Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Θανάσης Παφίλης - Γιώργος Λαμπρούλης: Οι γερμανικές αποζημιώσεις, οι ναζί εγκληματίες και οι κότες-δολοφόνοι απόγονοί τους ─ Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ΕΕ στηρίζει απευθείας εγκληματικές ναζιστικές ομάδες τύπου Χρυσής Αυγής, για να προωθήσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα, όπως έκανε και στην Ουκρανία, όπως έκανε στις βαλτικές χώρες, από κοινού με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. (4 VIDEO)

Oι φασίστες της Χρυσής Αυγής ορκίζονται στον Χίτλερ και δεν το λένε διότι είναι «κότες». Έχει καταγραφεί η δολοφονική δράση τους που σκότωσαν τον Φύσσα και οι πρόγονοί τους παρέδιδαν κεφάλια ανταρτών στους Βούλγαρους φασίστες και έπαιρναν λύτρα. Όλα αυτά πρέπει να ενταχθούν στα σχολικά βιβλία.

Δευτερολογία:
*
Γιώργος Λαμπρούλης:


«Μέχρι εδώ, είστε δολοφόνοι και υπόδικοι. Δολοφονική οργάνωση, σκοτώνετε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους εγκληματίες».
Η αρχή έγινε με το βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Ευάγγελο Καρακώστα, που είχε το θράσος να εγείρει θέμα αποζημιώσεων από το ΚΚΕ για το “λογαριασμό του συμμοριτοπολέμου” και να “υποσχεθεί” πως μια κυβέρνηση ΧΑ θα δώσει τον “αμύθητο” πλούτο του κόμματος σε “άπορες ελληνικές οικογένειες”.
Ο προεδρεύων βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη έδωσε την απάντηση που άξιζε στο θρασύτατο απόγονο του Χίτλερ στέλνοντάς τον έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της βουλής:
Δεν ακούγεστε. Περάστε έξω! Η πόρτα είναι ανοιχτή. Δολοφόνους και υπόδικους μέχρι εδώ! Είστε δολοφόνοι και υπόδικοι. Δολοφονική οργάνωση.
Οι κραυγές των ναζί συνεχίστηκαν, με το Γιάννη Λαγό μάλιστα να απειλεί με … αγωγές, ενώ ο κομμουνιστής βουλευτής χωρίς να πτοηθεί από την οχλαγωγία των χρυσαυγιτών προσέθεσε:
Σκοτώνετε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω! (Κατιούσα: (http://www.katiousa.gr/.../to-daskalo-tous-eis-diploun.../)
*
Δημήτρης Κουτσούμπας:
Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να δυναμώσουμε και τη λαϊκή διεκδικητική πάλη για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις
Το ΚΚΕ είναι ο μόνος πραγματικός εχθρός της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, που τέτοια ήταν από τη γέννησή της, παλεύει με συνέπεια ενάντια στις κατευθύνσεις της, παλεύει για την καταδίκη της ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων.
(Κείμενο κάτω)
*
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Υπερήφανο το ΚΚΕ που πάντα έθετε θέμα γερμανικών αποζημιώσεων - Θρασίμια οι χρυσαυγίτες
Τετάρτη 17/04/2019 - 19:42
Είμαστε υπερήφανοι διότι δεν σταματήσαμε ποτέ να εγείρουμε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όταν κάποιοι άλλοι έκαναν, κοινώς, την πάπια, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και αποκάλεσε «θρασίμια» και «κότες» τους δολοφόνους υπόδικους της Χρυσής Αυγής. 
Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι υπερήφανο, διότι ήταν ο αιμοδότης της Εθνικής Αντίστασης, ήταν οι κομμουνιστές που παραδόθηκαν από το καθεστώς του Μεταξά στους Γερμανούς και απέδρασαν για να σηματοδοτήσουν το έπος της Αντίστασης. Σε αυτό το σημείο καταχέριασε τους χρυσαυγίτες, λέγοντας ότι έρχονται στη Βουλή οι εγκληματίες δολοφόνοι για να μιλήσουν για γερμανικές αποζημιώσεις. Τους αποκάλεσε «θρασίμια» και «κότες» διότι δεν τολμούν να πουν αυτό που πιστεύουν, δηλαδή να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την Ελλάδα για τις απώλειες των ναζί στην Κατοχή.
Τόνισε ότι είναι οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί και των ταγματασφαλιτών που φωτογραφίζονταν δίπλα σε κρεμασμένους Έλληνες και σήμερα έχουν σβάστικες στα μπράτσα τους. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έδωσε πολύ αίμα και ότι είναι έτοιμο να το ξανακάνει για να συντριβεί ο φασισμός, που είναι η πιο σκληρή μορφή της εξουσίας του κεφαλαίου.
Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, σημείωσε ότι επί δεκαετίες δεν διεκδικούνται για καθαρά πολιτικούς λόγους, διότι πριν ακόμα λήξει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος οι ΗΠΑ έκαναν συμφωνίες με στρατιωτικούς του Χίτλερ, τους οποίους έβαλαν στο ΝΑΤΟ όταν αυτό ιδρύθηκε. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΕ, που δεν στηρίζει το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δηλώνοντας αναρμόδια, ενώ για τη Βενεζουέλα θεωρεί ότι είναι αρμόδια.
Σημείωσε ότι η ΕΕ την 9η του Μη από Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης την έκανε Μέρα της Ευρώπης και εξισώνει το θύμα με το θύτη, αναγνωρίζει μέλη των SS σαν αντιστασιακούς σε χώρες της Βαλτικής και δικαιώνει τους Ουκρανούς φασίστες. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να είναι σύμμαχοι στο αίτημα για αποζημιώσεις η Βρετανία και η Γερμανία που έκλεψαν τον πολιτισμό της Ελλάδας, αγάλματα και μνημεία και δεν τα επιστρέφουν.
ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ (Video επάνω)
Λίγο μετά την ομιλία του Θανάση Παφίλη δόθηκε ο λόγος από τον πρόεδρο της Βουλής στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό που υποστήριξε ότι το ΚΚΕ δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για πατριωτισμό!
Άμεση ήταν η απάντηση του Θανάση Παφίλη που ξαναπήρε το λόγο και τόνισε πως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ορκίζονται στον Χίτλερ και δεν το λένε διότι είναι «κότες» και πρόσθεσε ότι έχει καταγραφεί η δολοφονική δράση τους που σκότωσαν τον Φύσσα και οι πρόγονοί τους παρέδιδαν κεφάλια ανταρτών στους Βούλγαρους φασίστες και έπαιρναν λύτρα. Όπως είπε, όλα αυτά πρέπει να ενταχθούν στα σχολικά βιβλία.
*
Νωρίτερα στη θέση του έβαλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ευάγγελο Καρακώστα όταν άρχισε να εκστομίζει τον αντικομμουνισμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας είναι μέλος.
«Ανακρίβειες και ανιστόρητα πράγματα είναι ανεπίτρεπτο να ακούγονται, αλλά δεν περιμένουμε και τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους υπόδικους», απάντησε ο Γιώργος Λαμπρούλης, που προέδρευε τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από το ΚΚΕ για την περίοδο από το 1944 έως το 1949 και υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει «αμύθητη περιουσία» που πρέπει να μοιραστεί.
Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την οργή του Γ. Λαμπρούλη που τόνισε: «Μέχρι εδώ, είστε δολοφόνοι και υπόδικοι. Δολοφονική οργάνωση, σκοτώνετε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους εγκληματίες».
902
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να δυναμώσουμε και τη λαϊκή διεκδικητική πάλη για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις
(VIDEO επάνω)
Τετάρτη 17/04/2019 - 14:43 - Ενημέρωση: Τετάρτη 17/04/2019 - 16:40
Τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων -των προηγούμενων και της σημερινής- που δεν έθεσαν ποτέ ζήτημα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων ούτε προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες, ανέδειξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Υπογράμμισε πως τρία χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε στη Βουλή το πόρισμα της «Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών» και το θυμήθηκε «όλως τυχαίως» την προεκλογική περίοδο, με προφανή σκοπό «να ενισχύσει όλη αυτή την τυχοδιωκτική συμμαχία σκορποχωρίων που στήνει και την ονομάζει ''προοδευτική συμμαχία''».
Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:
«Κυρίες και κύριοι,
74 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα οι οφειλές της Γερμανίας σε αποζημιώσεις και επανορθώσεις και για:
  • Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο-ληστεία, που επιβλήθηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα.
  • Και για τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές, που προκάλεσαν τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, που αναγνωρίσθηκαν από τη Διάσκεψη των Συμμάχων στο Παρίσι (Δεκέμβρης 1945 - Γενάρης 1946).
  • Και για τις αποζημιώσεις των θυμάτων των φρικιαστικών ναζιστικών εγκλημάτων, των ομήρων στα ναζιστικά στρατόπεδα και στα εργοστάσια των γερμανικών μονοπωλίων.
  • Και για την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών ανεκτίμητης αξίας και των θησαυρών πολιτιστικής κληρονομιάς, που λεηλατήθηκαν από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.
Όλες οι γερμανικές κυβερνήσεις αρνούνται να πληρώσουν αυτά τα χρέη δισεκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που ανήκουν στον ελληνικό λαό, προβάλλοντας ψευδώς την άποψη ότι η Γερμανία εκπλήρωσε αυτή την υποχρέωση που έχει προς την Ελλάδα. Όμως, την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι τεράστια είναι και η ευθύνη όλων των ως τώρα ελληνικών κυβερνήσεων και των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ουσιαστικά δεν έθεσαν ΠΟΤΕ ζήτημα πραγματικής διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων.
Δεν προχώρησαν ΠΟΤΕ σε όλες τις αναγκαίες και απαιτούμενες ενέργειες, για την πραγματοποίηση του δίκαιου αιτήματος του ελληνικού λαού, που πλήρωσε όλη αυτή τη ναζιστική θηριωδία, με βασανιστήρια, με στρατόπεδα συγκέντρωσης, δολοφονίες και εκτελέσεις, ολοκαυτώματα, με τεράστιες υλικές καταστροφές σε κρατικές υποδομές και λαϊκή περιουσία.

Τεράστια η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και ακόμα περισσότερο της σημερινής
Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρόβαλαν διάφορες αστήρικτες δικαιολογίες και προσχήματα, όπως ότι "δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί το ζήτημα"! Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα, περί δήθεν "ακαταλληλότητας" της στιγμής, πρόβαλε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Και μάλιστα η δική του ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, κατηγορούσε τις άλλες κυβερνήσεις ότι δεν διεκδικούν τις γερμανικές επανορθώσεις. Μοίραζε υποσχέσεις, κάνοντας εξαγγελίες ότι αν γίνει κυβέρνηση, αμέσως αυτός θα διεκδικήσει όλες τις γερμανικές οφειλές. Ήταν, βλέπετε, οι συνήθεις κάλπικες, ανέξοδες υποσχέσεις, προκειμένου να υφαρπάξει τις ψήφους του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και των οικογενειών τους.
Καπηλευόμενος τους απελευθερωτικούς και ταξικούς αγώνες και την ιστορία τους, αυτοπροβάλλεται ως δήθεν συνεχιστής τους, πασχίζοντας έτσι να δώσει αγωνιστικό άλλοθι στην άθλια πολιτική του!
  • Που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού και της νεολαίας.
  • Που τους εμπλέκει ολοένα πιο βαθιά σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
  • Που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, ξεπλένοντας τους δολοφόνους των λαών.
Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να θέσει ζήτημα διεκδίκησης γιατί είναι πιστός θιασώτης της ΕΕ. Ταυτίζεται με τις επιλογές και τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, που δεν θέλει να διαταραχθούν οι σχέσεις της με την ΕΕ συνολικά και ιδιαίτερα με τη Γερμανία. Είναι και αυτός ένας επιπλέον λόγος που παίρνει τα εύσημα από την καγκελάριο της Γερμανίας, την κυρία Μέρκελ.
Το βασικό επιχείρημα που επικαλείται η κυβέρνηση, ότι δήθεν χρειαζόταν να προηγηθεί η τεκμηρίωση για να εγείρει η κυβέρνηση το θέμα των επανορθώσεων, οφείλουμε να πούμε ότι είναι έωλο και προβάλλεται και εκ του πονηρού. Από τη δεκαετία του '90 ακόμη, αλλά και του 2000 και στη συνέχεια, υπήρχαν ατράνταχτα στοιχεία που τεκμηρίωναν και τις αναγκαίες επανορθώσεις και το ύψος τους. Υπάρχουν και υπήρχαν οι εκθέσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Να, γιατί λέγαμε πάντα -και σήμερα λέμε- ότι η διεκδίκηση των επανορθώσεων από τη Γερμανία είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και μόνο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί βέβαια να καυχιέται ότι έστησε μια Διακομματική Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις που διαμόρφωσε το 2016 μια Έκθεση για αυτές τις οφειλές, αλλά 3 χρόνια τώρα δεν έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής την Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και τη θυμήθηκε -όλως τυχαίως πάλι- την προεκλογική περίοδο. Σαράντα ακριβώς μέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου.
Με προφανή σκοπό: Να ενισχύσει όλη αυτή την τυχοδιωκτική "συμμαχία σκορποχωρίων", που στήνει και την ονομάζει προοδευτική συμμαχία δήθεν "κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού". Μια συμμαχία που περιλαμβάνει διάφορα απομεινάρια από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, διάφορους επίσης γυρολόγους της πολιτικής, στελέχη και πρώην υπουργούς που διέπρεψαν στο αντιλαϊκό έργο, μέχρι φίλους του Αμβρόσιου, κατά ομολογία του, υμνητή του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, όπως είδαμε πρόσφατα.
Θα το ξαναπούμε για μια ακόμη φορά: Όταν εφαρμόζεις μια αντιλαϊκή πολιτική, στο όνομα μάλιστα της "προόδου, της αριστεράς και του αντιφασισμού", τότε δεν είσαι πραγματικός πολέμιος του φασισμού και, μάλιστα, αρκετές φορές, μάλλον τις περισσότερες φορές, να καταντάς χορηγός και τροφοδότης του.
Κι αυτό δεν είναι εκτίμηση του ΚΚΕ, είναι διαχρονικό δίδαγμα της Ιστορίας που έχει επιβεβαιωθεί πάρα πολλές φορές με τραγικό τρόπο.

Η διεκδίκηση στέλνεται στις ελληνικές καλένδες
Ωστόσο και η συγκεκριμένη έκθεση, που συζητάμε, ουσιαστικά στέλνει ξανά τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων στις ελληνικές καλένδες, γιατί ουσιαστικά μιλάει για μια πρωτοβουλία που θα πάρει η Βουλή για την εκπόνηση και υλοποίηση "ενός σχεδίου εθνικής στρατηγικής" στα θέματα των γερμανικών οφειλών! Και "αφού οριοθετήσει", όπως λέει, και "χαράξει τις γενικές και επιμέρους κατευθύνσεις και στόχους, πρέπει να ανοίξει εθνικό διάλογο", μετά!!!
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δηλαδή, δέκα μέρες κοσκινίζει, λέει ο λαός μας και έχει απόλυτο δίκιο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο, επίσης, για σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής, από διεθνολόγους, πανεπιστημιακούς, οικονομολόγους, νομικούς Έλληνες και ξένους, για να συντάξουν πόρισμα με βάση την απόφαση της Χάγης του '12 και την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας του '14! Όσο για τις αποζημιώσεις προς τα θύματα και τους συγγενείς τους, οι οφειλές και οι αποζημιώσεις από τη Γερμανία προς αυτούς θεωρούνται ιδιωτικές απαιτήσεις και δεν συμψηφίζονται με άλλες απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας!
Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση διακρατικών Διαπραγματεύσεων Ελλάδας - Γερμανίας πρέπει να υπάρξει φροντίδα και έλεγχος, ώστε σε περίπτωση διεκδίκησης να μην παρακαμφθούν οι απαιτήσεις χρηματικής αποζημίωσης των θυμάτων και των οικογενειών τους. Βέβαια, για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη ούτε καν οι διακρατικές διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Γερμανίας για τις επανορθώσεις.

Η κυβέρνηση κάνει πλάτες στην άρνηση της Γερμανίας να πληρώσει τις οφειλές
Η κυβέρνηση ουσιαστικά κάνει πλάτες στην άρνηση της Γερμανίας να πληρώσει τις οφειλές, η οποία Γερμανία θεωρεί ότι το θέμα και νομικά έχει λήξει και επιδιώκει να αμβλύνει, έως και να καταστήσει ανενεργή, κάθε πρωτοβουλία και δράση διεκδίκησης των επανορθώσεων. Είτε αυτές αφορούν το κατοχικό δάνειο και τις καταστροφές στην Ελλάδα είτε τις οικογένειες που ξεκληρίστηκαν στα ολοκαυτώματα στις μαρτυρικές πόλεις και τα χωριά μας.
Και η κυβέρνηση συμπράττει έτσι στον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία προσπαθεί να αντιπαρέλθει την υποχρέωση να πληρώσει τις οφειλές της για τις καταστροφές και τα εγκλήματά της στην Ελλάδα κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δίνοντας κάποια ψίχουλα- κοροϊδία μέσω του "Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον"... Αυτό το Ταμείο είναι δημιούργημα του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, όπως όλοι γνωρίζουμε, με σκοπό τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων σε μαρτυρικές πόλεις και χωριά.
Λένε μάλιστα ότι Γερμανία - Ελλάδα πρέπει να επεξεργαστούν μαζί την "κοινή τους ιστορία" των τελευταίων 200 ετών με σκοπό μια "κοινή ελληνογερμανική ιστορική μνήμη και συνείδηση" για τα εγκλήματα πολέμου των ναζί που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα. Και σχεδιάζουν διάφορα επιστημονικά συμπόσια και ερευνητικά προγράμματα για αυτόν το σκοπό.
Στην ίδια ρότα, το γερμανικό κράτος προχώρησε και στη δημιουργία του "Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας", που χρηματοδοτείται με ισόποση συμμετοχή των δύο χωρών.
Για να δούμε μερικές ενδεικτικές δράσεις του "Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον"που δείχνουν και τους σκοπούς των ενεργειών του:
  • Πρώτη: Θεματικό ταξίδι για νέους και εκπροσώπους νεολαίας από μαρτυρικούς δήμους, κόστους 46.010 ευρώ.
  • Δεύτερη: Θεματικό ταξίδι για παράγοντες από τον πολιτιστικό χώρο, κόστους 33.498 ευρώ.
  • Τρίτη: Συναυλίες με τραγούδια για το Κομμένο Άρτας, κόστους 33.498 ευρώ.
  • Τέταρτη: Εκσυγχρονισμός χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, κόστους 31.000 ευρώ.
Πέμπτον: Από ίδρυμα Φρίντριχ - Έμπερτ - Έκθεση για την ιστορική - πολιτική εκτίμηση της αντίστασης κατά της ελληνικής στρατιωτικής δικτατορίας 1967-74, ύψους 100.000 ευρώ.

Επιχειρείται το ξαναγράψιμο της Ιστορίας
Με αυτές τις δράσεις, όμως, δεν επιχειρείται μόνο να θαφτεί η πραγματική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Επιχειρείται και κάτι ακόμη: Το ξαναγράψιμο της Ιστορίας στα μέτρα του ιμπεριαλισμού, αναθεωρώντας, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία, για να υπηρετεί τα συμφέροντα συνολικά της ΕΕ και ειδικά της Γερμανίας. Εκτός από το "Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον" εμφανίστηκε προσφάτως και ένα σωματείο Γερμανών, το οποίο δρα για να γλιτώσει το γερμανικό κράτος από τις πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις.
Αυτοαποκαλείται μάλιστα Σεβασμός για την Ελλάδα...!
Όπως λένε οι ίδιοι, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα:
  • Στο χώρο της υποστήριξης προσφύγων!!!
  • Της κλιματικής προστασίας!
  • και των ομάδων αυτοβοήθειας!!!
Πρόκειται για βουλευτές του SPD, της Die Linke, των Πρασίνων της Γερμανίας, διαφόρων καθηγητών, καλλιτεχνών και διανοουμένων, όλοι τους φίλοι και ομοϊδεάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Σοσιαλδημοκράτες και αριστερούληδες δήθεν, θιασώτες των αντιλαϊκών μνημονίων, του γνωστού ευρωατλαντισμού, των επεμβάσεων και της χειραγώγησης των λαών. Οι οποίοι, χέρι - χέρι με τους νεοφιλελεύθερους και τους ακροδεξιούς, ματώνουν τους λαούς της Ευρώπης, με ένα από τα μεγαλύτερα θύματα τον ελληνικό λαό, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία για να μην πάμε και πιο πριν.
Και μάλιστα, όλοι αυτοί κάνουν ένα κάλεσμα με τίτλο "Γερμανική ευθύνη για τον πόλεμο και υποχρεώσεις έναντι της Ελλάδας"!
Θα περίμενε καθένας -με βάση όσα λένε οι ίδιοι για "υποχρεώσεις της Γερμανίας από τον πόλεμο"- τουλάχιστον τη στήριξή τους στις διεκδικήσεις των επανορθώσεων/αποζημιώσεων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, γιατί η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής στο πόρισμά της υπολογίζει 309,5 δισεκατομμύρια για τη ναζιστική κατοχή και το φτάνει μέχρι σχεδόν 400 δισεκατομμύρια με τα χρέη για τις αποζημιώσεις των ξεχωριστών κατά περίπτωση θυμάτων. Αλλά όλοι αυτοί έχουν βαλθεί μόνο να ξελασπώσουν το γερμανικό κράτος από τις τεράστιες υποχρεώσεις του και τις οφειλές του απέναντι στην Ελλάδα. Ας ελπίσουμε όχι σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όλα τα περιμένουμε πλέον από εσάς...
Γι΄ αυτή, λοιπόν, την περιβόητη "Γερμανική ευθύνη για τον πόλεμο και υποχρεώσεις έναντι της Ελλάδας", που λένε αυτοί οι φιλέλληνες Γερμανοί, μας εξηγούν επιπλέον και προτείνουν για επανορθώσεις και αποζημιώσεις να αποδοθεί μόλις το 3% από ό,τι προβλέπει το ίδιο το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής που φέρνετε σήμερα για έγκριση.
Κι αυτά όπως λένε για τη "δημιουργία ταμείου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου", για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, για τα λύτρα που καταβλήθηκαν για την απαλλαγή των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τα καταναγκαστικά έργα. Τόσο χουβαρντάδες είναι...

Tο ΚΚΕ ανέδειξε διαχρονικά το ζήτημα
Κύριες και κύριοι,
Το ΚΚΕ, ο αιμοδότης, ο καθοδηγητής, ο νους και η ψυχή των αγώνων του λαού και της νεολαίας μας στη ναζιστική κατοχή, που μέσα από ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ αγωνίστηκε νικηφόρα ενάντια στις φασιστικές ορδές, ανέδειξε διαχρονικά και συνεχίζει να αναδεικνύει πολύμορφα το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων από τη Γερμανία.
  • Με αλλεπάλληλες πολύμορφες παρεμβάσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο.
  • Με επιστολές στους προέδρους και τους καγκελάριους της Γερμανίας.
  • Με κοινή επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προς τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τις μόνιμες αντιπροσωπείες των κρατών-μελών της.
  • Προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις πρεσβείες των κρατών-μελών της ΕΕ στην Ελλάδα.
  • Με Κοινή Αναφορά με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να τα στηρίξει. Το Ευρωκοινοβούλιο και η ΕΕ, που αποδεδειγμένα στρέφονται κατά των λαϊκών συμφερόντων, κινήθηκαν κατά των δίκαιων διεκδικήσεων του λαού μας από τη Γερμανία για τις πολεμικές επανορθώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γιούνκερ, απάντησε στην επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στην Κομισιόν ότι το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων από τη Γερμανία δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ. Το ίδιο απάντησε και η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.
Οι Πολιτικές Ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο, του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων, στις οποίες συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (στους Σοσιαλδημοκράτες μάλιστα τελευταία έγινε συνδαιτυμόνας και ο κ. Τσίπρας), τάχθηκαν ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού μας για τις πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις από τις πολεμικές καταστροφές και τα εγκλήματα των ναζί των κατοχικών δυνάμεων.
Όλα αυτά αποδεικνύουν και κάτι άλλο πολύ σημαντικό:
Ότι δεν είναι δυνατόν να πολεμηθεί αποτελεσματικά ο φασισμός με τη σημαία και τις δήθεν αξίες της ΕΕ, που υπερασπίζεστε όλοι σας εδώ μέσα.
Γιατί η ΕΕ είναι αυτή που πρωτοστάτησε στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας, καταργώντας την 9η του Μάη ως Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.
Είναι η ΕΕ που έχει κάνει τον αντικομμουνισμό και τη θεωρία "των δύο άκρων" επίσημη ιδεολογία της ΕΕ.
Είναι η ΕΕ που κάνει πλάτες σε αντιδραστικές κυβερνήσεις, σε μια σειρά χώρες για να ποινικοποιούν ΚΚ, τα κομμουνιστικά σύμβολα και την ιδεολογία των κομμουνιστών, την ίδια στιγμή που στήνουν και αγάλματα για τη δράση των ΕΣ-ΕΣ στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Είναι η ΕΕ που στηρίζει απευθείας εγκληματικές ναζιστικές ομάδες τύπου Χρυσής Αυγής, για να προωθήσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα, όπως έκανε και στην Ουκρανία, όπως έκανε στις βαλτικές χώρες, από κοινού με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Και φυσικά, πάρα πολλά άλλα ακόμα, που δεν έγιναν τώρα, σε συνθήκες ανόδου της ακροδεξιάς, αλλά γίνονται δυστυχώς εδώ και δεκαετίες, αποδεικνύοντας πόσο ψεύτικο, πόσο παραπλανητικό είναι αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν η ΕΕ "ξεστράτισε και μπορεί μάλιστα και να διορθωθεί".
Αποδεικνύοντας, ακόμη, γιατί οι θιασώτες της ιμπεριαλιστικής ΕΕ δεν μπορούν να είναι πραγματικοί αντίπαλοι της μήτρας της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Ο λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματα, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ
Μπροστά στις εκλογές, ο λαός μας μπορεί βεβαίως να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα.
Για τον αντιδραστικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, που με κάθε τρόπο προσπαθούν και πασχίζουν να εξωραΐσουν, τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα άλλα κόμματα και από την αρνητική θέση της ΕΕ να βγάλει συμπεράσματα στο δίκαιο αίτημα του λαού μας να πληρώσει η Γερμανία της πολεμικές επανορθώσεις.
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων πρέπει να αποτελέσει κατά την άποψή μας και κριτήριο ψήφου ενάντια στην ΕΕ και στα κόμματα που την στηρίζουν.
Το ΚΚΕ απευθύνεται κυρίως σε όλους τους λαϊκούς ανθρώπους. Ιδιαίτερα στους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στους πολιτικούς πρόσφυγες, στους απογόνους τους, στις οικογένειές τους. Καλεί σε συμπόρευση για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.
  • Να ενισχύσουν ιδιαίτερα αποφασιστικά το ΚΚΕ, που είναι το μοναδικό κόμμα που προβάλλει, διεκδικεί με κάθε πρόσφορο μέσο και καλεί το λαό σε δράση για τη διεκδίκηση όλων των γερμανικών χρεών απέναντι στην Ελλάδα.
  • Το ΚΚΕ είναι ο μόνος πραγματικός εχθρός της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, που τέτοια ήταν από τη γέννησή της, παλεύει με συνέπεια ενάντια στις κατευθύνσεις της, παλεύει για την καταδίκη της ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων.
  • Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε ακόμα περισσότερο να δυναμώσουμε και τη λαϊκή διεκδικητική πάλη για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.