Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Παιδεία δια βίου αβίωτου: Αλλά πάντα με τις ευλογίες του κεφαλαίου ─ Απάντηση στο νομοσχέδιο-σκούπα με συλλαλητήριο τη Μ. Δευτέρα ─ Γιάννης Δελής: Χειροκροτούν μόνο οι φροντιστηριάρχες (VIDEO)

Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Ο Μανωλιός με τα αλλαγμένα ρούχα του (πάλι), αλλά πάντα με τις ευλογίες του κεφαλαίου.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Απάντηση στο νομοσχέδιο - σκούπα που φέρνει σαν τον κλέφτη η κυβέρνηση
  • Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 12.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Να μην ψηφιστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, που ενισχύει τον εξεταστικό χαρακτήρα του Λυκείου και το ρόλο της αγοράς στο Πανεπιστήμιο, απαιτούν φοιτητικοί σύλλογοι, συντονιστικά μαθητών, σύλλογοι εκπαιδευτικών, η ΑΣΓΜΕ και σωματεία.
  • Καταγγέλλουν τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που φέρνει το νομοσχέδιο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια τη Μεγάλη Δευτέρα, με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, για να αποφύγει τις αντιδράσεις μαθητών και φοιτητών.
  • Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο, αποκάλυψε τον αντιδραστικό χαρακτήρα του και κατήγγειλε την κυβερνητική μεθόδευση να το ψηφίσει στα μουλωχτά.
Συλλαλητήριο τη Μ. Δευτέρα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
Να μην ψηφιστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία ζητούν μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι που δίνουν ραντεβού σε συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Σύνταγμα τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απρίλη, στις 6.30 το απόγευμα.
Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι δίνουν έτσι απάντηση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις να ψηφιστεί στα μουλωχτά μια ακόμα αναδιάρθρωση που σαρώνει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.
Για την κινητοποίηση έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 6 μ.μ. ως εξής:
  • Στα Προπύλαια για τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.
  • Στην Παλιά Βουλή για τα εργατικά σωματεία, την ΑΣΓΜΕ και άλλους μαζικούς φορείς.
Σε συμμετοχή έχουν καλέσει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθήνας, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οι Σύλλογοι ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φαρμακευτικής, Ηλεκτρολόγων, Οικοτρόφων Πάτρας.
Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του απευθύνεται στα συνδικάτα, στις Ομοσπονδίες και στα Εργατικά Κέντρα, και καλεί τους εργαζόμενους να καταγγείλουν όσα φέρνει το νομοσχέδιο με συμμετοχή στην κινητοποίηση.
«Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε από τον αγώνα μας για ένα σχολείο που να μας μορφώνει ολόπλευρα και να μην μας εξοντώνει! Αυτό το νομοσχέδιο εμείς το έχουμε ήδη καταψηφίσει!», τονίζει στο κάλεσμα της συγκέντρωσης η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.
Στο συλλαλητήριο καλεί και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, τονίζοντας ότι σύσσωμη η σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) έχει απορρίψει το προτεινόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Το «παρών» στην κινητοποίηση θα δώσει και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ενώ η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για την απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθεί, προκειμένου να περάσει «εν κρυπτώ» το νομοσχέδιο.
Καλέσματα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν επίσης πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι, και η ΟΛΜΕ.
Κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική κινητοποίηση και πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν χτες φοιτητικοί σύλλογοι και φοιτητές του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
Οι φοιτητές απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου που τσακίζει τις σπουδές και τα μετέπειτα εργασιακά τους δικαιώματα, αφού προωθεί την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά του δημόσιου πανεπιστημίου.
Μαζική ήταν και η συμμετοχή στο μπλοκ των φοιτητών από τη Σχολή Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, των οποίων το Τμήμα με το παρόν νομοσχέδιο οδηγείται σε διάλυση, αφού προωθείται η συγχώνευσή του με το Τμήμα Διαιτολογίας, που καμία σχέση δεν έχει με το επιστημονικό τους αντικείμενο.
Υπενθυμίζουμε ότι το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται τη Δευτέρα από τη Βουλή περιλαμβάνει αναθεωρήσεις που καλύπτουν τόσο τη Δευτεροβάθμια όσο και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς οι «μεταρρυθμίσεις» αφορούν τόσο το Λύκειο και το σύστημα εξετάσεων όσο και την Τεχνική και Ανώτατη Εκπαίδευση.
Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Μεγάλη Δευτέρα, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στις 12.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
*
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ρυθμίσεις στο πλαίσιο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων
Γιάννης Δελής: Να αποσυρθεί, το χειροκροτούν μόνο οι φροντιστηριάρχες
Δευτερολογία Γ. Δελή: Αντιδραστική επιλογή ο περιορισμός της γενικής παιδείας
Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας ζήτησε το ΚΚΕ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να το περάσει στα μουλωχτά τη Μεγάλη Δευτέρα όταν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια θα είναι κλειστά από το φόβο των κινητοποιήσεων. Το νομοσχέδιο συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τη διαδικασία του επείγοντος με σκοπό την Πέμπτη το απόγευμα ή την Παρασκευή το πρωί να ολοκληρωθεί και ακολουθήσει για μία μέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια.
«Πρόκειται για άθλια μεθόδευση», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «σαν τον κλέφτη θέλει να περάσει την πολιτική της» για «να αποφύγει τις κινητοποιήσεις» αλλά «γελιέται διότι έχει ήδη καταδικασθεί στη συνείδηση της νεολαίας».
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο Λύκειο σημείωσε πως η γενική μόρφωση πετιέται έξω από τη Γ' Λυκείου που μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό έτος, δηλαδή σε φροντιστήριο, μεγαλώνοντας τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες και τους ταξικούς φραγμούς. Ανέφερε ότι ευνοείται η παραπαιδεία και για αυτό το νομοσχέδιο χειροκροτούν οι φροντιστηριάρχες. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επί της ουσίας μειώνει τα έτη του Λυκείου και αυτό το εμφανίζει σαν κάτι το προοδευτικό, ενώ για τα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης υπογράμμισε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να επιτύχει στις εξετάσεις πανελλαδικού τύπου που θα διενεργούνται και ότι τελικά πρόκειται για τμήματα χαμηλής ζήτησης που υπάρχουν και σήμερα.
Ανέπτυξε τις προτάσεις του ΚΚΕ, λέγοντας πως οι υποψήφιοι για την Ανώτατη Εκπαίδευση θα πρέπει να έχουν απεριόριστες δυνατότητες πολλαπλών επιλογών προτίμησης, να μπορούν να επαναλαμβάνουν τη διαδικασία όσες φορές το επιθυμούν και να υπάρχει κατοχύρωση της βαθμολογίας και για τις επόμενες χρονιές έτσι ώστε τελικά να μπορούν εισαχθούν στη σχολή που προτιμούν.
Ομιλία του υπουργού Παιδείας
Στην τοποθέτησή του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι στην Γ'  Λυκείου θα υπάρχουν τέσσερα μαθήματα και έξι ώρες για κάθε μάθημα, επιβεβαιώνοντας ότι οι μαθητές δεν θα λαμβάνουν γενική μόρφωση, αλλά θα προετοιμάζονται για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Δικαιολόγησε τη μετατροπή της Γ' Λυκείου σε ...φροντιστήριο για να μην τρέχουν οι μαθητές «στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα».
Για τον τρόπο εισαγωγής σε σχολές των ΑΕΙ απέφυγε να κάνει λόγο για ελεύθερη πρόσβαση, λέγοντας ότι το νέο σύστημα «αρχίζει να δίνει τη δυνατότητα ελευθέρωσης πρόσβασης με απολυτήριο» και πως «υπάρχει ένα σύστημα με μια δυναμική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.