Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

15+1 (απλοί) λόγοι για δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες ─ Για την πραγματική διαφορά στη ζωή σου!



ΦΥΛΛΑΔΙΟ
15+1 λόγοι για δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες
Κυκλοφόρησε και διακινείται φυλλάδιο με 15+1 λόγους για δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, το οποίο και παραθέτουμε:

Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές
1. Γιατί δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Αυτή είναι η πραγματικά προοδευτική διέξοδος για τους λαούς της Ευρώπης, η στέρεη βάση για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η φιλία, να αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς.
2. Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός αγώνας ενάντια στους μηχανισμούς εποπτείας και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν οι κυβερνήσεις, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται. Αυτή η πολιτική δεν ήταν αποτέλεσμα «λανθασμένων επιλογών», όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους, για να στηριχθεί η κερδοφορία πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων. ∆εν υπάρχουν «προοδευτικοί» στυλοβάτες του κεφαλαίου, όπως προσπαθεί να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν ζήσει στο πετσί τους τόσο τις «νεοφιλελεύθερες» όσο και τις σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις που εναλλάξ εφάρμοσαν τα πιο βάρβαρα μέτρα. Αυτό έκαναν στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις της Ν∆, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ.
3. Γιατί µόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τη γνήσια λαϊκή αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποδείχτηκε ότι δεν αλλάζει, όπως µας έλεγαν, παρά µόνο προς το χειρότερο για τους λαούς.
Προοδευτικό δεν είναι οι λαοί να παλεύουν μάταια για να «εξανθρωπίσουν» αυτή την ένωση των καπιταλιστών, αλλά η ρήξη µε τέτοιες λυκοσυμμαχίες.
4. Γιατί µε δυνατό ΚΚΕ το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελός του τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ.
Να μην εγκλωβιστεί στον όψιµο καβγά μεταξύ «ευρωπαϊστών» και «ευρωσκεπτικιστών», που αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού «νομίσματος». Καμιά πλευρά δεν αμφισβητεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που οδηγεί τους λαούς στον εγκλωβισμό σε τέτοιους αντιδραστικούς οργανισμούς.
Το ΚΚΕ παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ, µε τον ίδιο το λαό στην εξουσία και όχι για να ενταχθεί η Ελλάδα σε μια άλλη -εξίσου εχθρική για το λαό- συμμαχία ή για να αλλάξει απλά το νόμισμα µε το οποίο θα μετράμε τη φτώχεια µας.
5. ∆υνατό ΚΚΕ για να υψώσουµε αποτελεσματικό τείχος στο ρατσισμό, στο φασισμό και την ακροδεξιά, που αποτελούν εναλλακτικές μορφές διαχείρισης της δικτατορίας του κεφαλαίου. Αυτά τα ρεύματα τροφοδοτούνται από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, τους πολέμους που εξαπολύει, την πολιτική της ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, τον αντικομμουνισμό και την ανιστόρητη εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού που αποτελούν «ιδρυτική της αξία». Η ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή μιλάει μάλιστα υπέρ της ΕΕ, ότι μπορούν να αξιοποιηθούν οι θεσμοί της για μια δήθεν «μεγάλη Ελλάδα»!
6. Γιατί οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν και θα είναι ξανά η μοναδική φωνή υπεράσπισης των λαϊκών συµφερόντων, τα «µάτια» και η «φωνή» του λαού στην Ευρωβουλή. Όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες ήταν οι παρεμβάσεις τους και η αποκάλυψη των στόχων και κατευθύνσεων της ΕΕ.
7. Γιατί ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες για να αναγεννηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρα.

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρειες και δήμους
8. Για να βάλουμε περισσότερα εµπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις και την Τοπική ∆ιοίκηση. Αυτοί οι νόμοι προβλέπουν εµπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, «πάγωμα» προσλήψεων, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τους δήμους, περικοπές δαπανών για βασικά έργα, υποδομές και παρεμβάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων (π.χ. αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία).
Αυτό είναι το νήμα που δένει την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Γι’ αυτό και οι τοπικές εκλογές δεν είναι «κάτι άλλο», «κάτι έξω» από το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα.
9. Για να έχουμε ακόμα περισσότερους εκλεγμένους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα αποτελούν τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Θα µπουν μπροστά και θα συγκρουστούν µε την εφαρμοζόμενη πολιτική, µε τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων. Θα διεκδικήσουν μαζί µε το λαό μέτρα στήριξης και ανακούφισης από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί, να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην Προσχολική Αγωγή, έργα και υποδομές αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας, ελεύθερους χώρους για το λαό, διαχείριση των απορριμμάτων µε βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και τα συµφέροντα του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
10. Γιατί οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ θα συγκρουστούν µε το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο και δεν θα «κρυφτούν» πίσω από αυτό, όπως κάνουν άλλοι, µόνο και µόνο για να κρύψουν τις ευθύνες τους και τη συμφωνία τους στην κεντρική πολιτική. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν θα πουν ποτέ ότι τα λαϊκά προβλήματα δεν είναι στην «αρμοδιότητά» τους. Θα παλέψουν μαζί µε το λαό για σύγχρονα δικαιώματα. Αυτό απέδειξαν µε τη δράση τους οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία, Πάτρα και Πετρούπολη.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού
11. Γιατί δεν τσιμπάµε στα ψεύτικα διλήμματα, που ξανασερβίρονται µε νέο περιτύλιγμα για να παραπλανήσουν ακόμη μια φορά το λαό. Γιατί θυμόμαστε τους «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς», που έγιναν όλοι μνημονιακοί. Θυμόμαστε το ΝΑΙ και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που έγινε ΝΑΙ σ’ ένα νέο μνημόνιο.
Το ίδιο θα συμβεί και µε την καρικατούρα της -κατ’ όνοµα- «προοδευτικής συμμαχίας» του ΣΥΡΙΖΑ, που στήνεται µε γνωστά στελέχη που έχουν διακριθεί στο αντιλαϊκό έργο, πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν∆, άλλους γυρολόγους της πολιτικής. Όταν υλοποιείς μια βάρβαρη πολιτική στο όνοµα της «προόδου», όπως κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τότε θρέφεις την ακροδεξιά, τη συντήρηση, τη φασιστική δημαγωγία. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία.
Εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που πίστεψαν τα προηγούμενα χρόνια το εμπόριο ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ και προδόθηκαν, σήμερα συµπορεύονται µε το ΚΚΕ αναγνωρίζοντας ότι η συνεπής του στάση ήταν η μόνη που υπηρετούσε το συµφέρον του λαού, κράτησε ζωντανή την ελπίδα.
12. Γιατί και η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και η «βιώσιμη ανάπτυξη» της Ν∆ στην καρδιά τους έχουν τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων. Η «ανάπτυξή» τους απαιτεί φτηνή εργατική δύναμη, συνέχιση της φοροληστείας του λαού, ματωμένα πλεονάσματα. Η «υπεραπόδοση της οικονομίας» σημαίνει το ξεζούμισμα του λαού για να στηριχθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Γι’ αυτό ψηφίζουν παρέα -το ένα μετά το άλλο- τα «δωράκια» προς αυτό, όπως έκαναν πρόσφατα µε τη φοροασυλία των εφοπλιστών, µε την παράδοση του φυσικού πλούτου της χώρας στους «επενδυτές» κλπ., την ώρα που και οι δύο έχουν «πνίξει» το λαό στους φόρους. Η ταύτισή τους στα κρίσιμα ζητήματα είναι και ο λόγος που προεκλογικά αναπαράγουν τη γνωστή και χιλιοπαιγμένη σκανδαλολογία, μήπως και πείσουν κανέναν ότι διαφέρουν.
13. Γιατί µόνο το ΚΚΕ αποτελεί συνεπή αντίπαλο της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Αντιπαλεύει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που θρέφει το φασιστικό ρεύμα. Γιατί μπαίνει μπροστά, για να απομονωθούν οι φασίστες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Για να γκρεμιστεί η Χρυσή Αυγή από την 3η θέση. Πραγματικοί αντίπαλοι του φασισμού δεν είναι εκείνοι που κρατάνε τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που συγκυβέρνησαν µε ακροδεξιούς, που δεν παίρνουν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ούτε βέβαια, αυτήν τη μάχη μπορούν να τη δώσουν δυνάμεις, όπως η Ν∆, που ψαρεύουν στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του ρατσισμού.
14. Γιατί το ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής. Γιατί µόνο το ΚΚΕ εναντιώνεται ουσιαστικά τόσο στη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών όσο και στις εθνικιστικές - αλυτρωτικές φωνές και στις δύο χώρες, που δεν βγάζαν άχνα για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, παίζοντας κι αυτοί το παιχνίδι της διαίρεσης των λαών. Μόνο το ΚΚΕ στέκεται απέναντι στους στόχους της άρχουσας τάξης που σηματοδοτούν βαθύτερη εµπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ.
15. ∆ίνουμε δύναμη στο ΚΚΕ για να αφήσουµε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Να αφήσουµε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα, το «μικρότερο κακό», που κάθε φορά οδηγεί στο «μεγαλύτερο κακό». Να βαδίσουμε μαζί σε έναν διαφορετικό δρόμο. Το δρόμο της ελπίδας, της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες µας, που δεν συμβιβάζονται µε τα κέρδη των καπιταλιστών. ∆ύναμη στο ΚΚΕ είναι δύναμη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών που θα συγκρούεται µε το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Ειδικά οι νέοι και οι νέες που ψηφίζουν για πρώτη φορά έχουν ευκαιρία µε την ψήφο τους να καταδικάσουν την ΕΕ, το σύστημα και τα κόμματά τους. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ, τη δική τους φωνή και δύναµη.
Γιατί οι «αξίες» και τα «ιδανικά» της ΕΕ δεν είναι αυτά που διδάσκονται στα σχολικά βιβλία, αλλά αυτά που ζει η νεολαία καθημερινά: Η Παιδεία-εµπόρευμα, η εργασιακή περιπλάνηση, η ανασφάλεια, οι πόλεµοι και ο ξεριζωμός λαών.
Γιατί η ΕΕ έχει ετοιμάσει από τώρα ένα ακόμα χειρότερο μέλλον για τους νέους. Η «Στρατηγική της ΕΕ για τη Νεολαία» διαμορφώνει ακόμα πιο φτηνό εργατικό δυναμικό, ένα νέο γύρο επίθεσης σε όποια δικαιώματα έχει αφήσει όρθια η πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων.
Πραγματικά ΣΥΓΧΡΟΝΟ στην εποχή µας, της μεγάλης ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι ο λαός και η νεολαία να απολαμβάνει µία καλύτερη ζωή, µε σύγχρονα δικαιώματα και όχι οι νέοι να ζουν χειρότερα από ό,τι ζούσαν οι γονείς τους.
16. Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει µε το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, µε το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.
Γιατί το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο γεννιέται πάντα μέσα από την αμφισβήτηση, την ταξική σύγκρουση, τον αγώνα, για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΨΕΥTIKΑ ∆ΙΛΗΜΜΑΤΑ ΜΕ ∆ΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ∆ΙΑΦΟΡΑ! ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΝΤΟΥ!
902, Πέμπτη 18/04/2019 - 14:57

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.