Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Α-πα-πα-πα-πα-Δημούλης! ή Το στρίβειν δια της γκαζόζας: Αντιπροεδράρα!! − Κατρούγκαλος: Αλληλεγγύη στον σύντροφο Σκουρλέτη! − ΚΚΕ: Κατάπτυστο το ψήφισμα της ΕΕ - Απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον του Βενεζουελάνικου λαού − ΕΕΔΥΕ - ΟΓΕ - ΕΕΔΔΑ: Εκδήλωση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Βενεζουέλα Κυριακή 10 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος). Θα μιλήσει ο επιτετραμμένος της Βενεζουέλας Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες

ΕΕΔΥΕ - ΟΓΕ - ΕΕΔΔΑ
Εκδήλωση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Βενεζουέλα και αλληλεγγύης στο λαό της χώρας
Πέμπτη 31/01/2019 - 15:04 - Ενημέρωση: Πέμπτη 31/01/2019 - 15:08
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζουν και καταγγέλλουν τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμαχικών τους κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) στις εσωτερικές εξελίξεις της Βενεζουέλας, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στο βενεζουελάνικο λαό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕ ΚΚΕ
Σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Βενεζουέλα
Πέμπτη 31/01/2019 - 18:26 - Ενημέρωση: Πέμπτη 31/01/2019 - 18:35
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Βενεζουέλα, αναφέρει:  
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Βενεζουέλα, που αποτελεί απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον του Βενεζουελάνικου λαού. Το ψήφισμα, που από κοινού συνυπέγραψαν οι πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, υπερψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ενώ βρήκε υποστηρικτές ανάμεσα στους Πράσινους, η ηγεσία των οποίων τοποθετήθηκε με λευκό, όπως και η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Με κάτι τέτοιους, σοσιαλδημοκράτες και πράσινους, επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ να στήσει «προοδευτικά μέτωπα» ενάντια στην ακροδεξιά και τους φασίστες.
Το ψήφισμα στηρίζει ανοιχτά το πραξικόπημα των ΗΠΑ και συμμαχικών τους κυβερνήσεων, της ΕΕ και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, στη Βενεζουέλα. Αναγνωρίζει «πρόεδρο» τον Γκουαϊδό, την "μαριονέτα" των ιμπεριαλιστών και ζητάει την αναγνώριση και στήριξή του από τα άλλα όργανα της ΕΕ και όλες τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών μελών της. Το Ευρωκοινοβούλιο έχει αναλάβει -εδώ και πολύ καιρό- ρόλο σημαιοφόρου της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΕΕ - ΗΠΑ στη Βενεζουέλα. Συνιστά απύθμενο θράσος να εμφανίζεται σαν «υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» το Ευρωκοινοβούλιο, που πρωτοστατεί, σε ρόλο «λαγού», σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, στο αιματοκύλισμα των λαών, από τη Γιουγκοσλαβία, μέχρι το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία.
Το ΚΚΕ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση ότι αναγνωρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας, ότι απορρίπτει τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού.
Ο λαός της Βενεζουέλας, όπως ο κάθε λαός, είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα και την ευθύνη να αποφασίζει για το δρόμο υπεράσπισης των συμφερόντων του και την εκλογή της ηγεσίας της χώρας του, χωρίς τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Βενεζουελάνικο λαό και τους κομμουνιστές της Βενεζουέλας στην πάλη τους ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στην εξουσία των μονοπωλίων, για να απαλλαγεί ο λαός από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την κρίση, να ανοίξει τον δρόμο της ευημερίας του, παίρνοντας στα δικά του χέρια την οικονομία και την εξουσία».
902

Καλούν τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία στην εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος). Θα μιλήσει ο επιτετραμμένος της Βενεζουέλας Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.
Στο κάλεσμά τους η ΕΕΔΥΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ αναφέρουν:
«Καταδικάζουμε τις στρατιωτικές απειλές και τις αμερικανικές πραξικοπηματικές ενέργειες κατά του εκλεγμένου προέδρου της χώρας, τη στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων και την αναγνώριση του επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης ως "μεταβατικού προέδρου", για την προώθηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.
Για μια ακόμη φορά γίνεται φανερό πως οι ιμπεριαλιστές καταπατούν κάθε έννοια κυριαρχίας και δικαιωμάτων των λαών, για την ανατροπή κυβερνήσεων που δεν είναι αρεστές στις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση και μαζί της και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα φέρνουν σοβαρές ευθύνες που εθελοτυφλούν μπροστά στο νέο έγκλημα. Απαιτούμε να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Τονίζουμε ότι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, η εκλογή της ηγεσίας της χώρας και η υπεράσπιση των συμφερόντων της είναι αποκλειστική υπόθεση του λαού της, μακριά από κάθε λογής ξένες παρεμβάσεις, οικονομικές, στρατιωτικές και κάθε είδους απειλές.
Εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και στήριξη στο λαό της Βενεζουέλας, στον αγώνα του ενάντια στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που σπέρνουν πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση για να στηρίξουν τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων.
Η μαζική παρουσία στην εκδήλωση αλληλεγγύης θα είναι μια μορφή έμπρακτης έκφρασης της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού στο δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας, ενάντια σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και σε όσους συστηματικά επιχειρούν να εξωραΐσουν το βρώμικο εγκληματικό ρόλο τους ως παράγοντες "ασφάλειας και σταθερότητας", μεταξύ αυτών και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!».
902

Α-πα-πα-πα-πα-Δημούλης! ή Το στρίβειν δια της γκαζόζας - Αντιπροεδράρα του Ευρωκοινοβουλίου!!
Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη. Η μάλλον ήταν πραξικόπημα και βαφτίστηκε δίκαιο…

Όποιος δεν έχει καταλάβει πως μεταφάζονται στην πράξη οι δημοκρατικές ευαισθησίες και τα παχιά λόγια των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, δεν έχει παρά να δει τη στάση της ΕΕ στην περίπτωση της Βενεζουέλας.

Πριν από λίγη ώρα το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό, ως νόμιμου προέδρου της Βενεζουέλας. Με άλλα λόγια, δεν επεμβαίνει απλά στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας, αλλά αγνοεί τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και νομιμοποιεί την πράξη μιας μαριονέτας των ΗΠΑ, που αυτοανακηρύχθηκε πραξικοπηματικά στη θέση του νόμιμου προέδρου.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε από το Σώμα με 439 θετικές ψήφους, έναντι 104 αρνητικών και 88 αποχών. Συγκεκριμένα, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως το μόνο νόμιμο πρόεδρο, μέχρι να διεξαχθούν “ελεύθερες, διαφανείς και αξιόπιστες εκλογές” στη χώρα. Χαιρέτισε την αναγνώρισή του από “πολλά δημοκρατικά κράτη”, ενώ εξουσιοδότησε τη Φεντερίκα Μογκερίνι, Επίτροπο της ΕΕ για διεθνείς υποθέσεις, να συνεργαστεί με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και “άλλους παράγοντες-κλειδιά” -sic- για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν στις εκλογές. Ενώ νωρίτερα, είχε προηγηθεί η ανοιχτή υποστήριξη προς τον Αντόνιο Ταχάνι, προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, προς τον Χουάν Γκαϊδό.

Ποια είναι όμως η στάση που κράτησαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές στη συγκεκριμένη περίπτωση;


Απο τους Ελληνες Ευρωβουλευτες του Συριζα μονο οι Κουλογλου & Κουνεβα ψηφισαν κατα του Γκουαιδο. Οι αλλοι του Συριζα μαλλον ειχαν πιει γκαζοζα.


Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, όπως παρατίθενται στις σελίδες 79-80, οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν ενάντια στην αναγνώριση-νομιμοποίηση του πραξικοπηματικά κι αυθαίρετα αυτοανακηρυχθέντα προέδρου της Βενεζουέλας.

Τι έκαναν όμως οι ευρωβουλευτές της κυβερνώντος κόμματος, που στέκουν θεωρητικά αλληλέγγυοι στη νόμιμη κυβέρνηση του Μαδούρο; Κατά της αναγνώρισης ψήφισαν οι Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης έλειπε από την κρίσιμη ψηφοφορία.

Προφανώς η δική του παρουσία δε θα έκανε τη διαφορά, είναι όμως κι αυτή ενδεικτική της διγλωσσίας της “αριστεράς” που δε θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του ελληνικού κράτους με τις ΗΠΑ, τώρα που βρίσκονται στο καλύτερό τους σημείο, όπως έχει πει και ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ…
Αξίζει να σημειώσουμε και τη στάση των “σοσιαλιστών συμμάχων” του ΣΥΡΙΖΑ -εταίρων του στο… “ευρωπαϊκό, προοδευτικό μέτωπο”, και την ευρωκοινοβουλευτική τους ομάδα, που στήριξε σύσσωμη το ψήφισμα και την αναγνώριση του Γκουαϊδό. Αν έχεις τέτοια πρόοδο, τύφλα να έχει η συντήρηση…
 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

*

*
Επιμένει να μην λέει ούτε κουβέντα για την ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
Τρίτη 29/01/2019 - 20:28
Κάνει πως δεν βλέπει το δάσος και κοιτάζοντας μόνο το δέντρο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να μην λέει ούτε κουβέντα για την ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από εκκλήσεις για ενιαία στάση της ΕΕ, που επίσης εκβιάζει και στέλνει τελεσίγραφα στην κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας.
Σε νέες του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι στη Βενεζουέλα «ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορούν να ξεπεραστούν αυτές οι διαφορές είναι ο πολιτικός διάλογος». Πρόσθεσε ότι «θεωρούμε βασικό θέμα, πρώτον η ΕΕ να έχει ενιαία θέση. Δεύτερον, να μη συρόμαστε πίσω από πρωτοβουλίες άλλων μεγάλων δυνάμεων. Τρίτον, να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στη Δημοκρατία, να μην επιτραπεί η ανάμιξη του στρατού ως παράγοντα που να διαμορφώνει εξελίξεις, όπως φαίνεται να ζητούν πλευρές των δυνάμεων της αντιπολίτευσης».
Ανέφερε ακόμα πως «δεν θέλουμε η Βενεζουέλα να γίνει άλλη μια Λιβύη της Νότιας Αμερικής» και έκανε γνωστό ότι τις κυβερνητικές θέσεις τις μετέφερε στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι ενόψει του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.