοκομείο η ΜΕΘ στο κέντρο εγκαυμάτων εξακολουθεί να νοσηλεύει μόνο περιστατικά covid-19 και δεν επαρκεί για τη νοσηλεία εγκαυματιών ασθενών».

Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, καταλήγει, «δεν μπορούμε να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια την επόμενη καταστροφή.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε:

  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με ευθύνη του κράτους για τον έλεγχο των επιχειρήσεων για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων, επαγγελματικών ασθενειών, βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης, ρύπανσης του περιβάλλοντος.
  • Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών επικινδυνότητας ανά περιοχή και να υπάρξει ανάλογος σχεδιασμός αντιμετώπισης, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των κινδύνων και την αλληλεπίδρασή τους.
  • Να εξασφαλιστεί επαρκές, μόνιμο, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό έκτακτης ανάγκης, επαρκής εκπαίδευση των εμπλεκομένων φορέων, τακτική ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, κρατική χρηματοδότηση για ανάπτυξη της έρευνας σε αυτή την κατεύθυνση.
  • Να στελεχωθούν όλα τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αττικής με επαρκές μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, όπως αντίστοιχα και το Θριάσιο Νοσοκομείο. Με ευθύνη της Κυβέρνησης να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ για τη νοσηλεία ασθενών covid-19, ώστε να είναι διαθέσιμες οι ΜΕΘ στο κέντρο εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου για εγκαυματίες ασθενείς».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.