Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

«Ρ» χωρίς Τσίπα (μόνο με ΗΠΑ): Η κυβέρνησή μας είναι μια καλή επιχείρηση, επενδύστε σ' αυτήν το μέλλον σας − ΚΚΕ: Με όποια σύνθεση θα τσακίζει το λαό και προωθεί τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης «αν ο Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του»
Τετάρτη 09/01/2019 - 21:43 - Ενημέρωση: Τετάρτη 09/01/2019 - 22:25
Στην περιβόητη συνάντησή του με τον Π. Καμμένο, που θα γίνει την Παρασκευή, παρέπεμψε τα ...«σπουδαία» ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ενώ ανακοίνωσε πως αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με όποια σύνθεση η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τσακίζει το λαό και να προωθεί τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
Τετάρτη 09/01/2019 - 21:50 - Ενημέρωση: Τετάρτη 09/01/2019 - 21:51
Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα σε τηλεοπτικό σταθμό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Για τον ελληνικό λαό είναι παντελώς αδιάφορο το αν ο κ. Τσίπρας καταφέρει να σώσει το γάμο του με τον ακροδεξιό του εταίρο κ. Καμμένο. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, με όποια σύνθεση ή συνοδοιπόρους, θα συνεχίσει την πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και προωθεί τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, καρπός των οποίων υπήρξε και η Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι εκλογές, όποτε γίνουν, είναι μια ευκαιρία για να καταδικάσει ο λαός τόσο τους σημερινούς όσο και τους προηγούμενους κυβερνώντες, που θέλουν να ξεπλυθούν στη λαϊκή συνείδηση, μαζί με εκείνα τα κόμματα ή στελέχη που προετοιμάζονται για το ρόλο του μπαλαντέρ είτε στον έναν είτε στον άλλον.
Η πραγματική διαφορά στη σημερινή μιζέρια μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ».
902

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης το αφιέρωσε στην υπεράσπιση της ευρωατλαντικής Συμφωνίας των Πρεσπών και στην προσπάθεια να δείξει ότι δεν φοβάται να αναλάβει το πολιτικό κόστος όταν είναι να υπερασπιστεί την «εθνική γραμμή» που έχει χαράξει το κεφάλαιο. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως το «δεύτερο επίτευγμα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα», πανηγυρίζοντας για την «αναβάθμιση του ρόλου της χώρας στο διεθνές στερέωμα» και για την «ανάκτηση του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή».
Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε πεισμένος ότι ο Π. Καμμένος
«δεν θα ρίξει νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη», αίροντας την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση. «Αυτό θα του ζητήσω την Παρασκευή», ανέφερε, προσθέτοντας πως «αν δεν το κάνει αυτό, θα μετρηθούμε στη Βουλή». Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης θα προηγηθεί της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ερωτηθείς εάν μπορεί να κυβερνήσει ως κυβέρνηση ανοχής, απάντησε πως η
«δεδηλωμένη δίδεται άπαξ με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» και επικαλέστηκε τις 12 κυβερνήσεις μειοψηφίας που υπάρχουν στην Ελλάδα. «Συνταγματικό πρόβλημα δεν θα έχω, αλλά πολιτικό πρόβλημα θα υπάρχει», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «σε αυτή την απίθανη περίπτωση» που δεν θα έχει τους 151 βουλευτές θα πάει σε πρόωρες εκλογές, αλλά «εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα» και αφού θα έχουν κλείσει όλες οι «εκκρεμότητες».
Ως προς το πότε θα έρθει για κύρωση στην Ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε πως αυτό θα γίνει μόλις ανακοινωθεί στο ελληνικό ΥΠΕΞ το κείμενο που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, δηλαδή εντός του Γενάρη. Σε μεταγενέστερο χρόνο, αν και «όχι πολύ μεταγενέστερο», θα έρθει και το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 
Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε βέβαιος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί από την Ελληνική Βουλή. Παράλληλα, απείλησε τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ πως
«η χώρα θα ξεφτιλιστεί διεθνώς» σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών «επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να διασπάσει το κόμμα του ο κ. Σαμαράς» και «επειδή ο κ. Καμμένος πιθανόν να έχει κάποια ζητήματα με το εκλογικό του ακροατήριο».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.