Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Καμμένοι και ραμμένοι στα μέτρα της αστικής τάξης: Το κοινό μυστικό των μυστικών κονδυλίων, οι Κοτζιαμάνηδες της αριστεράς και η σκιά των όνων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ − ΚΚΕ: Τα μυστικά κονδύλια είναι πρακτική όλων των κυβερνήσεων

− ... Κανένα δεεε φοβόμαστε μόνο τον αρχηγόοοο...
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Καυγαδίζουν για τον Ν. Κοτζιά, συμφωνώντας στη γραμμή υπέρ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ
Παρασκευή 19/10/2018 - 14:29
Για την «αταλάντευτη γραμμή» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόσο επί της οικονομικής και της προώθησης των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» όσο και της εξωτερικής πολιτικής στο πλευρό των ΗΠΑ διαβεβαιώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ενώ συνεχίζεται λόγω της παραίτησης του Ν. Κοτζιά ο καυγάς με τη ΝΔ που ωστόσο δεν διαφοροποιείται από τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης που αποτελούν επιδιώξεις της αστικής τάξης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μυστικά κονδύλια
Πέμπτη 18/10/2018 - 17:44
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μυστικά κονδύλια (βλέπε στο τέλος), αναφέρει:  
«Όσο σημαντικό είναι να διερευνηθεί η υπόθεση με τα μυστικά κονδύλια, άλλο τόσο υποκριτικό είναι να πέφτουν ορισμένοι απ’ τα σύννεφα, αγνοώντας δήθεν την ύπαρξή τους.
Τα μυστικά κονδύλια αποτελούν, ειδικά στους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας, πρακτική όλων των κυβερνήσεων και φυσικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν αποτέλεσε, ούτε στο ζήτημα αυτό, εξαίρεση. Γι’ αυτό το λόγο ο λαός χρειάζεται να κρατά μικρό καλάθι ότι κάτι ουσιαστικό θα αποκαλυφθεί απ’ αυτήν την ιστορία».
902

«Ο πρωθυπουργός έχει κάνει καθαρή τη θέση του και έχει την υποχρέωση να εξαντλεί τις δυνατότητες συγκρότησης πλειοψηφίας της Βουλής με αταλάντευτη γραμμή και στα οικονομικά και στα εξωτερικά ζητήματα» δήλωσε ο Νίκος Παπάς στο ραδιόφωνο «News 24/7» και έκανε σαφές ότι «η γραμμή για το Μακεδονικό δεν αλλάζει, η Ελλάδα δεσμεύεται σε ανώτατο επίπεδο από τη Συμφωνία των Πρεσπών και πέραν τούτου ουδέν».
− Χαμογέλα μωρό μου! Γράφουμε ιστορία σήμερα.
Απαντώντας στο αν ο Ν. Κοτζιάς θα γίνει ο «νέος Βαρουφάκης», ανέφερε πως «ο κ. Κοτζιάς σπανίως λέει ψέματα. Αποκλείεται να γίνει ο νέος Βαρουφάκης».
Από την πλευρά της η ΝΔ, επενδύοντας στη φθορά της κυβέρνησης, αξιοποιεί τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που χαρακτήρισαν την παραίτηση Κοτζιά ακατανόητη. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη ζήτησε να δημοσιοποιηθεί η επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών.
Ανέφερε ότι «ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κοτζιά ακατανόητη. Ο κ. Κοτζιάς, από την πλευρά του, λέει ότι έχει λόγους. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, τώρα, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά προκειμένου όλοι οι Έλληνες να πληροφορηθούν τι ακριβώς συνέβη».
Την Πέμπτη εμμέσως πλην σαφώς ο Νίκος Κοτζιάς κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του (βλέπε πιο κάτω).
«Δεν ξέρω το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης. Νομίζω ο Νίκος Κοτζιάς θα κάνει και μια σειρά δημόσιες εμφανίσεις τις επόμενες ημέρες και θα πει πολλά», σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στον «Real FM», ενώ για το πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές εκτίμησε πως «ο χρόνος των εκλογών είναι και συνάρτηση της πολιτικής ωριμότητας των εταίρων αυτής της κυβέρνησης. Αυτό αφορά τον κ. Καμμένο, αν τελικά αντιλαμβάνεται την ανάγκη μια τέτοια πολιτική συνοχή, παρά τις διαφωνίες του στο Μακεδονικό, να επιτρέψει στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της».
902
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
− Πορόμ ποπόοο, πορόμ ποπορόμ-Πομπέο, περόοο!
«Παραμένουμε προσηλωμένοι» στη Συμφωνία των Πρεσπών
Πέμπτη 18/10/2018 - 16:28 - Ενημέρωση: Παρασκευή 19/10/2018 - 09:22
Συνεχείς είναι οι διαβεβαιώσεις που μοιράζει η κυβέρνηση, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ότι παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα να στηριχθούν τα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή, για χάρη της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης».
Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Ν. Κοτζιά, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ, Ζ. Ζάεφ. Μάλιστα, ο Ζ. Ζάεφ φέρεται να εξέφρασε θαυμασμό... για το κουράγιο και την επιμονή του Αλ. Τσίπρα, όπως τουλάχιστον γράφει η «Αυγή».
Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε «πολιτικά ακατανόητη» την παραίτηση του Ν. Κοτζιά, προσθέτοντας πως
«με δεδομένο ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν τέθηκε ποτέ το δίλημμα Κοτζιάς ή Καμμένος». Επίσης, τόνισε πως «στα μεγάλα ζητήματα Κοτζιάς και Τσίπρας πορεύθηκαν μαζί».
− Κι εμένα δύο, με γριβάδια Πρεσπών και απόλα μέσα!
Ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει από την Ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών
«και για να μπορέσει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία». Ως προς το χρονοδιάγραμμα, εκτίμησε πως ακόμα και με το «κακό σενάριο», που είναι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην ΠΓΔΜ, «μέχρι τις αρχές Μάρτη θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο και στη γειτονική χώρα».
Σε ανάλογο «πνεύμα» ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος σημείωσε πως η χθεσινή εξέλιξη «έχει προκαλέσει μια ακόμη μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι να προχωρήσει και να ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών».
Ερωτηθείς εάν η παραίτηση Κοτζιά μπορεί να δημιουργήσει θέματα συνοχής, υπογράμμισε ότι
«ο κ. Κοτζιάς δεν είναι απλά προσηλωμένος, είναι πρωταγωνιστής της εξωτερικής μας πολιτικής αυτήν την τριετία, πάντοτε υπό τη συγκατάθεση και στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό. Με αυτήν την έννοια επ’ αυτού του ζητήματος δεν υπάρχει ίχνος διαμφισβήτησης ή αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης».
Ο Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ το βράδυ της Πέμπτης, ευχήθηκε να πάει καλά η Συμφωνία των Πρεσπών και για τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως
«εμείς είμαστε κομμάτι αυτού του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά, δεν θεωρούμε όμως ότι είμαστε κομμάτι άλλων», ενώ σχολιάζοντας τα περί ακατανόητης παραίτησης του κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή παραίτησης του που απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα.  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο Υπουργικό Συμβούλιο το επεισόδιο ανάμεσα στον Ν. Κοτζιά και τον Π. Καμμένο επεκτάθηκε και στο ζήτημα των «μυστικών κονδυλίων» για το οποίο εκτοξεύτηκαν αλληλοκατηγορίες.

Ο υπουργός Άμυνας φέρεται να κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι χρησιμοποιεί με αδιαφάνεια τα μυστικά κονδύλια, ενώ ο Ν. Κοτζιάς ζήτησε να ψηφιστεί νόμος με τον οποίο θα ελέγχονταν από τη Βουλή τα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων, ανάμεσά τους και του υπουργείου Άμυνας.
«Δεν γνωρίζω να υπάρχει σε κανένα άλλο υπουργείο καθεστώς απορρήτων δαπανών για εθνικούς σκοπούς. Για τις ειδικές δαπάνες του ΥΠΕΞ, η Βουλή λαμβάνει γνώση», δήλωσε σήμερα ο Νίκος Βούτσης. 
Το όλο θέμα φαίνεται πως θα αξιοποιηθεί για καυγάδες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η οποία ήδη με ανακοίνωση ζητά για τη
«διαχείριση των κρατικών κονδυλίων» η κυβέρνηση «και προσωπικά ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις». Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ζητά από τη ΝΔ να «πει που διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.