Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΣΥΝΔΚΙΡΙΖΑΝΑΛ: Χωρίς διαχωριστικά, με τη σημαία ΗΠΑΝΑΤΟΕΕ μπηγμένη στην πλάτη του λαού, για τα μάτια της αστικής τάξης

Και ολίγη από Προκόπη.
Με μια φωνή!
Με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί το αμερικανικό Κογκρέσο για την «ασφάλεια» και την «ενεργειακή συνεργασία» στην Ανατολική Μεσόγειο, σε κυβέρνηση, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και στα άλλα αστικά κόμματα δεν υπάρχει δεύτερη γνώμη.
  • Όλοι με ένα στόμα λένε ότι η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας, που αποτυπώνεται και στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αποτελεί «ευκαιρία» για «αναβάθμιση του περιφερειακού ρόλου» της Ελλάδας.
  • Όλοι, δηλαδή, με ένα στόμα στηρίζουν τη βαθύτερη ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ως έμπρακτη απόδειξη ότι η χώρα, σε συνεργασία με το Ισραήλ και την Κύπρο, μπορεί επάξια να αναλάβει ρόλους που έπαιζε μέχρι σήμερα η Τουρκία για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.
  • Και όλοι με ένα στόμα λένε ότι αυτό είναι σήμερα το «εθνικό συμφέρον».
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, αρκεί να βάλει κανείς δίπλα δίπλα τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ για να καταλάβει.
Ο Αποστολάκης ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο των ΗΠΑ είναι
«στη θετική κατεύθυνση» και ότι πρέπει «να μας κάνει αισιόδοξους, γιατί δείχνει ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας (...) την έχει αναδείξει σε έναν πολύ αξιόπιστο δρώντα στο χώρο της άμυνας και της ασφάλειας».
Επικαλείται μάλιστα τον Στρατηγικό Διάλογο με τις ΗΠΑ και διαπιστώνει ότι «θα έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα».
Και ο Κουμουτσάκος, καλώντας σε
«εθνική ενότητα», συμπληρώνει: «Το διακομματικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στο Κογκρέσο αποτελεί θετική εξέλιξη (...) Οι εξελίξεις στην Ουάσιγκτον ανοίγουν για τη χώρα μας παράθυρο ευκαιρίας: Να αναβαθμίσει τη θέση και τον ρόλο της στην κρίσιμη αυτή περιοχή».
Ανάλογες δηλώσεις και παρεμβάσεις έκαναν οι εκπρόσωποι και των άλλων κομμάτων, ενώ πλήρως συντονισμένος είναι και ο αστικός Τύπος, ανεξάρτητα από το αν στηρίζει ή όχι την κυβέρνηση.
  • Οι μόνες «ανησυχίες» που εκφράζουν διάφορα επιτελεία είναι για τα «ανταλλάγματα» και τις εγγυήσεις που πρέπει να ζητήσει η ελληνική πλευρά από τις ΗΠΑ και για το αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η ικανότερη να τα διαπραγματευθεί!
Η κατεύθυνση επομένως, στην οποία όλοι συμφωνούν, «προοδευτικοί» και «συντηρητικοί», σοσιαλδημοκράτες και «νεοφιλελεύθεροι», «κεντρώοι», «δεξιοί» και «αριστεροί», είναι δεδομένη:
  • Πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στα παζάρια,
  • Μεγαλύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, για να κατοχυρώσει η ελληνική αστική τάξη τον τίτλο του «προτιμώμενου εταίρου» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Δεν είναι τυχαίο ότι μπροστά σε τέτοια ζητήματα πάνε περίπατο
  • οι κάλπικες «διαχωριστικές γραμμές»,
  • οι «καβγάδες» και οι δήθεν διαφωνίες τους,
επιβεβαιώνοντας ότι είναι λίγα και μικρά αυτά που τους χωρίζουν, μπροστά στα σπουδαία και μεγάλα για το κεφάλαιο που τους ενώνουν.
  • Κουβέντα δεν λένε, βέβαια, για το γεγονός ότι η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Τουρκίας αντανακλά τον ανταγωνισμό που οξύνεται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία - Ιράν και ότι μπορεί να παρασύρει σε μεγάλες περιπέτειες τους λαούς της περιοχής.
Κρύβουν ότι η Ελλάδα αποτελεί «μεντεσέ» στο σχεδιασμό των ΗΠΑ να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο και ότι, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί το παζάρι, ο λαός θα είναι ο μεγάλος χαμένος,
  • είτε η Ελλάδα αποτελέσει «δύναμη κρούσης» απέναντι στην Τουρκία
  • είτε τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα μπουν στο μπλέντερ ενός ενδεχόμενου συμβιβασμού ΗΠΑ - Τουρκίας.
Αυτό που προβάλλουν, επομένως, ως «ευκαιρία» για την αστική τάξη, είναι «λάκκος των λεόντων» για το λαό και πρέπει να απαντηθεί.
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή να πληρώσουν και στην κάλπη τη συμφωνία τους στο όραμα της αστικής τάξης
  • για αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή,
  • με βαθύτερη ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας,
  • που πάει χέρι χέρι με κινδύνους για το λαό.
Ο λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ παντού,
  • δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,
  • για την απεμπλοκή της χώρας και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς.
Να δυναμώσει την πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.