Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΑνεμοΔούρες της αριστεράς ή Κορκόδιλοι στο βάλτο του οπορτουνισμού


Ρ. Δούρου: «Τιμήσαμε» την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου...
«Τηρήσαμε το λόγο μας. Τηρήσαμε το συμβόλαιό μας με τους πολίτες...»
Με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε την ομιλία της στην παρουσίαση του συνδυασμού της την περασμένη Παρασκευή η Ρ. Δούρου, περιφερειάρχης Αττικής και εκ νέου υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 26ης Μάη.
Εκεί έκανε και τον απολογισμό της θητείας της, μιας θητείας που ξεκίνησε το 2014, με την ορκωμοσία της στα Άνω Λιόσια να σηματοδοτεί το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή, η οποία 5 χρόνια μετά επεκτείνεται, εξακολουθώντας να μολύνει ακόμα περισσότερο την πιο επιβαρυμένη περιοχή του λεκανοπεδίου.
***
Στη φιέστα της, η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ξανά ότι το «έργο» της ήταν «αθόρυβο», γι' αυτό δεν το πήρε χαμπάρι ο λαός.
Όντως πρόκειται για ένα έργο «βουβό», αλλά ύπουλο για το λαό, που εδώ και πέντε χρόνια άθροισε νέα βάρη και πληγές στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.
Αντίθετα, αυτό το «έργο» ήταν αρκετά «φωναχτό» για το κεφάλαιο, για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ό,τι ζήτησαν από την Περιφέρεια το πήραν και με το παραπάνω, δεν έμεινε κανένας παραπονεμένος.
Υλοποιώντας κατά γράμμα όλη την πολιτική των μνημονίων, των αντιλαϊκών κυβερνητικών αποφάσεων, των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γι' αυτό και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Περιφέρεια απολαμβάνει τη στήριξή τους.
Γι' αυτό εκεί, μαζί με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και εμβληματικοί παράγοντες της «αγοράς», όπως οι πρόεδροι των μεγαλύτερων εμποροβιομηχανικών επιμελητηρίων, της Αθήνας και του Πειραιά, με τον πρόεδρο του πρώτου, Κ. Μίχαλο, να της δίνει συγχαρητήρια, επειδή ήταν ένα «ισχυρό όπλο» για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας!
Αυτήν ακριβώς την «ευχαρίστηση», που απολαμβάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πληρώνουν ακριβά τα λαϊκά νοικοκυριά στις αθωράκιστες γειτονιές της Αττικής.
Έτσι αποδεικνύονται πόσο υποκριτικά είναι τα καλέσματά τους στους εργαζόμενους να τους ξαναστηρίξουν, δήθεν για να μην επιστρέψουν οι δυνάμεις «της οπισθοδρόμησης», όπως είπε και η Ρ. Δούρου.
Η αλήθεια είναι ότι οι δυνάμεις αυτές (της οπισθοδρόμησης!), που έβαλαν πλάτη για το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων τα τελευταία δέκα χρόνια, ήταν το κοινό της στην εκδήλωση, την χειροκρότησαν και εξήραν το έργο της.
***
Ακόμα και η ίδια η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ως «έργο-καμάρι» της επιδεικνύει έργα όπως η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, δηλαδή ένα έργο-παραγγελιά του τουριστικού κεφαλαίου, για να διαμορφωθεί καλύτερα η βιτρίνα του, για τις μπίζνες των μεγαλοξενοδόχων και των tour operators.
Ένα έργο το οποίο εν ριπή οφθαλμού μελετήθηκε, «ωρίμασε», δημοπρατήθηκε, μπήκαν οι μπουλντόζες και σήμερα είναι στην τελική ευθεία.
Ένα έργο για το οποίο οι δεκάδες οικοδόμοι που το κατασκευάζουν καταγγέλλουν πρωτοφανή εντατικοποίηση, ατέλειωτες υπερωρίες, δουλειά νύχτες και σαββατοκύριακα, προκειμένου να προλάβει να κόψει κορδέλες η Ρ. Δούρου και η κυβέρνηση, για να πάρουν νέα εύσημα από τους μεγιστάνες του πλούτου.
Η ταχύτητα με την οποία υλοποιείται αυτή η ανάπλαση αποτελεί πρόκληση, την ίδια στιγμή που χρονίζουν ζωτικά έργα για το λαό π.χ. αντιπλημμυρικής προστασίας, τα οποία κάνουν χρόνια να «ωριμάσουν», να μελετηθούν και να ξεκινήσουν να υλοποιούνται.
Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι παρεμβάσεις που σώζουν ζωές μπαίνουν στο «ζύγι» και «χάνουν» από τα εμβληματικά έργα που «σώζουν» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο λαός θυμάται την Ρ. Δούρου μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα να καταγγέλλει τη «γραφειοκρατία», ακόμα και το... «δασάρχη», τις «συναρμοδιότητες» και τις «χρόνιες παθογένειες», δηλαδή όλες τις δικαιολογίες που επανέλαβε και την περασμένη Παρασκευή, πετώντας από πάνω της κάθε πολιτική ευθύνη για την εκατόμβη νεκρών.
«Εμπόδια» που εξαφανίζονται ως διά μαγείας όταν πρόκειται για αναπλάσεις όπως η παραπάνω, ή όταν πρόκειται για χρηματοδοτήσεις π.χ. κατασκευής - ανακαίνισης σταδίων που ανήκουν σε εφοπλιστές...
***
Ξεχωριστό κεφάλαιο της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής είναι το «μέτρημα» π.χ. των 40 εκατ. ευρώ που έδωσε σε νοσοκομεία για «αγορά σύγχρονου εξοπλισμού».
Υποκρισία που σπάει κόκαλα, αφού ανάμεσα στους χειροκροτητές της στην εκδήλωση ήταν ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που τα τελευταία χρόνια έχει αφαιρέσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων.
Ακόμα περισσότερο, πάει πολύ να διεκδικεί επιβράβευση, την ίδια στιγμή που είναι νωπές ακόμα οι εικόνες πλήρους κατάρρευσης του συστήματος Υγείας τις ώρες της μεγάλης καταστροφής στο Μάτι, με τις ανύπαρκτες ΜΕΘ για τους εγκαυματίες, καθώς και την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να ανταποκριθούν έστω στην αιμοδοσία, για την οποία προσέτρεξε μαζικά ο λαός στα Κέντρα Υγείας.
Μαζί με το μέτρημα των εκατομμυρίων που δόθηκαν για το μεγάλο κεφάλαιο, η Ρ. Δούρου βρήκε την ευκαιρία να «μετρήσει» και τα ψίχουλα που διέθεσε για τα πιο εξαθλιωμένα εργατικά - λαϊκά στρώματα, τα θύματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησής της.
«Κοινωνικά παντοπωλεία», «κοινωνικά φαρμακεία», «κοινωνικές δομές», «κοινωνική συνοχή» και πάει λέγοντας έχουν γίνει ψωμοτύρι στα χείλη της, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που από τη μία ξηλώνει κάθε κοινωνική κατάκτηση και από την άλλη προσπαθεί να βουλώσει στόματα, να ενσωματώσει, να κάμψει τις δίκαιες αντιδράσεις, μοιράζοντας ξεροκόμματα.
Την ίδια στιγμή, πάνω από πέντε χρόνια σέρνεται ένα κονδύλι 500.000 ευρώ από προϋπολογισμό σε προϋπολογισμό για στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους στο Πέραμα, το οποίο συναντά (τι έκπληξη;) κάμποσα γραφειοκρατικά εμπόδια για να αποδοθεί στους δικαιούχους του...
***
Η ομιλία της Ρ. Δούρου στην εκδήλωση του συνδυασμού της επιβεβαίωσε ότι αυτό που πρέπει να απασχολεί το λαό είναι όχι το πώς θα υλοποιηθεί πιο «αποτελεσματικά» μια πολιτική που τον τσακίζει, αλλά το πώς θα μπουν περισσότερα εμπόδια σ' αυτή.
Πώς θα δυναμώσει η δική του αντιπολίτευση, ο αγώνας του ενάντια στο τσάκισμα των αναγκών του, η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης και έργων με γνώμονα την προστασία της ζωής του, όχι των κερδών των μονοπωλίων.
Μοναδική εγγύηση για να δυναμώσει αυτή η πάλη είναι η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες του Μάη.
Δ. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.