Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 24-27 Ιουνίου 2021: «Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό» — Η εναρκτήρια εκδήλωση στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου — Χαιρετιστήρια μηνύματα από 102 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα (VIDEO ΦΩΤΟ)

*

Τα πάντα για το 21ο Συνέδριο

*

21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ξεκινάει την Πέμπτη με σύνθημα «Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό»

Τρίτη 22/06/2021 - 08:59

«Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό». Με αυτό το σύνθημα ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιούνη το 21ο Συνέδριο του Κόμματός μας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, στις 7.30 μ.μ., και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Παρασκευή 25 Ιούνη, στις 9 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιούνη. Τα θέματα του Συνεδρίου, με βάση το Καταστατικό του Κόμματος, είναι τα εξής:

α) Ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο.

β) Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Το μεγάλο αυτό γεγονός για το Κόμμα και την εργατική τάξη αποτελεί την κορύφωση μιας πλούσιας εσωοργανωτικής διαδικασίας, που ξεκίνησε με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ και τη διακίνησή τους σε δεκάδες χιλιάδες φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μέσα σε συνθήκες μάχης και οργάνωσης αγώνων, παίρνοντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, οι Οργανώσεις του Κόμματος ολοκλήρωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο την προσυνεδριακή διαδικασία και πλέον όλα είναι έτοιμα για το Συνέδριο.

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στο ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο κτίριο στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, καθώς με εθελοντική δουλειά και οικονομική στήριξη από μέλη, οπαδούς και φίλους έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του κτιρίου.

Η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και οι δρόμοι γύρω από το κτίριο, έχουν στολιστεί κατάλληλα, για να υποδεχθούν αυτό το μεγάλο γεγονός. 

«Η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως...»

Στολισμένη και πανέτοιμη η έδρα της ΚΕ για να υποδεχτεί τους συνέδρους

Η εναρκτήρια εκδήλωση είναι μια οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές. Ο τίτλος της, «Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει», είναι δανεισμένος από «Το τραγούδι του Μολδάβα» των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτ Βάιλ και εκφράζει την αλήθεια ότι ο κόσμος, παρά τις καμπές και τα εμπόδια, με κινήσεις εσωτερικές που κάποτε φτάνουν να γίνουν ορμητικές, προχωρά μπροστά.

Το σενάριο της συναυλίας διατρέχει τον στίχο «Η πιο μεγάλη νύχτα θα φέρει το φως». Παρακολουθώντας τη βασανισμένη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική βία, τον πόλεμο και την καταστολή, ζωή των σύγχρονων προλετάριων, αλλά και την αντίσταση με τους αγώνες τους, οδηγεί κλιμακωτά στις σοσιαλιστικές επαναστάσεις, σ' αυτές που έγιναν και εκείνες που θα 'ρθουν. Ολη αυτή η δύσκολη πορεία από το σήμερα στο αύριο παρατηρείται από μακριά, από το φωτεινό μέλλον της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας.

«Και εμείς από τη δική μας πλευρά, μέσα από την τέχνη μας, συμβάλλουμε στην κορυφαία εσωοργανωτική διαδικασία του Κόμματός μας», είπε στον «Ριζοσπάστη» η Θαλασσιά Αντωνοπούλου, εκ μέρους της ομάδας που προετοιμάζει την εκδήλωση. 

«Μια συναυλία με αγαπημένα, γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια. Τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, που έχουν συνδεθεί ή εκφράζουν κάποιες χαρακτηριστικές περιόδους στην Ιστορία του κινήματος. Αγγλικά, ρωσικά, γαλλικά, τουρκικά, ιταλικά, ισπανικά και βεβαίως ελληνικά εργατικά και επαναστατικά τραγούδια... Ολα αυτά τα τραγούδια, μαζί με τις εικόνες που θα τα συνοδέψουν, θα προσπαθήσουν να μας αφηγηθούν μια ιστορία. Ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός, σε αντίθεση με τον "παλιό", τον σάπιο εκμεταλλευτικό κόσμο».

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι μαζικών φορέων, εργατικών συνδικάτων, του γυναικείου κινήματος, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Επιστήμης. Επίσης έχει προσκληθεί το προεδρείο της Βουλής, οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Γαλατσίου. Θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως γίνεται άλλωστε και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις του Κόμματος.

Οι συντελεστές

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά) οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Ροδάνθη Κασκαφέτου, Μαριλίζα Λούντζη, Στέλιος Μαγαλιός, Νατάσα Μουσάδη, Νατάσα Μποφίλιου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Θανάσης Χουλιαράς. 

Παίζουν (αλφαβητικά) οι μουσικοί: Βασίλης Βασιλάτος (κρουστά), Χρήστος Γκόντζος (βιόλα), Τάσος Γουσέτης (βιολί), Γιώργος Θεοφάνους (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Κατσίκας (drums), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο), Κώστας Κωνσταντινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (ηλεκτρικό μπάσο), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Έλλη Φιλίππου (βιολοντσέλο). 

Ακούγεται η φωνή της μικρής Μυρτώς Ακτύπη

Ενορχήστρωση: Φίλιππος Παχνιστής

Στο τραγούδι «Γαμμαγραφία» η ενορχήστρωση έγινε με την πρωτότυπη αρχική παρτιτούρα του Θάνου Μικρούτσικου.

Τα βίντεο δημιούργησαν οι: Άρης Γαληνός, Γιάννης Κλεφτογιάννης, Σέργιος Κολισίκας, Κώστας Σταματόπουλος. 

Animation στα τραγούδια Τραγουδάω, Bella Ciao, The Partizan, Γραμμαγραφία, El Τururururu, Полюшко-поле: Νίκος Ραδαίος

Συντονισμός  επιμέλεια βίντεο: Κώστας Σταματόπουλος

Σενάριο – καλλιτεχνική επιμέλεια: Θαλασσιά Αντωνοπούλου.

Ολοκληρώθηκε η προσυνεδριακή διαδικασία

 

Με πολύ μεράκι και εθελοντική δουλειά ολοκληρώθηκε η συντήρηση του κτιρίου

Η προσυνεδριακή διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις Συνδιασκέψεις των Οργανώσεων Περιοχών, όπου ψηφίστηκαν ομόφωνα οι Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο. Ολοκληρώθηκε και ο προσυνεδριακός διάλογος που ξεκίνησε στις 13/2/2021.

Η Επιτροπή Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι παρέλαβε συνολικά 370 άρθρα που ήρθαν εντός της καθορισμένης προθεσμίας (μετά την παράταση που δόθηκε έως τις 28/4/2021) και άλλα 7 άρθρα που ήρθαν εκτός της καθορισμένης προθεσμίας.

Από τα άρθρα που πληρούσαν τα κριτήρια δημοσίευσης, 320 δημοσιεύτηκαν στον «Ριζοσπάστη» και 37 δημοσιεύτηκαν στα τεύχη 2 και 3 του 2021 (Μάρτης - Απρίλης και Μάης - Ιούνης) της ΚΟΜΕΠ. Τα υπόλοιπα 20 άρθρα ήρθαν είτε με την υπόδειξη να μη δημοσιευτούν, είτε χωρίς πλήρη στοιχεία.

Ολα τα κείμενα περιλαμβάνονται στον φάκελο του Προσυνεδριακού Διαλόγου και θα είναι στη διάθεση των αντιπροσώπων του Συνεδρίου.

  • 102 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα έστειλαν χαιρετιστήριο μήνυμα (Βλ. κάτω)

*

Έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ: Παρεμβάσεις για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑμεΑ

Ο ανελκυστήρας

Το κτίριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, αφού ανακαινίστηκε και αναβαθμίστηκε συνολικά, «φόρεσε τα καλά του» για να υποδεχτεί την επόμενη βδομάδα το 21ο Συνέδριο. Αυτό έγινε εφικτό με τη σχεδιασμένη δουλειά συντρόφων επιστημόνων, αρχιτεκτόνων, οικοδόμων, με το μεράκι και την εθελοντική δουλειά πολλών μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ, με την οικονομική στήριξη των εργασιών από τα μέλη και τον περίγυρο του ΚΚΕ.

Μέσα σε όλα τα καινοτόμα, που εξυπηρετούν την καθημερινή λειτουργία του κτιρίου, περιλαμβάνεται και η ιδιαίτερη φροντίδα που προβλέφθηκε για την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες, που κινούνται με αμαξίδιο ή έχουν άλλες δυσκολίες, με δύο προσεκτικά σχεδιασμένους ανελκυστήρες, που βρίσκονται στον χώρο του αίθριου, μετά την είσοδο του κτιρίου. Η παρέμβαση αυτή είναι πρωτοποριακή και λείπει σε πολλές περιπτώσεις από δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, παρά τις βαρύγδουπες διακηρύξεις των κυβερνήσεων για τα ΑμεΑ.

Η Κέλλυ Παπαϊωάννου, αρχιτέκτονας από την ομάδα που σχεδίασε την αναβάθμιση του κτιρίου της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, εξηγεί στον «Ριζοσπάστη» το σκεπτικό της συγκεκριμένης παρέμβασης:

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολούσε πάρα πολλά χρόνια. Εως τώρα το λύναμε, ήταν στον προσανατολισμό μας, αλλά αυτό γινόταν ας πούμε με τρόπους πιο εφήμερους. Αλλά πάντα λυνόταν. Τώρα αποφασίσαμε, μέσα στη συνολικότερη αναβάθμιση και τη συντήρηση που κάναμε στο κτίριο, να το λύσουμε μόνιμα και οριστικά. Υπήρχε αυτή η ανάγκη. Οπότε τοποθετήσαμε στην ουσία δύο ανελκυστήρες που ανεβάζουν τους ανθρώπους με αναπηρίες από τον εξωτερικό χώρο, στο πρώτο επίπεδο, που είναι το επίπεδο του κτιρίου, ο βασικός όγκος του, της εισόδου και των γραφείων της ΚΕ, και σε ένα δεύτερο επίπεδο τους ανεβάζει σε ένα υπερυψωμένο δάπεδο που οδηγεί στον δεύτερο ανελκυστήρα, ώστε να μπουν στην Αίθουσα Συνεδρίων.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε στην ουσία την πρόσβαση προς όλους τους βασικούς χώρους συνάθροισης κοινού της έδρας της ΚΕ του Κόμματος, ανεμπόδιστα, με σύγχρονα μέσα, με πάρα πολλή ασφάλεια. Εχουμε πάρει όλα τα μέτρα ώστε όλη η διαδρομή να είναι ασφαλής μέχρι να φτάσει κάποιος με αμαξίδιο ή άλλες δυσκολίες στην Αίθουσα Συνεδρίων και σε όλους τους χώρους εδώ στην έδρα της ΚΕ».

Να σημειωθεί ότι ειδικός ανελκυστήρας υπάρχει και στις εσωτερικές σκάλες της Αίθουσας Συνεδρίων.

902

*

21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Χαιρετιστήρια μηνύματα από 102 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Τρίτη 22/06/2021 - 10:34

Χαιρετιστήρια μηνύματα προς το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ απέστειλαν 102 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο. 

Ολόκληρα τα μηνύματα των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων δημοσιεύονται στο portal 902.gr και μπορείτε να τα βρείτε συγκεντρωμένα στην ενότητα ΕΔΩ. 

Τα 102 κόμματα που έχουν αποστείλει χαιρετιστήριο μήνυμα είναι τα εξής: 

1.      Κομμουνιστικό Κόμμα Αζερμπαϊτζάν

2.      Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας

3.      Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό

4.      Κομμουνιστικό Κόμμα Αρμενίας

5.      Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής

6.      Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας

7.      Κόμμα Εργασίας Αυστρίας

8.      Κομμουνιστικό Κόμμα Βελγίου

9.      Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας

10.     Κομμουνιστικό Κόμμα Βιετνάμ

11.     Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (Βόρεια Μακεδονία)

12.     Ένωση Κομμουνιστών στη Βουλγαρία

13.     Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας

14.     Κόμμα Βουλγάρων Κομμουνιστών

15.     Κομμουνιστικό Κόμμα της Βραζιλίας

16.     Βραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα

17.     Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

18.     Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

19.     Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία

20.     Επαναστατικό Κόμμα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, Γαλλία

21.     Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας

22.     Εθνική Ένωση Κομμουνιστών (Γαλλία)

23.     Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

24.     Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας

25.     Κόμμα Εργασίας Γουατεμάλας

26.     Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία

27.     Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας

28.     Κομμουνιστικό Κόμμα Ελ Σαλβαδόρ

29.     Κομμουνιστικό Κόμμα (Ελβετία)

30.     Ελβετικό Κομμουνιστικό Κόμμα

31.     Κόμμα Εργασίας Ελβετίας

32.     Κόμμα Κομμουνιστών ΗΠΑ

33.     Μαρξισμός-Λενινισμός σήμερα (ML Today), ΗΠΑ

34.     Ομάδα Σίσο Ούντο, Ιαπωνία

35.     Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας

36.     Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό)

37.     Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

38.     Κόμμα Τουντέχ Ιράν

39.     Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας

40.     Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας

41.     Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας

42.     Κομμουνιστικό Κόμμα Ισημερινού

43.     Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ισπανίας

44.     Κομμουνιστές της Καταλονίας

45.     Ένωση του Λαού της Γαλικίας

46.     Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ

47.     Μέτωπο Κομμουνιστών (Ιταλία)

48.     Κομμουνιστικό Κόμμα (Ιταλία)

49.     Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν

50.     Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά

51.     Κολομβιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα

52.     Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα, Νότια Κορέα

53.     Κόμμα Λαϊκής Πρωτοπορίας, Κόστα Ρίκα

54.     Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας

55.     Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας

56.     ΑΚΕΛ (Κύπρος)

57.     Λαϊκό Επαναστατικό Κόμμα Λάος

58.     Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας

59.     Οργάνωση του ΚΚΣΕ στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας

60.     Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα

61.     Σοσιαλιστικό Κόμμα (Λιθουανία)

62.     Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου

63.     Κόμμα του Κογκρέσου για την Ανεξαρτησία της Μαδαγασκάρης (AKFM)

64.     Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας

65.     Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα - Εθνική Πολιτική Ένωση, Μεξικό

66.     Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού

67.     Κίνημα Λαϊκής Αντίστασης (Μολδαβία)

68.     Κομμουνιστικό Κόμμα Μπανγκλαντές

69.     Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας

70.     Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

71.     Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας

72.     Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα

73.     Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας

74.     Ένωση κομμουνιστών Ουκρανίας

75.     Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν

76.     Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης

77.     Παλαιστινιακό Κομμουνιστικό Κόμμα

78.     Παραγουανό Κομμουνιστικό Κόμμα

79.     Περουβιανό Κομμουνιστικό Κόμμα

80.     Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας

81.     Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα

82.     Κομμουνιστικό Κόμμα Ρεουνιόν

83.     Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρουμανίας

84.     Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας

85.     Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - ΚΚΣΕ

86.     Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης

87.     Ένωση Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚ Σοβιετικής Ένωσης

88.     Κομμουνιστές της Σερβίας

89.     Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας

90.     Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας

91.     Κομμουνιστικό Κόμμα Σουαζιλάνδης

92.     Σουδανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα

93.     Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας

94.     Κομμουνιστικό Κόμμα Σρι Λάνκα

95.     Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο Σρι Λάνκα (JVP)

96.     Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα

97.     Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

98.     Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας, Τσεχία

99.     Φιλιππινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (PKP 1930)

100.     Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας

101.     Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας

102.     Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.