Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Αλ. Τσίπρας: Βγήκαμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια − Θανάσης Παφίλης: Όρθιοι στην κοινωνία είναι μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματίες, τα μονοπώλια και ο αμερικανοΝΑΤΟικός ιμπεριαλισμός − Οι σκηνές απείρου κάλλους που ζούμε στη Βουλή, η σκληρή αντιπαράθεση, οι ακραίες εκφράσεις, η «κατάντια» του Κοινοβουλίου, τα παζάρια, οι πολιτικοί «γάμοι», τα «συναινετικά διαζύγια», οι μεταγραφές βουλευτών δεν είναι κάτι καινούργιο στο αστικό πολιτικό σύστημα (VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
«Δεν είναι πρόοδος να συντάσσεσαι με το δολοφονικό χέρι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού»
(VIDEO)
Τετάρτη 16/01/2019 - 15:54
Οι σκηνές απείρου κάλλους που ζούμε στη Βουλή, η σκληρή αντιπαράθεση, οι ακραίες εκφράσεις, η «κατάντια» του Κοινοβουλίου, τα παζάρια, οι πολιτικοί «γάμοι», τα «συναινετικά διαζύγια», οι μεταγραφές βουλευτών δεν είναι κάτι καινούργιο στο αστικό πολιτικό σύστημα, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο λαός είναι ότι έτσι λειτουργούσε το αστικό σύστημα, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», είπε, καλώντας την εργατική τάξη, το λαό να αντιληφθούν ότι αυτή η αντιπαράθεση δεν αφορά τη ζωή τους, αλλά τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε και στο δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση» που θέτει η κυβέρνηση. «Τι είναι πρόοδος; Να είσαι με το ΝΑΤΟ; Να είσαι με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό;», σημείωσε. «Αυτό είναι πρόοδος; Να συντάσσεσαι με το δολοφονικό χέρι του ιμπεριαλισμού, με τον χωροφύλακα του καπιταλιστικού συστήματος παγκόσμια; Με αυτούς που είναι βουτηγμένοι στο αίμα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την ανθρωπότητα για να επιβάλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου;», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Επίσης, κατήγγειλε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει όλες τις επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ και συμμετέχει στις επιθετικές του ασκήσεις που έχουν στόχο τη Ρωσία και άλλες χώρες «και μας λέτε τώρα περί αριστερής κυβέρνησης;». Σχολιάζοντας δε το επιχείρημα ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας, σημείωσε πως «η λέξη ντροπή είναι πολύ λίγη» και υπενθύμισε πως το ΝΑΤΟ διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία.
Ως προς τα περί «νέας εποχής» και «εξόδου από τα μνημόνια», για τα οποία μιλάει η κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέφερε πως «μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί», αφού παραμένουν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Με ανάλογο τρόπο στηλίτευσε το επιχείρημα ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια» που είπε ο πρωθυπουργός. «Όρθιοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες, τα μονοπώλια και ο αμερικανοΝΑΤΟικός ιμπεριαλισμός», τόνισε.
Αφού υπογράμμισε ότι χρεοκόπησαν όλες οι διαχειριστικές λύσεις, κάλεσε τους εργαζόμενους και όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, «πέρα από τις διαφωνίες που μπορεί να έχουν με το ΚΚΕ, να εκτιμήσουν τη συνέπεια, τη στάση του απέναντι στα προβλήματα, το ότι δεν λύγισε, ούτε μπήκε σε διάφορους πειρασμούς διαχείρισης του αστικού συστήματος, που μπήκε μπροστά στους αγώνες».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.