Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Φτου, μη Ματτιαστεί! − «Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων σε πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στη Σούδα, αλλά και σε Λάρισα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη και -γιατί όχι- στο μέλλον στην Κάρπαθο» − Και βέβαια, δεν κυβερνά ο Καμμένος (ούτε ο Τσίπρας) συτό το καρτέλ! − ΚΚΕ: Το καλύτερο “βαποράκι” των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Επιχαίρει η ελληνική κυβέρνηση για τη μόνιμη και εκτεταμένη αμερικανική παρουσία στη χώρα μας
Τετάρτη 10/10/2018 - 09:09
Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να γίνει το «πρωτοπαλίκαρο» των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια, με ακόμα βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, χαρακτηρίζει την παρουσία του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου, στις ΗΠΑ, όπου έχει σειρά επαφών με στελέχη της κυβέρνησης, των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και επιχειρηματικών ομίλων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ
Τετάρτη 10/10/2018 - 12:05
Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ, αναφέρει: 
«Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δημοσίως, διά στόματος Καμμένου, προσφέρει τη μισή Ελλάδα, για να μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση, ο λαός μπορεί να φανταστεί τι άλλο είναι πιθανό να έχει συμφωνηθεί στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Αμερικανούς.
Όλα αυτά αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι το καλύτερο “βαποράκι” των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Γι’ αυτό κι ο λαός πρέπει να αντιπαλέψει τόσο την ίδια την κυβέρνηση όσο και τους σχεδιασμούς που υπηρετεί βάζοντας το λαό σε τεράστιους κινδύνους».
902

Η επίσκεψη Καμμένου αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων επαφών που είχαν στη Ν. Υόρκη πριν από περίπου 10 μέρες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών.
Χτες το πρωί, τοπική ώρα, ο Π. Καμμένος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Γουές Μίτσελ, ο οποίος «δραστηριοποιήθηκε» εντόνως για να «περάσουν» η συμφωνία των Πρεσπών και οι υπόλοιπες ευρωατλαντικές «διευθετήσεις» στην περιοχή.
Οι σημαίες των προγόνων του
Θέλει αμερικανικά στρατεύματα παντού
Το «κυρίως μενού» της χτεσινής μέρας, όμως, ήταν η συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζ. Μάτις, με τον οποίο συζήτησαν θέματα ακόμα στενότερης στρατιωτικής «συνεργασίας».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, ο Μάτις με τον Καμμένο επιβεβαίωσαν τη μακρόχρονη αμυντική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.
Ο Μάτις ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη «συνεχή υποστήριξη» στις ΗΠΑ, με την παραχώρηση της Σούδας, που αποτελεί έναν «κρίσιμο επιμελητειακό κόμβο», ενώ παράλληλα επαίνεσε τη δέσμευση της Ελλάδας στη διατήρηση του 2% των ΝΑΤΟικών δαπανών αλλά και για την πρόσφατη υπογραφή αναβάθμισης «F-16» ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για τις «πρόσφατες ενέργειες (...) για την καταπολέμηση των ρωσικών κακόηθων δραστηριοτήτων στην περιοχή» και συμφώνησαν πως θα συνεχίσουν να θεωρούν τη Ρωσία υπεύθυνη.
Από την άλλη, ο Π. Καμμένος δήλωσε στον Μάττις ότι είναι σημαντική για την Ελλάδα «η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων (...) σε πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στη Σούδα, αλλά και στη Λάρισα, το Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και -γιατί όχι- στο μέλλον στην Κάρπαθο».
Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει μία «στρατιωτική συμφωνία, παράλληλα με τη ΝΑΤΟική διαδικασία, ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία», στο πρότυπο της τριμερούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας που έχει συνάψει η κυβέρνηση με την Κύπρο και το Ισραήλ.
Οι συναντήσεις Καμμένου συνεχίστηκαν με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους, πάντα υπό τη συνοδεία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, ο οποίος συνόδευσε τον Π. Καμμένο και κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Στο πρόγραμμα της επίσκεψης Καμμένου στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται, επίσης, επίσκεψη στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, με στόχο περισσότερες «συνεκπαιδεύσεις» στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ προβλέπεται και επίσκεψη στην έδρα της «Lockheed Martin», καθώς ξεκινά το πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών «F16», εκσυγχρονίζονται τα κατασκοπευτικά «P3».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.