Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Μάκης Παπαδόπουλος: Μέρκελ - Πάιατ διασφάλισαν την πλειοψηφία στα Σκόπια και παίζουν καθοριστικό ρόλο για να διαμορφωθούν πλειοψηφίες και στην Ελλάδα (VIDEO)

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για ριζική αλλαγή πορείας
Τετάρτη 16/01/2019 - 09:47
«Αυτό όπου πρέπει να εστιάσει και να σκεφθεί ο καθένας είναι το διακύβευμα της σημερινής συγκυρίας που είναι συγκεκριμένο:
Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο σημερινό σκοτεινό τούνελ στο οποίο θα ζητιούνται συνεχώς απανωτές θυσίες από το λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ή θα οργανώσει ο λαός την αντεπίθεσή του για ριζική αλλαγή πορείας. 
Θα συνεχίσει μια πολιτική που μετατρέπει την Ελλάδα σε απέραντη αμερικανική βάση και εμπλέκει τη χώρα σε ρόλο σημαιοφόρου των ΝΑΤΟικών σχεδίων για να αλυσοδεθούν όλοι  οι λαοί των Δυτικών Βαλκανίων στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, ή όχι».
Αυτό τόνισε, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης 15 Γενάρη στην ΕΡΤ 1 ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Υπογράμμισε ότι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.
«Αν ο λαός θα οργανώσει την αντεπίθεσή του,  ή θα παγιδευτεί ξανά στο να διαλέγει το δήθεν μικρότερο κακό, με το οποίο οδηγηθήκαμε από το κακό στο χειρότερο. Οργάνωση αντεπίθεσης για ριζική αλλαγή πορείας ή θα συνεχίσουμε στον ίδιο καταστροφικό δρόμο τον οποίον γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια και μας οδήγησαν και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
Για τη συζήτηση στη Βουλή  περί ψήφου εμπιστοσύνης επισήμανε ότι «τίποτα καλό δεν πρόκειται να βγει αν ο λαός συνεχίσει να παρακολουθεί παθητικά διαξιφισμούς για το ποιος είναι ο πιο ψεύτης από τους δύο "μονομάχους της ημέρας και να παρακολουθεί επίσης και το πού θα  καταλήξουν οι μεταγραφές στο μέσο της ποδοσφαιρικής πλέον σεζόν για το ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός αυτών που μεταγράφονται». Τονίζοντας ότι «αυτό που δείχνει όλη αυτή η ιστορία είναι οι ελάχιστες διαφορές που έχουν μεταξύ τους τα στελέχη όλων αυτών των πολιτικών κομμάτων που συγκλίνουν στρατηγικά στον ίδιο δρόμο και γι' αυτό και μπορούν και μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο, λες και αλλάζουν απλά τη θέση του διπλανού τους».
Τόνισε, επίσης, ότι «αυτοί που ουσιαστικά δίνουν σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ είναι η κ. Μέρκελ και ο Πάιατ που εκπροσωπεί την κυβέρνηση Τραμπ»  και ότι «αυτά τα κέντρα διασφάλισαν και την πλειοψηφία στα Σκόπια» και «παίζουν καθοριστικό ρόλο για να διαμορφωθούν πλειοψηφίες και στην Ελλάδα». Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, δεν υπάρχουν ακατανίκητες υπερδυνάμεις,  να βγει μαχητικά στο προσκήνιο και απέναντι στη συμφωνία των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.