Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Πρωτομαγιά 2019: ΠΑΜΕ πάντα στη σωστή πλευρά ─ Εσείς παιδιά, σε ποια πλευρά είστε; (VIDEO-spot)


Μη  μας προδίδετε για τα αφεντικά
Μην ακούτε τα ψέματά τους
Οι φτωχοί δεν έχουμε καμία τύχη
Εκτός αν οργανωθούμε
Με ποια πλευρά είστε παιδιά;
Με ποια πλευρά είστε;"

Από το αμερικάνικο εργατικό τραγούδι
Which side are you on?
*
ΠΑΜΕ



1η Μάη 2019 ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μάη, στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ.
Αθήνα. Πρωτομαγιά 2018
Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας (διαβάστε αναλυτικά εδώ)
Στο πρωτομαγιάτικο απεργιακό του κάλεσμα το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.Το σύνθημα "Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα Εργατιά" είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλον τον κόσμο και στις συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.
Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δεν χαρίζεται. Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι, δεν συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Η Πρωτομαγιά είναι απεργία!
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, μπροστά στις εκλογές, θα κάνουν προσπάθεια να σε παγιδέψουν, να φέρουν τη δυσαρέσκειά σου στα μέτρα τους! Με νέα ψέματα και απάτες θα προσπαθήσουν να σε βάλουν στη λογική του τάχα "μικρότερου κακού".
Μην αποδεχτείς νέες απάτες, μεγάλα λόγια που θα υπόσχονται ξανά προστασία των φτωχών και των αδυνάτων, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι "δίκαιη" και "βιώσιμη".
Απάντησε αγωνιστικά με τη συμμετοχή σου στους διεκδικητικούς αγώνες, οργανώσου στο σωματείο σου. Προσπέρασε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων, την ΕΕ της ανεργίας, των ψίχουλων και της καταστολής, τις δυνάμεις που στηρίζουν το ΝΑΤΟ των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!
Δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους βρίσκεται οργανωμένα ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, μια εργατική ελίτ. Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα μεγαλοδιευθυντές και goldenboys, νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία.
Τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα, ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, έχουν και τη δική τους υπογραφή. Είναι οι ίδιοι που λένε πως η απεργία έφαγε τα ψωμιά της, αυτοί που βρίσκονταν μαζί στις πλατείες των αγανακτισμένων και έβαζαν τους “Κολλάδες” και άλλους "πρόθυμους συνδικαλιστές" να ανακηρύττουν "το τέλος των συνδικάτων". Είναι αυτοί που έκλεισαν τα μάτια όταν μπήκε στο γύψο το απεργιακό δικαίωμα, που κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν δικαιώματα στο μισθό και την Κοινωνική Ασφάλιση, να διαδηλώσουν με τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης.
Δεν έχουν τελειώσει ακόμα την αποστολή τους! Θέλουν τα συνδικάτα μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής των μονοπωλίων, της υπηρέτησης με κάθε τρόπο της ανταγωνιστικότητας, της μείωσης του μισθολογικού κόστους. Να υπηρετούν όλοι οι εργαζόμενοι αυτούς τους στόχους χωρίς αντιδράσεις, να υπάρχει σιγή νεκροταφείου.
Όμως εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ.
Η εγγύηση ότι δεν θα τα καταφέρουν είναι η 20χρονη πορεία και δράση του ΠΑΜΕ. Η αταλάντευτη ταξική γραμμή πάλης, η πάλη για ενότητα των εργατών, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, απέναντι σε εργοδοσία και κράτος είναι η παρακαταθήκη για να κάνουμε βήματα μπροστά, για ισχυρή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς για να επιβάλουμε τα δίκια μας. Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, τον κάθε εργαζόμενο να κρίνει την κατάσταση και να πάρει θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία. Την 1η Μάη πρέπει να εκφραστεί ένα ενωτικό μαχητικό ρεύμα που εκφράζεται στους χώρους δουλειάς, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που αντιδρούν σε αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού που λένε ότι "κάτι πρέπει να γίνει" σε μία μαζική, μαχητική, ενωτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Έξω από τα Σωματεία η εργοδοσία!
Τα 100 χρόνια ζωής της ΓΣΕΕ δεν είναι οι Μακρήδες, οι Λυκιαρδόπουλοι και η σημερινή συνδικαλιστική μαφία. Δεν είναι τα "ναι" στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα μνημόνια, η ανταγωνιστικότητα και η ευελιξία στην αγορά εργασίας.
Είναι οι νεκροί της τάξης μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, είναι οι 200 της Καισαριανής, ο Μπεναρόγια, ο Μήτσος Παπαρήγας, οι χιλιάδες εξορισμένοι και όλοι όσοι αγωνίστηκαν για το πανανθρώπινο μήνυμα της Πρωτομαγιάς, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι στις μέρες μας οι χιλιάδες απολυμένοι, οι εργάτες που μπήκαν μπροστά με το σύνθημα "Καμία θυσία για την πλουτοκρατία", όταν η συνδικαλιστική μαφία μιλούσε για "εθνική ανάπτυξη" και "κοινωνική ειρήνη". Αυτήν την ηρωική ιστορία του εργατικού κινήματος δεν μπορούν να τη λερώσουν οι εργοδότες και οι πεμπτοφαλαγγίτες μέσα στα συνδικάτα.
 Μάη, Μέρα Αγώνα και Ανυπακοής!
Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες,  προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν αφεντικά, κυβερνήσεις και συνδικαλιστική μαφία, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί.
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, να δίνει ελπίδα, να είναι οδηγός και να φωτίζει το δρόμο μας.
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!
Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.