Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

«Ρ» χωρίς Τσίπα στη συνομοταξία των μερκελιδών: Αγκελακούλα ζάχαρη ή Απ' το Go back στο Ich liebe dich − ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας, μετά τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ξεπλένει και τον ρόλο της Γερμανίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Απροκάλυπτη στήριξη στην ευρωατλαντική συμφωνία των Πρεσπών
Πέμπτη 10/01/2019 - 21:11 - Ενημέρωση: Πέμπτη 10/01/2019 - 22:10
Την στήριξή της στην ευρωατλαντική συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στο κυβερνητικό αφήγημα περί «νέας εποχής» στην Ελλάδα μετά την τυπική λήξη των μνημονίων, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ,  κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δηλώνοντας «ευγνώμων», που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε και αυτή τη διευθέτηση μετά την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου. 

ΚΚΕ
Η Μέρκελ σπεύδει πρώτη να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον κ. Τσίπρα
Πέμπτη 10/01/2019 - 21:18
Σε ανακοίνωσή του για την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ και τις κοινές δηλώσεις με τον Αλ. Τσίπρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ είναι η πρώτη που σπεύδει να δώσει "ψήφο εμπιστοσύνης" στον κ. Τσίπρα αποτελεί από μόνο του κριτήριο για την ανάγκη ο λαός να καταψηφίσει τη συγκεκριμένη κυβέρνηση με όλα τα μέσα.
Ο κ. Τσίπρας, μετά τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ξεπλένει και τον ρόλο της Γερμανίας στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μνημονίων. Γι' αυτό το λόγο και η επίσκεψη Μέρκελ, παραμονές εκλογών, εκτός από την προώθηση και εδραίωση των οικονομικών συμφερόντων του γερμανικού κεφαλαίου στην Ελλάδα και την περιοχή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια στήριξη, ένας έπαινος στον κ. Τσίπρα για τις δηλώσεις μετάνοιας, που έκανε όλα αυτά τα χρόνια και για τη βρώμικη δουλειά που έβγαλε, είτε πρόκειται για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου που εφάρμοσε, είτε για τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια που προώθησε στην περιοχή.
Άλλωστε, η στήριξη της Μέρκελ στη συμφωνία των Πρεσπών, που εκφράζει τους στόχους του γερμανικού παράγοντα, ο οποίος -σημειωτέον- τις προηγούμενες δεκαετίες πρωτοστάτησε στην όξυνση του εθνικισμού στα Βαλκάνια και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτή η συμφωνία υπαγορεύθηκε από την ανάγκη των ευρωατλαντικών σχεδιασμών.
Σήμερα, ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι ανήκει στην ίδια οικογένεια με την κ. Μέρκελ, αυτήν του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ. Επανέλαβε την κοροϊδία για μια δήθεν "κοινωνική" ΕΕ, όπως επίσης και την γνωστή λαθροχειρία που τσουβαλιάζει κάθε φωνή αμφισβήτησης της ΕΕ με αντιδραστικές ακροδεξιές δυνάμεις. Ενέταξε μάλιστα και την κ. Μέρκελ στη συμμαχία κατά της ακροδεξιάς, που είναι σαν να προσπαθείς να σβήσεις τη φωτιά με βενζίνη.
Όσον αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κ. Τσίπρας τις ξεπέρασε με μισή κουβέντα, κάτι το οποίο ευθυγραμμίζεται με την -επί μία τετραετία- στάση του που δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να τις διεκδικήσει, για να μη διαταραχθούν οι συμμαχίες με το γερμανικό κεφάλαιο».
902

Η Άγκελα Μέρκελ αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο ένθερμους προπαγανδιστές της συμφωνίας των Πρεσπών γιατί «δίνει την ευκαιρία στη Βόρεια Μακεδονία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική», όπως σημείωσε.
«Δε μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό για αυτό το τόσο αποφασιστικό βήμα, από το οποίο δεν θα ωφεληθούν μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία, αλλά και όλη η Ευρώπη», πρόσθεσε. 
Ερωτηθείσα σχετικά, η καγκελάριος απέρριψε ότι υπήρξε οποιοδήποτε «deal» ανάμεσα στη συμφωνία των Πρεσπών και τις συντάξεις όπως υποστηρίζει η ΝΔ.  
«Τύποις, αλλά μπορείτε και να το φανταστείτε νομίζω, δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δραστηριοτήτων ανάμεσα στο ονοματολογικό και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις», είπε, δηλώνοντας «αιφνιδιασμένη» που πρέπει να μιλήσει για κάτι τέτοιο.
Ενόψει της αυριανής της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε πως δεν θα εμπλακεί στα προγράμματα των κομμάτων, ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει πως στα «εθνικά ζητήματα» θα πρέπει να υπάρχει «εθνική στάση». 
Βέβαια, η Μέρκελ δεν έμεινε στα εύσημα, αλλά διεμήνυσε πως η αντιλαϊκή «μεταρρυθμιστική προσπάθεια» θα πρέπει να συνεχιστεί.

Έτσι, αφού διαπίστωσε πως «η κατάσταση έχει αλλάξει» στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως «δεν είναι το τέλος μιας μεταρρυθμιστικής περιόδου, αλλά η απαρχή μιας νέας κατάστασης»!
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός προσπάθησε να στηρίξει το αφήγημα της «μεταμνημονιακής» Ελλάδας, δηλώνοντας πως η καγκελάριος ήρθε σε μια Ελλάδα «διαφορετική από την προηγούμενη επίσκεψή της». 

Εκτός από τα επιτεύγματά του στο ξεζούμισμα του λαού, καμάρωσε για τον «αναβαθμισμένο» ρόλο της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και για την συμφωνία των Πρεσπών για την οποία τόνισε πως θα μπορούσε να αποτελέσει «μοντέλο» για συμφωνίες κι άλλων χωρών. 
Ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε τον περιβόητο «ρεαλισμό», στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ως αντιπολίτευση υποδεχόταν με διαδηλώσεις τη Μέρκελ και τώρα της πλέκει το εγκώμιο.

Όσο για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων το προσπέρασε με ένα μισόλογο του τύπου «δεν ξεχνάμε», διαμηνύοντας την προσήλωσή του στην στενή εταιρική σχέση με τη Γερμανία, κ.λπ.
  • Για ακόμη μια φορά η Αθήνα μετατράπηκε σε σιδερόφραχτη πόλη λόγω της επίσκεψης Μέρκελ.
  • Στο κέντρο απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις, ενώ οι δρόμοι και οι σταθμοί του μετρό έκλεισαν κατά μήκος της διαδρομής της.
  • Διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώσεων και φορέων δέχθηκαν χημικά, όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.