Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Μετά το Μερκέλεμα, Μοσκοβυσσοδομούν να μας κάνουν ποδήλατο: Όταν τελειώνει το πρόγραμμα συνεχίζουμε το πετάλι ελληνικέ λαέ!

 ΔΕΥΤΕΡΗ «ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Ο λαός θα συνεχίσει να κάνει «πετάλι» για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων
Πέμπτη 17/01/2019 - 09:17 - Ενημέρωση: Πέμπτη 17/01/2019 - 19:58
Πριν καλά - καλά κοπάσουν τα κυβερνητικά πανηγύρια για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αρχίζουν οι συζητήσεις για ένα νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Την ερχόμενη Δευτέρα έρχονται στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών για το κλείσιμο της δεύτερης «μεταμνημονιακής αξιολόγησης».
Στην παρούσα φάση οι αντιλαϊκές προτεραιότητες εστιάζονται στα «κόκκινα» δάνεια και τη διάλυση του καθεστώτος νομικής προστασίας της πρώτης κατοικίας, στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού με κυβερνητική απόφαση και με βάση την «παραγωγικότητα» και την ανταγωνιστικότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις όπως το Ελληνικό και σε άλλες παρεμβάσεις για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.
Ενόψει των αντιλαϊκών παζαριών, ο επίτροπος Οικονομικών Π. Μοσκοβισί που βρέθηκε στην Αθήνα, δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών για το τι σημαίνει «μεταμνημονιακή κανονικότητα», τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει κουπί ή για την ακρίβεια πετάλι.
Ο Π. Μοσκοβισί συναντήθηκε με τους υπουργούς που εμπλέκονται στην αξιολόγηση και διεμήνυσε πως «είναι σημαντικό να τηρηθεί το μεταρρυθμιστικό μονοπάτι και να υπάρξει εφαρμογή σε πολλούς τομείς όπως ο χρηματοπιστωτικός τομέας». Για τον κατώτατο μισθό δήλωσε πως «πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες λύσεις, ώστε οι αυξήσεις να είναι οι ενδεδειγμένες και να λάβουν υπόψη τόσο την κατάσταση της οικονομίας όσο και τα δεδομένα που υπάρχουν σε άλλες χώρες».
Οι «προκλήσεις» της αξιολόγησης...
Ακόμη πιο ξεκάθαρα για τις «μεταμνημονιακές» αντιλαϊκές δεσμεύσεις τα είπε ο Επίτροπος στην ομιλία του στο Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σημειώνοντας πως «όταν τελειώνει το πρόγραμμα δεν σταματάμε, δεν αφήνουμε το ποδήλατο στην άκρη, συνεχίζουμε να κάνουμε πετάλι». 
Ενόψει της προεκλογικής περιόδου, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλείψει τις υπεύθυνες πολιτικές και την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων».
  • Όσο για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, τόνισε πως όποια και αν είναι, θα πρέπει «να συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο με την Κομισιόν και να μην εγκαταλείψει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί».
Αναφερόμενος στη δεύτερη «μεταμνημονιακή» αξιολόγηση, σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει 16 «μεταρρυθμίσεις», αν και διαπίστωσε την «αποφασιστικότητα» του πρωθυπουργού να νομοθετήσει σε αυτά τα θέματα.
«Είναι προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις που περιέχονται στη συμφωνία της 22ας Ιουνίου 2018 να εκπληρωθούν στην ώρα τους», υπογράμμισε, γιατί όπως είπε, αποτελεί δέσμευση της Ελλάδας έναντι των εταίρων της για την εκταμίευση μιας πρόσθετης «ελάφρυνσης» του χρέους, ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ το Μάρτιο και δεύτερον γιατί «παρά την αδιαμφισβήτητη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, η οποία πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται ως το 2020, οι κίνδυνοι παραμένουν». Ως προς τους «κινδύνους», διευκρίνισε πως εννοεί την υψηλή ανεργία των νέων, το τραπεζικό σύστημα που «αν και βελτίωσε τη θέση του τα τελευταία χρόνια, είναι εύθραυστο» και το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας που συνεχίζει να αυξάνεται, γεγονός «που υποδηλώνει την ανησυχία των αγορών ως προς την τρωτότητα της οικονομίας».
Ο Π. Μοσκοβισί επικέντρωσε σε τέσσερις «προκλήσεις» ενόψει της δεύτερης έκθεσης της Κομισιόν, η οποία θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Φλεβάρη.
Η πρώτη αφορά τη «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και κυρίως τις συνθήκες επενδύσεων». 
Η δεύτερη αφορά την «πλήρη ανόρθωση του τραπεζικού κλάδου» όπου εκτίμησε ότι «πρέπει να γίνουν πολλά στο επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ώστε να φτάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
Η τρίτη «πρόκληση» είναι «ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος». 
Το τέταρτο ζήτημα όπως είπε, είναι «η εξασφάλιση ότι η ανόρθωση της οικονομίας θα είναι επωφελής για όλους τους πολίτες», εννοώντας τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.