Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Κώστας Παπαδάκης: Το ΚΚΕ ενάντια στο «μαγειρείο» αντεργατικών μέτρων της ΕΕ ─ Σωτήρης Ζαριανόπουλος: Η ταφόπλακα του «Πανευρωπαϊκού Ατομικού Συνταξιοδοτικού Προϊόντος» (2 VIDEO)

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Το κρίσιμο είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ ενάντια στο «μαγειρείο» των αντεργατικών μέτρων που είναι η ΕΕ
Σάββατο 06/04/2019 - 13:14
Το κρίσιμο και στις ευρωεκλογές είναι αν και σ' αυτό εδώ το «μαγειρείο» των αντεργατικών μέτρων που είναι η ΕΕ, θα έχεις μια ισχυρή δύναμη που θα φωνάζει, θα διεκδικεί, θα μεταφέρει τη φωνή του λαού και τα αιτήματά του, θα είναι μια δύναμη που πραγματικά θα προετοιμάζει το λαό για κάθε αντιλαϊκό - αντεργατικό μέτρο, θα διαμορφώνει το έδαφος να δυναμώσει η πάλη, οι αντιστάσεις, το κίνημα. Αυτό σημείωσε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, μιλώντας στο «anagnostis.gr» και στον Άκη Γκάτζιο.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση το «Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν»
Πέμπτη 04/04/2019 - 19:57
Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με το λεγόμενο «Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Το Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν που αποφασίζετε σήμερα είναι πανευρωπαϊκή ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, κίνδυνος - θάνατος για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους.
Ένα μεγάλο εμπόδιο στην κερδοφορία, ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, οι κατακτήσεις σε συντάξεις και Υγεία, η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, μετά από χρόνια περικοπών, ισοπεδώνονται. Επιχειρήσεις και κράτος, όχι μόνο απαλλάσσονται από το βάρος τους, αλλά κερδοσκοπούν στις πλάτες των εργαζόμενων.
Είναι καθαρή ιδιωτική ασφάλιση, συμπλήρωμα στις κρατικές συντάξεις πείνας, για δουλειά έως θανάτου με "ενεργό γήρανση". Αν βέβαια σου μένουν για να "επενδύσεις" με τσακισμένους μισθούς. Καμιά απολύτως εγγύηση ότι θα πάρεις πίσω όσα έδωσες. Όλα τα αποθεματικά στον τζόγο των χρηματιστηρίων, τζάμπα χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων. Ένα ακόμα δώρο σ’ αυτές, στις τράπεζες και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές.
Συναγερμός για εργαζόμενους, παλιούς και νέους.
Μαύρο στο πραγματικό μέτωπο νεοφιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατών, δήθεν "αριστερών" τύπου ΣΥΡΙΖΑ που κρύβουν την ταύτισή τους και εδώ με ψεύτικα δίπολα και διλήμματα.
Ταξικός αγώνας, ενίσχυση των κομμουνιστών, είναι η μόνη εγγύηση για κοινωνική ασφάλιση και εργατικά δικαιώματα».
902

Απ' αυτή την άποψη, πρόσθεσε, σε όποια κάλπη και αν βρεθεί ο εργαζόμενος θα πρέπει να ενισχύσει, να ισχυροποιήσει αποφασιστικά το στήριγμά του, που είναι το ΚΚΕ.
Δίνοντας την εικόνα του βάρβαρου αντιλαϊκού χαρακτήρα της ΕΕ, αναφέρθηκε στο κείμενο για το συνταξιοδοτικό προϊόν που πρόσφατα ψηφίστηκε, με την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ να το καταψηφίζει, σύμφωνα με το οποίο και μεταξύ άλλων, είτε εξαιτίας των δραστικών περικοπών στις συντάξεις θα πρέπει να ξαναδουλέψεις 3 - 4 ώρες, όσο σε κρατούν τα πόδια σου, είτε θα πρέπει να οδηγηθείς στα νύχια της ιδιωτικής ασφάλισης. Η στρατηγική είναι να αποσυρθεί το κράτος από τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, συμπλήρωσε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «εις υγείαν των κορόιδων θα χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια, επενδύσεις για το χρηματιστήριο». 
902   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.