Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΣΥμμορίαΑΝΕΛέητων: Ποιες βάσεις, ποιο ΝΑΤΟ, πιο κάτω δεν γίνεται, μα Πάνο απ' όλα η συνοχή − ΚΚΕ: Γαργάρα ο κ. Τσίπρας το αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο

− Καμμένος από χέρι, μάγκα μου!
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Να δεσμευτούν ότι δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση ζήτησε από τους υπουργούς του ο Αλ. Τσίπρας
Τρίτη 16/10/2018 - 15:41 - Ενημέρωση: Τρίτη 16/10/2018 - 18:41
Nα δεσμευτούν ότι δεν θα στηρίξουν μία ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης κάλεσε όλους τους υπουργούς ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από όλους τους υπουργούς να δεσμευθούν ότι:
«δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δεν θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της δεξιάς και της ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση», με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με πραγματική αιτία την επιθυμία τους «να ανατρέψουν την πορεία εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Τρίτη 16/10/2018 - 16:02
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφέρει: 
«Από ότι φαίνεται το μόνο πρόβλημα του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο είναι η μη διατάραξη της κυβερνητικής συνοχής, με αφορμή το Σκοπιανό κι όχι φυσικά η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, την οποία και έκανε γαργάρα, αφού συνιστά επίσημη κυβερνητική πολιτική.
Από κει και πέρα το να ζητάς από τους ΑΝΕΛ να μην ταυτιστούν με τη δεξιά και την ακροδεξιά, είναι σαν να ζητάς από κάποιον να μην ταυτίζεται με τον εαυτό του».
902

Εκτός από τις «οδηγίες προς ναυτιλλομένους», ο πρωθυπουργός προσπάθησε να στηρίξει το αφήγημα της «μεταμνημονιακής εποχής».
Άλλωστε, αυτό ήταν και το επιχείρημα που χρησιμοποίησε προς τον κυβερνητικό εταίρο των ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης, σε μία περίοδο
«που μπορεί να δρέψει τους καρπούς μίας προσπάθειας 3,5 ετών, καθώς πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ισχυρίστηκε ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο προϋπολογισμού στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου,
«επιβεβαιώνοντας την καθαρή έξοδο της χώρας από την μνημονική επιτροπεία».
Επίσης, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ, με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Πάντως, το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού αυτό που επιβεβαιώνει είναι ότι θα συνεχιστεί η μνημονιακή βαρβαρότητα.
Είναι χαρακτηριστικό πως
  • το ένα σενάριο του προϋπολογισμού προβλέπει την περικοπή των συντάξεων και
  • το άλλο σενάριο το «ψαλίδισμα» ακόμα και αυτών των φιλοδωρημάτων που θα είχαν τη μορφή «αντιμέτρων».
Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Άμυνας Πάνος Καμμένος διαφώνησαν, σε διάλογο που είχαν, για το χειρισμό του θέματος της ΠΓΔΜ κατά την επίσκεψη του Π. Καμμένου στην Ουάσιγκτον.
Κατά τις πληροφορίες και τις διαρροές ο Ν. Κοτζιάς του άσκησε κριτική για το Σκοπιανό, όχι για τις βάσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Π. Καμμένος δεν ακολούθησε την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης.
Ο Π. Καμμένος επανέλαβε ότι είναι γνωστή η αρνητική θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών και διαβεβαίωσε ότι δεν θα στηρίξει κινήσεις ανατροπής της κυβέρνησης.
Επίσης η τοποθέτηση της προερχόμενης από τους ΑΝΕΛ υπουργού Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή εκλήφθηκε ως δήλωση υπερψήφισης της συμφωνίας.
Σε ανάρτηση της στο Twitter αναφέρει πως
«δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.