Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Πεφωτισμένη αριστερά: Δουλικές ΔΕΗσεις στο κεφάλαιο

Της Κυρίας (ΕΕ) ΔΕΗθώμεν! (Ταις πρεσβείες της Αυλωνίτου)
«Απελευθερωμένο» ξεσάλωμα
Οι προχτεσινές ανακοινώσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, που καταγράφουν τις τεράστιες ζημιές της Επιχείρησης, την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα - εμπόρευμα και βλέπουν την ενεργειακή τους φτώχεια διαρκώς να μεγαλώνει, αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο για το τι σημαίνει η πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, που από κοινού προώθησαν και προωθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η πραγματικότητα αυτή, με την οποία έρχονται και θα έρθουν αντιμέτωπα το επόμενο διάστημα όλο και περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά, αποτελεί την «άλλη όψη» των αμύθητων κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και οι οποίοι έχουν στήσει ένα μεγάλο φαγοπότι κερδοφορίας, στο έδαφος που τους στρώνουν εναλλάξ όλες οι κυβερνήσεις, με την «αμέριστη συμβολή», τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Είναι το αποτέλεσμα των περιβόητων ΝΟΜΕ, των δημοπρασιών Ενέργειας, με τις οποίες οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο,
  • για τη θωράκιση πάντα της «ανταγωνιστικότητας» του κλάδου και το «άνοιγμα» της αγοράς,
  • βάζουν στο χέρι πάμφθηνη Ενέργεια, πιο χαμηλά και από το κόστος της, για να το εξάγουν στη συνέχεια σε τιμές πολλαπλάσιες,
με τα στοιχεία να δείχνουν ότι
  • την ίδια ώρα που η εγχώρια ζήτηση από τα λαϊκά στρώματα μειωνόταν ─όχι βέβαια επειδή μειώνονταν οι λαϊκές ανάγκες σε ρεύμα─ οι εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν κατά 75%.
Είναι το αποτέλεσμα των υποτιθέμενων «περιβαλλοντικών όρων» και των χαρατσιών για τους ρύπους που η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και η επιχείρηση φορτώνουν στις λαϊκές πλάτες προκειμένου να ανοίξουν νέα πεδία «πράσινης» κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ και «εγγυημένη» από το αστικό κράτος.
Το αποτέλεσμα
  • της υποχρεωτικής μεταφοράς πελατών στους «εναλλακτικούς παρόχους»,
  • της πώλησης των «φιλέτων» της επιχείρησης,
  • της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας και
  • της παραπέρα ιδιωτικοποίησης,
που ανεξάρτητα από τους ψευτοτσακωμούς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την προώθησή της, καταλήγει πάντα στα ίδια για το λαό αδιέξοδα, φτάνοντας μάλιστα, εν έτει 2019,
  • να θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.
Τώρα, με μαθηματική ακρίβεια η κακή αυτή εικόνα της ΔΕΗ θα αξιοποιηθεί
  • για να προχωρήσουν παραπέρα τα σχέδια διάσπασής της, αλλά και
  • για να εξαπολυθεί ένα «πογκρόμ» κατά των λαϊκών στρωμάτων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα πανάκριβα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, με πιέσεις, εκβιασμούς και κομμένο ρεύμα προκειμένου «να προσέλθουν στο ταμείο».
Όλα τα παραπάνω είναι ταυτόχρονα και μια πολύ αποκαλυπτική εικόνα για το τι έχει να περιμένει ο λαός από τους στόχους της αστικής τάξης για τη μετατροπή της χώρας σε «ενεργειακό κόμβο»,
  • στόχο που με συνέπεια υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία
  • αναλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους για τη «διασύνδεση» των ενεργειακών δικτύων στα Βαλκάνια και τη σύνδεση με την «ενιαία αγορά ηλεκτρισμού» της ΕΕ,
  • πρωτοστατεί στα ενεργειακά και άλλα «πρότζεκτ» των ΗΠΑ και της ΕΕ,
  • μπαίνει μπροστά για να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί αυτοί στην περιοχή.
Τα σχέδια του κεφαλαίου και εδώ
  • όχι μόνο δεν χωράνε τις λαϊκές ανάγκες,
  • αλλά σηματοδοτούν γιγάντωση της ενεργειακής φτώχειας για τα λαϊκά στρώματα,
  • σάρωμα εργασιακών δικαιωμάτων και ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους στον κλάδο και βέβαια
  • πολύ μεγάλους κινδύνους για το λαό από την ένταση των ανταγωνισμών τους οποίους «ηλεκτρίζουν» τα τεράστια περιθώρια κερδοφορίας και τα αμύθητα κέρδη.
Ο λαός να μη μείνει θεατής των εξελίξεων.
  • Να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, για να περάσει στην αντεπίθεση απέναντι στην πολιτική της «απελευθέρωσης», ΕΕ, κυβερνήσεων και κεφαλαίου, διεκδικώντας φτηνό ρεύμα για τις δικές του ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.