Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Γιάννης Γκιόκας: Κουρελόχαρτο ακόμα και το αστικό Σύνταγμα για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Η δημοκρατία σας είναι μια ωμή, κυνική, απροκάλυπτη δικτατορία του κεφαλαίου — Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο-έκτρωμα που κατέθεσε το ΚΚΕ (3 VIDEO: Γκιόκας - Παφίλης - Κατσώτης)

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ

Απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε το ΚΚΕ όπως και την ένσταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Συζήτηση και τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΚΚΕ

Γιάννης Γκιόκας:

Θανάσης Παφίλης:

Χρήστος Κατσώτης:

Έγινε καταφανές ότι ακόμα και το αστικό Σύνταγμα κουρελιάζεται εφόσον πρόκειται να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για φτηνότερους και ευέλικτους εργαζόμενους χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα και με ευνουχισμένο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Στην τοποθέτησή του ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι είναι συνταγματικές οι προβλέψεις του νομοσχεδίου και επέλεξε τη βολική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο ανέφερε ότι επί ημερών της διακυβέρνησής του υπογράφτηκε η κοινοτική οδηγία για την ατομική σύμβαση στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.