Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΑεροPlan-A-φόρον η Ελλάς: Μέσα-οι βάσεις-του-θα-νά-του! − ΣΥμμορίαΑΝΕΛέητων: Οι Μεσί(τ)ες του τρόμου και η Μάρσαλ-ιώτιδα της αριστεράς − ΚΚΕ: Κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν μπορεί να ανεχθεί η χώρα μας να μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου και επεμβάσεων

− Να μ@λ@κ@ μου που δεν είπες 5 βάσεις παραπάνω!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ
«Μέσα οι βάσεις του θανάτου»...
Πηγή: Eurokinissi/Motionteam
Δευτέρα 15/10/2018 - 10:49 - Ενημέρωση: Δευτέρα 15/10/2018 - 11:29
Χρησιμοποιώντας φράσεις του στιλ «με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε», «είμαστε σε πλήρη αρμονία» κλπ. ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, θέλησε να καταδείξει ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι δεν τα έχουν «σπάσει», ενώ επιβεβαίωσε ότι το Plan A της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτική επιλογή σύσσωμης της κυβέρνησης η μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο
Δευτέρα 15/10/2018 - 10:55
Για τις νέες δηλώσεις του Π. Καμμένου για τις βάσεις του ΝΑΤΟ και τη δήθεν ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του σημειώνει:
«Η μετατροπή της χώρας, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και από τη Λάρισα ως την Κάρπαθο, σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, που σήμερα παρουσίασε ο κ. Καμμένος σε ρόλο μεσίτη πολεμικών βάσεων, με επιχειρηματολογία βγαλμένη από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ και του δόγματος Τρούμαν, είναι πολιτική επιλογή σύσσωμης της συγκυβέρνησης.
Όσο για τα προεκλογικά οικογενειακά καυγαδάκια εντός της κυβέρνησης, αυτά εξυπηρετούν και τους δύο συνεταίρους: Τόσο τον Καμμένο για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, για να αναζητήσει άλλοθι και να κρυφτεί πίσω από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την προσήλωσή του στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό μας να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, για την επέκταση και δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων. Κανένας εργαζόμενος, κανένας νέος, κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν μπορεί να ανεχθεί η χώρα μας να μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου και επεμβάσεων».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Π. Καμμένος είπε πως το ταξίδι του στις ΗΠΑ ήταν «πολύ πετυχημένο», γιατί «πιστοποιήθηκε» ότι οι ΗΠΑ εμπιστεύονται την Ελλάδα ως το κέντρο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και επιβεβαιώθηκε ο «αναβαθμισμένος» ρόλος της χώρας.
Δείχνοντας ότι η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στους επικίνδυνους Αμερικανικούς σχεδιασμούς, τόνισε πως «οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλεια» και έδωσε έμφαση στη συνεργασία με κράτη - δολοφόνους όπως το Ισραήλ.
«Σε αυτό το ταξίδι πιστοποιήθηκε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε σχέση με τις ΗΠΑ και τις γύρω χώρες. Η ανακοίνωση του Νετανιάχου ότι στην τριμερή Ελλάδα Κύπρος Ισραήλ, προστίθενται και οι ΗΠΑ δίνει πολύ μεγάλη αξία στον ρόλο που θα παίξει η χώρα», ανέφερε.
Σχετικά με την πρόταση για τη δημιουργία βάσεων στη Λάρισα, το Βόλο και την Αλεξανδρούπολη, υποστήριξε πως «δεν μιλάμε για νέες βάσεις, αλλά για διευκολύνσεις» που προβλέπονται από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.
Όπως ισχυρίστηκε, η μοναδική νέα βάση είναι η περίπτωση της Καρπάθου, όπου είναι το εναλλακτικό αεροδρόμιο του Κανάβεραλ για τη ΝΑΣΑ.
«Πρώτα απ’ όλα δεν είναι βάσεις του θανάτου. Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρος όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας πως «εδώ υπάρχει υπάρχει συνεννόηση, περνάνε από το ΚΥΣΕΑ».
Φορώντας πότε το κοστούμι του υπουργού Άμυνας και πότε του κυβερνητικού εταίρου, δήλωσε πως κατά τη συνάντηση που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«και αφού λύνουμε τα θέματα της Άμυνας, έχω υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η συμφωνία εμάς (σ.σ. των Πρεσπών) δεν μας βρίσκει σύμφωνους».
Ερωτηθείς, μάλιστα, εάν ο Αλ. Τσίπρας γνώριζε την πρότασή του για το Plan B, απάντησε πως
«τη γνωρίζει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν την έχει εγκρίνει ως εθνική πολιτική».
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι κάτι διαφορετικό από τις τριμερείς συμφωνίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο κλπ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.