Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

2 VIDEO με Μπαλού - Παπαδάκη: Δώστε βάση στον ίδιο Action υπηρέτη του συστήματος με τα ογκολιθικά ερωτήματα (του απαντήθηκαν καταλήλως): Ποιον ΣΥΡΙΖΑ προτιμάτε; Κι από πού θα αγόραζε φάρμακα το ΚΚΕ; − ΚΚΕ: Υποθέσεις τύπου «Novartis» αναζωπυρώνονται όποτε βολεύει τις ανάγκες της κάλπικης διπολικής αντιπαράθεσης

Αλεξάνδρα Μπαλού
Πριν τις εκλογές είθισται να οξύνεται η σκανδαλολογία, αλλά το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι το φάρμακο είναι εμπόρευμα και ο λαός δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό το αγαθό. (Από πού θα ψωνίζει το ΚΚΕ, στο 5:18).
(Κείμενο στο τέλος)
*
Κώστας Παπαδάκης
Το κρίσιμο είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου, η μετατροπή του Φαρμάκου από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, η λογική του «κόστους - οφέλους» στα νοσοκομεία, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. (Από πού θα ψωνίζει το ΚΚΕ, στο 2:59).
 (Κείμενο στο τέλος)
*
*
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση «Novartis» αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της σήψης του συστήματος
Πέμπτη 03/01/2019 - 13:37
Σε σχόλιό του για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση «Novartis», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Ο τραγέλαφος με τους προστατευόμενους μάρτυρες, όπου όσοι τους χαρακτήριζαν "ήρωες" (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ), τώρα τους αποδοκιμάζουν κι εκείνοι που τους αφόριζαν (βλέπε ΝΔ), τώρα τους υιοθετούν, επιβεβαιώνει την ανάγκη επωνυμίας τους που το ΚΚΕ είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή.
Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αποτελούν μία ακόμη απόδειξη της σήψης ενός συστήματος, στο πλαίσιο του οποίου η Υγεία και το Φάρμακο είναι πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό, ενώ την ίδια στιγμή διάφοροι κρατικοί παράγοντες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κυβερνήσεις και εταιρείες μειώνοντας τις κοινωνικές δημόσιες παροχές Υγείας και διασφαλίζοντας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο και από αυτό εκτρέφονται υποθέσεις τύπου "Novartis", οι οποίες αναζωπυρώνονται κάθε φορά όποτε αυτό βολεύει τις ανάγκες της κάλπικης διπολικής αντιπαράθεσης».
902
*
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ
Ο λαός να διαλέξει το δρόμο του αγώνα με το ΚΚΕ στο πλευρό του
(VIDEO επάνω)
Τετάρτη 02/01/2019 - 22:41
Το δίλημμα για το λαό δεν θα πρέπει να είναι να διαλέξει το μικρότερο κακό, αλλά να διαλέξει «αυτό που του αξίζει, το δρόμο του αγώνα με το ΚΚΕ στο πλευρό του», τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Nήσων, σε παρεμβάσεις της σε τηλεοπτική συζήτηση στο κανάλι «Action24».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση «Novartis», η Α. Μπαλού σημείωσε ότι πριν τις εκλογές είθισται να οξύνεται η σκανδαλολογία, είπε ότι όντως υπάρχει σκάνδαλο, αλλά επισήμανε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι το φάρμακο είναι εμπόρευμα και ότι ο λαός δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό το αγαθό.
Επίσης, με αφορμή τα λεγόμενα «εθνικά θέματα», επέστησε την προσοχή του λαού, λόγω της όξυνσης των ιμπεριαλιστών ανταγωνισμών, στους οποίους πρωτοστατεί η ελληνική κυβέρνηση.
Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους μπροστά στις εκλογές, «να μην συντριβούν στις συμπληγάδες της πόλωσης και του αποπροσανατολισμού», να κρίνουν με βάση την πείρα τους και να οργανώσουν τον αγώνα τους και τη δράση τους με στόχο μία άλλη κοινωνία, όπου θα απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν.
902
*
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Ισχυρό ΚΚΕ ενάντια στα κόμματα του διπολισμού που έχουν κοινή γραμμή αντεργατικής πολιτικής
(VIDEO επάνω)
Πέμπτη 03/01/2019 - 11:13
Ισχυρό ΚΚΕ οποιαδήποτε στιγμή και να γίνουν εκλογές, σε όποια κάλπη, ενάντια στο διπολισμό γιατί αυτά τα κόμματα, πέρα από τις όποιες διαφορές τους στα δεύτερα και στους τσακωμούς τους, έχουν κοινή γραμμή πλεύσης στην αντεργατική πολιτική, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 3 Γενάρη 2019, σε εκπομπή του «AΝΤ1». 
Θέλει απάντηση, συνέχισε, απέναντι στο διπολισμό, απέναντι σε αυτό το καπιταλιστικό σύστημα που για το λαό μας μόνο βάσανα και δεινά φέρνει.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση «Novartis» και τους «προστατευόμενους μάρτυρες», υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή πλήρη διαλεύκανση όλων των ποινικών - νομικών ευθυνών και είχε τονίσει ότι στοιχείο της διαλεύκανσης είναι ότι πρέπει να υπάρχουν επώνυμοι μάρτυρες. Και πρόσθεσε ότι αυτός ο τραγέλαφος που βλέπουμε τούτες τις ώρες, με τα όσα γίνονται με τους «προστατευόμενους μάρτυρες» είναι στοιχείο ότι πρέπει να υπάρξει πραγματική διαλεύκανση.
Για εμάς, επισήμανε, το κρίσιμο είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου, η μετατροπή του Φαρμάκου από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, η λογική του «κόστους - οφέλους» στα νοσοκομεία, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. 
Το ΚΚΕ, συνέχισε, θα συγκρουστεί με τον πραγματικό αντίπαλο που είναι τα μονοπώλια και στον συγκεκριμένο χώρο, θα τα κοινωνικοποιήσει σε όφελος του λαού. Το κριτήριο της λογικής του κέρδους, η βαρβαρότητα των ιδιωτικών ομίλων, η εμπορευματοποίηση της Υγείας πρέπει να μπουν στο στόχαστρο και στην πραγματική συζήτηση. 
Η πηγή του προβλήματος και το εκτροφείο των σκανδάλων, κατέληξε, είναι η αντιλαϊκή πολιτική, αυτό το σάπιο σύστημα, ο καπιταλισμός.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.