Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Αλέκα Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αφήσουν το τερατούργημα στα χαρτιά — Θανάσης Παφίλης: Πυρήνας των αντεργατικών αλλαγών είναι ο απομονωμένος εργάτης (2 VIDEO)

 

(Κείμενο κάτω)

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ

Θ. Παφίλης: Πυρήνας των αντεργατικών αλλαγών είναι ο απομονωμένος εργάτης

Τρίτη 15/06/2021 - 19:39

Στην ανάγκη να υπάρξει σκληρός, ταξικός αγώνας, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο - τερατούργημα που έφερε η κυβέρνηση για ψήφιση.

Ο Θανάσης Παφίλης τόνισε πως 101 χρόνια από τη θεσμοθέτηση του οκτάωρου στην Ελλάδα, υπάρχει τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της παραγωγικότητας της εργασίας. Το οκτάωρο είναι όντως παρωχημένο, «7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο είναι το καινούργιο», ανέφερε, όμως, αντί για αυτό καθιερώνεται η 12ωρη εργασία. Όπως εξήγησε, αυτοί που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, είναι αυτοί που εμποδίζουν την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος. Αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι επιστροφή στο 1900, πρόσθεσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς σε όλες τις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Υπογράμμισε πως ο βασικός πυρήνας των αντιδραστικών αλλαγών, από τις ατομικές συμβάσεις μέχρι τις ανατροπές στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, είναι να υπάρχουν απομονωμένοι εργάτες.

Σε σχέση με την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως τα φορτώνει όλα στη διαχείριση της ΝΔ και όχι στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, αθωώνοντας με αυτό τον τρόπο το σύστημα.

902

*

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ

Αλ. Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αφήσουν το τερατούργημα στα χαρτιά

Τρίτη 15/06/2021 - 17:26

Τον εγκληματικό χαρακτήρα του αντεργατικού νομοσχεδίου αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν να αχρηστευτεί από τη λαϊκή πάλη ανέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται αυτό το τερατούργημα.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ, με αυτό το σχέδιο νόμου, έδειξε καθαρά και απροκάλυπτα το πρόσωπο της, καθώς είναι αποφασισμένη πάση θυσία να ανεβάσει στον ανώτατο δυνατό βαθμό την εκμετάλλευση και να τσακίσει με κάθε μέσο το εργατικό κίνημα. «Η ΝΔ δείχνει μεγάλη ταξική διορατικότητα», παίρνοντας αυτά τα μέτρα, για να προλάβει όταν θα αρχίσει αργά ή γρήγορα η άνοδος της ταξικής πάλης, όπως σημείωσε.

Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είπαν πως όταν γίνουν κυβέρνηση θα καταργήσουν το νόμο, δηλαδή λένε στους εργαζόμενους «περιμένετε τις εκλογές». Όπως ανέφερε, τα διάφορα «αντινεοφιλελεύθερα» μέτωπα υποσκάπτουν, παροπλίζουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα αντί να του δίνουν ώθηση.

«Για εμάς, αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να μείνει στα χαρτιά», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, συμπληρώνοντας πως παρά το γεγονός πως το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό οργάνωσης, «ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, που δεν ήταν εύκολη υπόθεση, άφησε στα χαρτιά πολλές αποφάσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης» όπως η απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς, υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι έχουν στα χέρια τους ένα υπερόπλο, τη συνειδητοποίηση ότι μια κοινωνία μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εργάτες δεν μπορεί.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.