Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΝΑΤΟικά σπόρια, θλιβερά αποσπόρια και κακές φύτρες της αστικής τάξης - Πιο (απο)πάτος δεν γίνεται − ΚΚΕ: Η ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική υπήρξε κοινός στρατηγικός στόχος Τσίπρα - Καμμένου - Κοτζιά

− Πήραμε και SMS απ' το αγόρι μας τον Γενς!

 ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Δεσμεύομαι για ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Τετάρτη 17/10/2018 - 16:41 - Ενημέρωση: Τετάρτη 17/10/2018 - 17:26
Προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι η κυβέρνηση, διαβεβαίωσε προς κάθε κατεύθυνση ο Αλέξης Τσίπρας μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά (βλέπε πιο κάτω).
− Εμείς είμαστε ο κόσμος του ΝΑΤΟ
Με δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι από εδώ και στο εξής «δεν θα ανεχτώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική γραμμή», καθιστώντας σαφές ότι προτεραιότητα είναι η προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με αντάλλαγμα τη γεωπολιτική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ
Συνέχιση κι αναβάθμιση της προσήλωσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική
Τετάρτη 17/10/2018 - 17:06
Σε σχόλιο για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά  (βλέπε πιο κάτω) και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών δεν αποτελεί μόνο απόδειξη ότι για τον κ. Τσίπρα ισχύει το "νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος", αλλά πιθανότατα αναδεικνύει και τις επιμέρους επιδιώξεις και αντιθέσεις για το πώς η κυβέρνηση θα υπηρετήσει καλύτερα τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή. Γι’ αυτόν το λόγο μόνο τυχαίο ίσως δεν είναι ότι αυτή η παραίτηση ήρθε μετά το ταξίδι του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ.
Οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν συνέχιση και αναβάθμιση της προσήλωσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική, που υπήρξε άλλωστε κοινός στρατηγικός στόχος των Τσίπρα - Καμμένου - Κοτζιά όλα αυτά τα χρόνια».
902

Δήλωσε πως η απόφαση να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών είναι ένα μήνυμα που «σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση των Πρεσπών που αναβαθμίζει το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας».
Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και τα κόμματα της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι θέλει να τους ενθαρρύνει να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και με θάρρος διότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία.
Όπως είπε, δεν πρόκειται να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ με συνταγματική ονομασία που θα λέγεται Δημοκρατία της Μακεδονίας και επανέλαβε τη δέσμευση ότι η κυβέρνησή του θα κάνει αυτό που πρέπει. 
Σ' εμένα μια βάση με χωρίς πατάτες
Παραιτήθηκε ο Ν. Κοτζιάς - Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός
Τετάρτη 17/10/2018 - 15:30 - Ενημέρωση: Τετάρτη 17/10/2018 - 17:10
Tην παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού ο Ν. Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται να είναι δυσαρεστημένος επειδή το Μαξίμου δεν τον κάλυψε στην αντιπαράθεσή του με τον Π. Καμμένο.
«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης ανακοινώνεται ότι
«το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Σε ανάρτηση στο Twitter ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου» και προσθέτει «είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος».
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, είχε προτρέψει όσους δυσφορούν
«να κατέβουν από το τρένο», με αφορμή το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές, ήταν καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις: Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση, προχωρά σταθερά και θα φτάσει στον προορισμό του. Από εκεί και πέρα, όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό και όποιος δυσφορεί στη διαδρομή, τότε μπορεί να κατέβει από το τρένο», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.