Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Δημήτρης Κουτσούμπας: Συνάντηση με τον επιτετραμμένο της Βενεζουέλας − Το ΚΚΕ καταδικάζει τις στρατιωτικές απειλές, τις επεμβάσεις και υποδείξεις ιμπεριαλιστικών χωρών και οργανισμών, ενάντια στη Βενεζουέλα και απαιτεί η ελληνική κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη θέση − ΕΕΔΔΑ: Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη, ωμή επέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον επιτετραμμένο της Βενεζουέλας
Δευτέρα 28/01/2019 - 13:58
O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 28/1 με τον επιτετραμμένο της Βενεζουέλας, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα και καταδικάστηκαν οι πραξικοπηματικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη χώρα, οι γενικότερες επεμβάσεις κατά των λαών της Λατινικής Αμερικής.

ΚΚΕ
Καταγγέλλει την ωμή επέμβαση των ΗΠΑ και συμμαχικών τους κυβερνήσεων στις εσωτερικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα
Πέμπτη 24/01/2019 - 12:55
Σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ωμή επέμβαση των ΗΠΑ, συμμαχικών τους κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και της ΕΕ, στις εσωτερικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα.
Ιδιαίτερα καταδικάζει τις στρατιωτικές απειλές και τις αμερικάνικες πραξικοπηματικές ενέργειες, κατά του εκλεγμένου προέδρου της χώρας, τη στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων και την αναγνώριση του επικεφαλής τους Γκουαϊντό, ως "μεταβατικού προέδρου" - μαριονέτας, για την προώθηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, όπως γίνεται σε όλη την υδρόγειο.
Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα είναι υπόθεση του λαού της χώρας κι αυτός έχει την ευθύνη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του και την εκλογή της ηγεσίας της χώρας.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο βενεζουελάνικο λαό, που βιώνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και κρίση, στέκεται στο πλευρό του ΚΚ Βενεζουέλας, που δίνει τη μάχη για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για να ζήσει ο λαός χωρίς εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».
902

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε το πραξικόπημα των ΗΠΑ και άλλων συμμαχικών τους κυβερνήσεων στην Αμερική, καθώς και τις επεμβάσεις της ΕΕ και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, τη στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων και του εκπροσώπου τους Γκουαϊδό, που αυτοαποκαλείται πρόεδρος της χώρας. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ καταδικάζει τις στρατιωτικές απειλές, τις επεμβάσεις και υποδείξεις ιμπεριαλιστικών χωρών και οργανισμών, ενάντια στη Βενεζουέλα. Τόνισε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας είναι ο Νικολάς Μαδούρο και επανέλαβε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών στο βενεζουελάνικο λαό, που βιώνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και κρίση και έχει αυτός και μόνο την ευθύνη να καθορίζει ο ίδιος την τύχη της χώρας του.
Το ΚΚΕ απαιτεί η ελληνική κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη θέση ότι αναγνωρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ότι απορρίπτει τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς για την επιβολή από τα έξω ενός «μεταβατικού προέδρου»-μαριονέτα, να καταδικάσει χωρίς μισόλογα την επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ.
*
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας
Δευτέρα 28/01/2019 - 14:34
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη ωμή επέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, που έχουν οδηγήσει σε μεγάλες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.
Στην προσπάθειά τους να επιφέρουν το ταχύτερο δυνατό την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, οι ΗΠΑ, με τη βοήθεια αντιδραστικών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και της Ομάδας της Λίμα, στήριξαν τον Χουάν Γουαϊδό, πρόεδρο της Βουλής που ελέγχεται από την αντιπολίτευση και η λειτουργία της έχει ακυρωθεί από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, ο οποίος, επικεφαλής της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, αυτοανακηρύχτηκε "μεταβατικός πρόεδρος" λόγω του "κενού εξουσίας" που υποτίθεται ότι υπάρχει.
Καταγγέλλουμε τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ που όχι μόνο αναγνώρισε τον Γουαϊδό ως "μεταβατικό πρόεδρο", αλλά και απείλησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας με νέα μέτρα, ακόμα και στρατιωτικά, και κάλεσε το στρατό να παρέμβει. Καταγγέλλουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, που οι φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις κρατών-μελών της έσπευσαν να καταδικάσουν για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση Μαδούρο και να την καλέσουν να προχωρήσει σε νέες, "δίκαιες και ελεύθερες" εκλογές. Καταγγέλλουμε τις αντιδραστικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής που για μια ακόμα φορά στάθηκαν στο πλευρό των ΗΠΑ, σε κατάφωρη αντίθεση με τη θέληση των λαών τους.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό της Βενεζουέλας και στις προοδευτικές δυνάμεις και στηρίζουμε τις προσπάθειές τους να λύσουν μόνοι τους τα σοβαρά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, χωρίς ξένες επεμβάσεις».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.