ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Ξεκινάει σήμερα η συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής
Κόλαφος για τα εργασιακά δικαιώματα - αιτία πολέμου για την εργατική τάξη
Ακόμα πιο αντιδραστικό το τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή. Σήμερα ξεκινάει η συζήτηση στις Επιτροπές
Η κατάθεση του αντεργατικού σχεδίου νόμου στη Βουλή από την κυβέρνηση, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, επιβεβαίωσε πέρα για πέρα την εκτίμηση των συνδικάτων ότι πρόκειται για ένα νομοθετικό τερατούργημα, πραγματικό οδοστρωτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.
Μετά και τη «διαβούλευση», με τις εποικοδομητικές προτάσεις εργοδοτικών φορέων αλλά και της ίδιας της ΓΣΕΕ, που συνδιαμόρφωσε με την κυβέρνηση το νομοσχέδιο, τελικά αυτό το αίσχος που κατατέθηκε στη Βουλή είναι ακόμα πιο αντιδραστικό από αυτό που αρχικά είχε παρουσιάσει (στις 12 Μάη) ο Κ. Χατζηδάκης.
ΚΚΕ
Στα σκουπίδια να πετάξουν οι εργαζόμενοι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη
Και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις!
Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του υπουργού Εργασίας και στην προσπάθειά του να παρουσιάσει ως «φιλεργατικό» το νομοσχέδιο-έκτρωμα, το ΚΚΕ αναφέρει:
«Όσο θράσος κι αν επιστρατεύσει ο υπουργός Εργασίας για να παρουσιάσει ως δήθεν φιλεργατικό το νομοθετικό του έκτρωμα, δεν πείθει κανέναν.
Όταν ο αριθμός των νόμιμων υπερωριών αυξάνεται από τις 120 -που ισχύει σήμερα- στις 150 ώρες, όταν ταυτόχρονα ορίζεται ως ημερήσιο όριο νόμιμης υπερωρίας οι 3 ώρες, οι οποίες αν αθροιστούν στο οκτάωρο και στη μία ώρα υπερεργασίας φτάνουν τις 12 ώρες δουλειάς την ημέρα, τότε οι εργαζόμενοι έχουν μία επιλογή:
Να πετάξουν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στα σκουπίδια και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις!.
Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, στις 10 Ιούνη, θα είναι η πρώτη απάντηση στον "πόλεμο" που κήρυξε η κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο στους εργαζόμενους».
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση δίπλα στη νέα επίθεση του απεργιακού δικαιώματος, που εξασφαλίζεται με αλλεπάλληλες διατάξεις, πρόσθεσε και την απαγόρευση να επαναπροκηρύσσεται μια απεργία ενός πρωτοβάθμιου σωματείου που κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια, αυτήν τη φορά από δευτεροβάθμιες ή τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Κλιμακώνοντας την επίθεση στην οργάνωση και συλλογική έκφραση των εργαζομένων, τα συνδικάτα, με άλλη διάταξη που προστέθηκε, φόρτωσε σε αυτά και στους συνδικαλιστές και την αστική ευθύνη για μια απεργία, υπό το πρόσχημα «βίαιων ενεργειών», δίνοντας πρόσθετα όπλα στην εργοδοσία να τα εξοντώσουν και οικονομικά και παρέχοντας κάλυψη σε κάθε είδους προβοκάτορες και τσιράκια της εργοδοσίας για να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση.
Το σχέδιο νόμου λοιπόν που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει την κατάργηση του 8ωρου, την επιβολή 10ωρης απλήρωτης δουλειάς με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις), την αύξηση του αριθμού των υπερωριών που γίνονται και φθηνότερες για τον εργοδότη, ανοίγοντας το δρόμο ακόμα και για τη νομιμοποίηση της 12ωρης εργασίας, την κατάργηση σε δεκάδες κλάδους και για χιλιάδες εργαζόμενους της κυριακάτικης αργίας, την αύξηση της ευελιξίας, την ασυδοσία των επιχειρήσεων να απολύουν ελεύθερα και πιο φθηνά, την επέκταση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας.
Σημειώνεται ότι σε κενό γράμμα μετατρέπεται το απεργιακό δικαίωμα για μεγάλους κλάδους μέσα από την «ελάχιστη παροχή υπηρεσιών», ενώ με πλήθος διατάξεων ορθώνονται ανυπέρβλητα εμπόδια τόσο κατά τη λήψη της σχετικής απόφασης από τους εργαζόμενους, όσο και κατά την πραγματοποίησή της, ενώ τίθεται υπό διωγμό συνολικά η συνδικαλιστική δράση, στοχοποιούνται οι συνδικαλιστές.
Με μια κουβέντα, η κυβέρνηση νομοθετεί την πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας, κάνει καθεστώς την εργασιακή ζούγκλα, αναγορεύει σε «νομιμότητα» την χωρίς όρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Και γι' αυτό παίρνει μέτρα ποινικοποίησης της οργανωμένης και συλλογικής πάλης, προσπαθεί να απονευρώσει τα συνδικάτα και τη λειτουργία τους, τόσο μέσα από το ηλεκτρονικό φακέλωμα όσο και με τη στοχοποίηση των δευτεροβάθμιων οργανώσεων, αφού τους αφαιρεί, όπως προαναφέρθηκε, να καλύπτουν απεργιακά τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη με την εργοδοσία.
Κάθε άρθρο κι ένα συντριπτικό χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα
Ειδικότερα το νομοσχέδιο, και εκτός από την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, προβλέπει μεταξύ άλλων:
- Προωθείται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων μέσα από το «Ηλεκτρονικό Μητρώο» που θα τηρείται με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας, προσθέτει εμπόδια στην απρόσκοπτη δράση των συνδικάτων.
- Υπονομεύεται η ζωντανή διαδικασία των σωματείων, η Γενική Συνέλευση και η συζήτηση ανάμεσα στους εργαζόμενους με τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ενώ παράλληλα ανοίγει και ο δρόμος για την πιο άμεση παρέμβαση της εργοδοσίας στη λειτουργία των σωματείων.
- Με τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, καταργείται το 8ωρο, επιβάλλεται 10ωρο, οι δύο τουλάχιστον επιπλέον ώρες εργασίας θα είναι χωρίς αμοιβή και η υπερωριακή εργασία θα «ανταλλάσσεται» με ρεπό σε χρονική στιγμή που βολεύει την επιχείρηση. Το νέο καθεστώς θα μπορεί να επιβάλλεται με ατομική σύμβαση, ακόμα κι αν το συνδικάτο του χώρου διαφωνεί και δεν υπάρχει συλλογική συμφωνία.
- Οι υπερωρίες αυξάνονται σε 150 ετησίως (από 96 στη μεταποίηση και 120 στις υπηρεσίες σήμερα) τις οποίες μονομερώς θα μπορούν να επιβάλλουν οι επιχειρήσεις, ενισχύοντας το οπλοστάσιο της υπερεκμετάλλευσης και της δουλειάς «ήλιο με ήλιο», όμως και αυτό το όριο μπορεί να ξεπερνιέται όταν επικαλούνται «επείγουσας φύσης εργασία».
- Μάλιστα, η αύξηση των υπερωριών θα έρχεται στους εργοδότες και πιο φθηνά, καθώς μέχρι τις 150 ώρες ο εργαζόμενος θα αμείβεται με προσαύξηση μόλις 40%, ενώ με το ισχύον καθεστώς για πάνω από τις 120 ώρες η προσαύξηση είναι 60%.
- Ταυτόχρονα τίθεται ως ημερήσιο όριο νόμιμης υπερωρίας οι 3 ώρες, που αθροιζόμενο με τη μία (1) υποχρεωτική ώρα υπερεργασίας και το 8ωρο, θα οδηγήσει σε 12ωρη εργάσιμη μέρα, κάτι που άλλωστε προβλέπεται στις σχετικές ευρωπαϊκές Οδηγίες.
- Επιβάλλεται πρόσθετη απασχόληση και στους μερικώς απασχολούμενους, που όχι μόνο πρέπει να την παρέχουν αν τους ζητηθεί από την επιχείρηση, αλλά θα μπορεί να γίνει όχι συνεχόμενα στη βάρδιά τους, αλλά αφού μεσολαβήσει κενό.
- Έτσι, ο εργαζόμενος θα προσλαμβάνεται για 4ωρο με αμοιβή ένα ξεροκόμματο και θα είναι αναγκασμένος να βρίσκεται στο δρόμο όλη μέρα με διακεκομμένες «υπερωρίες»!
- Παράλληλα, ορίζεται ρητά ότι «το διάλειμμα δεν αποτελεί χρόνο εργασίας», ενώ την ίδια στιγμή και με το νόμο δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερο από τα 30 λεπτά.
- Ξηλώνεται παραπέρα το δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία, αφού δεκάδες κλάδοι και χιλιάδες εργαζόμενοι θα υποχρεώνονται να εργάζονται και αυτή τη μέρα, δίπλα σε όσους ήδη ισχύει.
- Κατοχυρώνεται η ασυδοσία στις επιχειρήσεις να απολύουν κατά το δοκούν και πιο φθηνά. Με μια σειρά διατάξεις, αίρεται οποιαδήποτε προστασία των θέσεων εργασίας. Ακόμα και στην περίπτωση που ο απολυμένος δικαιωθεί από τα δικαστήρια, δίνεται στον εργοδότη η δυνατότητα, έναντι κάποιου γλίσχρου αντιτίμου, να μην ξαναπροσλάβει τον απολυμένο.
- Εκτός της απώλειας της εργασίας του εργαζόμενου, αυτό σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει και σε χρηματικές απώλειες συγκριτικά με τους μισθούς υπερημερίας που θα λάμβανε έπειτα από μια θετική δικαστική απόφαση.
- Επιπλέον ο απολυμένος χάνει και το δικαίωμα στην ασφαλιστική κάλυψη για την περίοδο της υπερημερίας. Σε πιο φθηνές απολύσεις για τις επιχειρήσεις οδηγεί και η διάταξη με την «προμήνυση καταγγελίας» της σύμβασης.
- Βαθιά αντεργατικές είναι και οι διατάξεις για την τηλεργασία, καθώς το «δικαίωμα στην αποσύνδεση», που υποτίθεται ότι διασφαλίζεται στον εργαζόμενο, είναι ο φερετζές για να περάσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο που μονιμοποιεί και επεκτείνει στο έπακρο τη νέα αυτή μορφή «ευελιξίας», που ωφελεί τους εργοδότες και αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.
- Το νομοσχέδιο δεν κατοχυρώνει την υποχρέωση του εργοδότη να παρέχει τον εξοπλισμό, αφού δίνει τη «δυνατότητα» στον εργαζόμενο να τον παρέχει αυτός..!
- Πρόβλημα υπάρχει και με τον ασαφή όρο περί «τηλετοιμότητας» του εργαζόμενου, ενώ με μια πρωτοφανή διάταξη αφαιρείται από τον εργοδότη η ευθύνη για την προστασία της Υγείας και της επαγγελματικής ασφάλειας του εργαζόμενου με τηλεργασία και φορτώνεται στον ίδιο τον εργαζόμενο.
- Όπως προκλητικά αναφέρεται στη σχετική διάταξη:
«Ο τηλεργαζόμενος υποχρεούται να εφαρμόζει τη νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία και να μην υπερβαίνει το ωράριο εργασίας του. Κατά την παροχή τηλεργασίας από τον τηλεργαζόμενο τεκμαίρεται ότι ο χώρος τηλεργασίας πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές και ότι ο τηλεργαζόμενος τηρεί τους κανόνες περί υγιεινής και ασφάλειας...».
- Η ευθύνη του εργοδότη; Ο ρόλος του κράτους στην τήρηση των προϋποθέσεων ασφάλειας για τους εργαζόμενους; Τίποτα απ' αυτά δεν υπάρχει. Ολα είναι «ατομική ευθύνη» του ίδιου του εργαζόμενου.
- «Ψαλιδίζει» και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Σύμφωνα με σχετική διάταξη, οι όροι Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ή Διαιτητικών Αποφάσεων που δεν θα κωδικοποιηθούν σε μια νέα ΣΣΕ ή ΔΑ παύουν να έχουν ισχύ.
- Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση «μηδενίζει το κοντέρ» για λογαριασμό της εργοδοσίας και όροι παλιότερων συμβάσεων που εφαρμόζονται από χρόνια, σταματούν να έχουν ισχύ αν δεν συνομολογούνται σε κάθε νέα σύμβαση.
- Και δίνεται όπλο στους εργοδότες να θέσουν υπό αμφισβήτηση οποιοδήποτε όρο εργασίας είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι στην πορεία χρόνων.
- Καταργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στη θέση του συγκροτεί μια «Ανεξάρτητη Αρχή» ώστε οι κυβερνήσεις να μην είναι υπόλογες για τις πράξεις και τις παραλείψεις μιας τέτοιας υπηρεσίας, την ίδια στιγμή που η εργοδοσία έχει απεριόριστες προσβάσεις σε τέτοιου είδους κρατικούς μηχανισμούς.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 8/6/2021
*
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ
Να «νεκρώσει» όλη η χώρα την Πέμπτη για να πεταχτεί στο «καλάθι των αχρήστων» το αντεργατικό νομοσχέδιο
Τρίτη 08/06/2021 - 08:04
Λίγες ώρες πριν από την πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα εντείνουν τη δράση τους, προετοιμάζοντας την απεργιακή απάντηση και τις συγκεντρώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που φωτίζουν τις επιπτώσεις των αντεργατικών ανατροπών στη δουλειά και τη ζωή των εργαζομένων, με πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς που μεταφέρει τις απεργιακές αποφάσεις, με πρακτικά μέτρα για την οργάνωση της συμμετοχής στην απεργία, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν έναν στόχο:
- Να «παραλύσουν» μεθαύριο εργοστάσια και καταστήματα, εργοτάξια και γραφεία, να μην κινηθούν πλοία και Μέσα Μεταφοράς.
- Να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή των εργαζομένων που απορρίπτουν το νομοσχέδιο και διεκδικούν την απόσυρσή του.
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης έχει οριστεί στις 10 π.μ. στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλ. Καραϊσκάκη. (Διαβάστε παρακάτω τις απεργιακές συγκεντρώσεις)
Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας
Οι απεργιακές προσυγκεντρώσεις για την συγκέντρωση της Αθήνας στα Προπύλαια θα είναι όλες στις 9.30 π.μ. στα εξής σημεία:
- Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
- Ομόνοια: ΟΒΣΑ και σωματεία αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ, η ΟΓΕ, Σύλλογοι συνταξιούχων, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας
- Πλατεία Κοραή: Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.
Οι προσυγκεντρώσεις του Πειραιά
Στον Πειραιά, οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη, στην πλ. Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 10 π.μ. θα είναι στα εξής σημεία:
- Στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 9.30 π.μ.: Σωματεία και Συνδικάτα εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα καθώς και συνταξιουχικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Α' Πειραιά.
- Στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά στις 9.30 π.μ.: Συνταξιουχικά Σωματεία και Μαζικοί φορείς των δήμων της Β' Πειραιά.
Εκατοντάδες αποφάσεις συνδικάτων
Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους του αγώνα για το ξήλωμα όλου του οπλοστασίου νόμων και διατάξεων για τη «διευθέτηση», το χτύπημα στην κυριακάτικη αργία, στη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα, στις ΣΣΕ, τις απολύσεις, που χρόνια τώρα διαμορφώνουν όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Με τις αποφάσεις τους κάνουν δική τους υπόθεση την προετοιμασία της κινητοποίησης, ενισχύονται το απεργιακό μέτωπο και το αίτημα για την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις για να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο έχουν εκφράσει Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών. Έχουν αποφασίσει να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οργανώνουν και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 16 Ιούνη.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας
Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρούν την Πέμπτη 10 Ιούνη οι ναυτεργάτες. Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (10 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη). «Να μην πάει μέρα και ώρα χαμένη για τη μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών, μέσα και έξω από τα καράβια, στην περιφρούρηση στους καταπέλτες των πλοίων, για την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση.
Απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ
Απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία έχουν πάρει και τα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών στα μέσα σταθερής τροχιάς. Έτσι, τη μέρα εκείνη θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ. Ομόφωνη απόφαση για απεργία έχει επίσης πάρει η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).
Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., καθώς οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.
Επίσης, σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι σιδηροδρομικοί.
ΟΕΝΓΕ: Η βαρβαρότητα δεν εκσυγχρονίζεται, δεν διευθετείται!
Να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο - έκτρωμα απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική γενική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, την Πέμπτη 10 Ιούνη. Hδη αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία ΚΑΤ, «Θριάσιο» (αναχώρηση πούλμαν στις 9 π.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας), Σάμου (συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ΕΚ Σάμου). Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κάλεσμα στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους του κλάδου να παλέψουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να αποσυρθεί το αντεργατικό τερατούργημα απευθύνει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους «να πάρουμε την υπόθεση της απεργίας και της επιτυχίας της στα δικά μας χέρια».
Στους δρόμους καλούν ΜΑΣ, ΟΓΕ, ΕΕΔΥΕ
Τις αντεργατικές ανατροπές που στοχεύουν με μεγαλύτερη ένταση τη νέα γενιά των εργαζομένων καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. «Δεν θα δεχτούμε να γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα!», τονίζει και καλεί στον αγώνα στο πλάι των εργαζομένων.
Στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας όλες τις γυναίκες της βιοπάλης. Με το νομοσχέδιο «γίνεται και τυπικά νόμιμη η δουλειά όπου, όσο, όπως θέλει ο εργοδότης, που διαλύει τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας και την κάνει "λάστιχο"», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.
Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).
Απεργιακές συγκεντρώσεις
- Αθήνα: Στις 10 π.μ. στα Προπύλαια
- Πειραιάς: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη
- Θεσσαλονίκη: Στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
- Αγ. Νικόλαος: Στις 10.30 π.μ. στην Μαρίνα
- Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Αλεξανδρούπολη: Στις 10 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο
- Αλιβέρι: Στις 10 π.μ. στο άγαλμα του λιγνιτωρύχου
- Άμφισσα: Στις 11 π.μ. στην πλ. Λαού
- Άργος: Στις 10.30 π.μ. στην πλ. Αγίου Πέτρου
- Άρτα: Στις 10 π.μ. στην πλ. Κιλκίς
- Βέροια: Στις 11 π.μ. στην πλ. Ωρολογίου
- Βόλος: Στις 10 π.μ. πλ. Πανεπιστημίου
- Γιάννενα: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
- Γιαννιτσά: Στις 11 π.μ. στην πλ. ΕΠΟΝ
- Γρεβενά: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Δράμα: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Ελασσόνα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία απέναντι από το ταχυδρομείο
- Ελευσίνα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων
- Ζάκυνθος: Στις 10 π.μ. στη Νομαρχία
- Ηγουμενίτσα: Στις 10 π.μ. στην πλ. Δημαρχείου
- Ηράκλειο: Στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας
- Θήβα: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Ιεράπετρα: Στις 10.30 π.μ. στην Κ. Πλατεία
- Ικαρία: Στις 12 μ. στην πλ. Αγίου Κηρύκου
- Καβάλα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη
- Καλαμάτα: Στις 10 π.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου
- Καρδίτσα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Καρπενήσι: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Κάρυστος: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Καστοριά: Στις 10.30 π.μ. έναντι παλιάς Νομαρχίας
- Κατερίνη: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Κέρκυρα: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
- Κεφαλονιά: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου
- Κοζάνη: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Κομοτηνή: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Κόρινθος: Στις 10.30 π.μ. στα Περιβολάκια
- Κορωπί: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
- Κως: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
- Λαμία: Στις 10.30 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας
- Λάρισα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Λευκάδα: Στις 11 π.μ. στον Άγιο Μηνά
- Λήμνος: Στις 11 π.μ. στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία
- Λιβαδειά: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
- Μυτιλήνη: Στις 10.30 π.μ. στην πλ. Σαπφούς
- Νάξος: Στις 11 π.μ. στην πλατεία παλιού Δημαρχείου
- Νάουσα: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Ναύπακτος: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κεφαλόβρυσο
- Ξάνθη: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Πάτρα: Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
- Πολύγυρος: Στις 10.30 π.μ. στο Ηρώον
- Πρέβεζα: Στις 10.30 π.μ. στα παλιά ΚΤΕΛ
- Πτολεμαΐδα: Στις 10.30 π.μ. στο παλιό πάρκο
- Ρέθυμνο: Στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο
- Ρόδος: Στις 10.30 π.μ. στην πλ. Κύπρου
- Σάμος: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ
- Σέρρες: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
- Σητεία: Στις 10.30 π.μ. στην Κ. Πλατεία
- Σιάτιστα: Στις 10.30 π.μ. στο Κέντρο Υγείας
- Tρίκαλα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Τρίπολη: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Πέτρινου
- Φλώρινα: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
- Χαλκίδα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία αγοράς
- Χανιά: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς
- Χίος: Στις 10.30 π.μ. στην πλ. Βουνακίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.