Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΚΚΕ: Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Μαχητικά συλλαλητήρια ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου
Τρίτη 23/10/2018 - 20:42 - Ενημέρωση: Τρίτη 23/10/2018 - 22:26
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών, Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα», το μαχητικό συλλαλητήριο των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων σε όλη τη χώρα, στις πόλεις που υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες.
*
Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα
(Το κείμενο πιο κάτω)
*
Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Διατράνωσαν την απαίτηση να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Διατράνωσαν την απόφασή τους να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.
Στη συγκέντρωση στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του).
Η μαζική συγκέντρωση εξελίχθηκε με μεγάλη μαχητική πορεία, ένα κόκκινο ποτάμι, με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία. Προμετωπίδα το πανό που ανέγραφε: «Οχι στα σχέδια κυβέρνησης ιμπεριαλιστών. Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα». Ακολουθούσε αυτό με τη φράση: «Η κυβέρνηση ξεπλένει τον ιμπεριαλισμό. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», όπως και το «Αιγαίο θάλασσα ειρήνης των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».
Ασταμάτητα ήταν και τα συνθήματα: «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη, είναι οι λαοί», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «εμπρός λαέ τώΡα συμμαχία για την ανατροπή, για την εξουσία».
Το δικό τους μαχητικό «παρών» έδωσαν και οι ένστολοι φαντάροι που διατράνωσαν ότι «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».









Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα
Στην ομιλία του ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ανέφερε:
«Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, χτες και σήμερα, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διαδηλώνουμε με χιλιάδες λαού ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που έχουν εγκαταστήσει στη χώρα μας η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις νέες βάσεις θανάτου που ετοιμάζεται να λειτουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σφίγγοντας τα δεσμά, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό μας.
Βροντοφωνάζουμε: "Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα".
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές γιατί αυτό υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, το μέλλον της νεολαίας μας.
  • Να σημάνει ξεσηκωμός από τον λαό και τη νεολαία.
Να καταδικαστεί μαζικά η πολιτική που έχει μετατρέψει τη χώρα μας
  • σε σημαιοφόρο των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.
  • Σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδιασμών και συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, προκαλώντας μεγάλους κινδύνους για τη χώρα και το λαό μας.
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού μας, τον περιπαίζουν και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τους δήθεν διαφορετικούς ρόλους Τσίπρα - Καμμένου.
Οι δυο τους παίζουν το γνωστό παιχνίδι, "του καλού και του κακού χωροφύλακα".
Μα έχουν πάντα κοινό σκοπό.
Να εκβιάσουν τη συνείδηση του λαού, να τον σύρουν στην ίδια κοινή γραμμή, αυτή της υπόκλισης στον ευρωατλαντισμό και τα ανίερα σχέδιά τους.
Αυτός είναι, άλλωστε, και ο κοινός παρανομαστής με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα.
Γιατί έτσι εκτιμά η άρχουσα αστική τάξη, που είναι η "μήτρα" όλων των καθεστωτικών κομμάτων, πως μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της.
Η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Καμμένου στις ΗΠΑ και τα καλέσματα να γεμίσει η χώρα μας αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις είναι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής.
Ήδη αυτή υλοποιείται!
Ο Τσίπρας προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Καμμένο, για να μπορεί να πουλάει ψευτοαριστερά συνθήματα "γαρνιρισμένα" με μια δήθεν "πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική", για να κοροϊδεύει λαϊκές δυνάμεις.
Τους προδίδουν, όμως, τα αίσχη που έχουν κάνει μέχρι τώρα.
Ήδη έχουν μαυρίσει την Ελλάδα με στρατιωτικές βάσεις:
  • Η Σούδα, που εκπληρώνει γενικότερο κεντρικό ρόλο στους πολέμους και επεμβάσεις στη Λιβύη, στη Συρία, γενικότερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, ιδιαίτερα τα τέσσερα τελευταία χρόνια!
  • Κοντά στο Άκτιο, που είναι η βάση των AWACS, δηλαδή των ιπτάμενων κατασκοπευτικών αεροπλάνων, προστέθηκε και η Λάρισα. Με τις νέες ιπτάμενες δολοφονικές μηχανές των drones.
  • Στον Άραξο προτίθενται να μεταφέρουν, με βάση την "ξύλινη γλώσσα" του ΝΑΤΟ, τα λεγόμενα "ειδικά όπλα", που, αν τα μεταφράσουμε στην καθομιλουμένη, είναι τα πυρηνικά όπλα, που και στο παρελθόν ήταν αποθηκευμένα σε αυτή την βάση και στη συνέχεια είχαν απομακρυνθεί, μετά και από τους σκληρούς αγώνες του λαού μας, αλλά και λόγω των συγκεκριμένων στοχεύσεων των ιμπεριαλιστών εκείνη την περίοδο.
  • Στην Αλεξανδρούπολη σχεδιάζεται η δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων, που όλα δείχνουν πως θα είναι και βάση ηλεκτρονικού πολέμου με ρόλο στη Βαλκανική και στη Μαύρη Θάλασσα, για τον έλεγχο από το ΝΑΤΟ των στενών του Βοσπόρου και της διόδου προς και από τη Μαύρη Θάλασσα.
  • Στο Στεφανοβίκειο του Βόλου μεταφέρουν επιθετικά ελικόπτερα.
  • Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το ΝΑΤΟικό στρατηγείο.
  • Νέες βάσεις επιδιώκονται να στηθούν ή να αξιοποιηθούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Μακεδονία, στα νησιά, όπως στη Σύρο και την Κάρπαθο.
  • Η κυβέρνηση δεν αμελεί στο ελάχιστο τη συμμετοχή στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, όπως αυτή που ξεκινάει σε λίγες μέρες, στις 25 Οκτώβρη, με την επωνυμία "Trident Junctures", με τη συμμετοχή 50 χιλιάδων στρατιωτικών, δεκάδων αεροπλάνων και πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα και με σενάριο περικύκλωσης της Ρωσίας.
  • Ταυτόχρονα, αναβαθμίζει τις στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ, το κράτος που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό. Προσπαθεί να καλλιεργήσει την αντίληψη στο λαό πως με διάφορες τριγωνικές και άλλες σχηματικές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο θα γίνουμε τάχατες πιο ασφαλείς.
Στην πραγματικότητα, βέβαια, συμβαίνει το ανάποδο: κάθε τέτοια κίνηση, που υπηρετεί ξένα προς το λαό συμφέροντα, μπλέκει τη χώρα μας πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και από κοντά η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα ισχυρίζονται ψευδέστατα πως οι ξένες βάσεις αποτελούν "εγγύηση για την ασφάλεια του λαού μας, την ειρήνη στην περιοχή".
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα.
Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου, ξερνούν φωτιά και θάνατο σε βάρος άλλων λαών.
Αυτό έδειξε η αξιοποίηση της βάσης της Σούδας στις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις ενάντια στη Λιβύη και τη Συρία ή παλιότερα η αξιοποίηση του ελληνικού εδάφους για την επέμβαση και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Βάσεις έχουμε δεκάδες χρόνια, όμως αυτό στο παραμικρό δεν σταμάτησε την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, που γκριζάρει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο.
Το 6% των εδαφών της Κύπρου είναι ξένες βάσεις, όμως αυτές δεν έπαιξαν κανέναν αποτρεπτικό ρόλο στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Το αντίθετο!
Η αλήθεια είναι, λοιπόν, πως ούτε για την ασφάλεια των λαών γίνονται οι βάσεις ούτε για την ειρήνη.
Είναι στρατιωτικά και γεωπολιτικά "εργαλεία", που οι ιμπεριαλιστές "σπέρνουν" στους δρόμους της Ενέργειας, των πρώτων υλών, για να αποκτήσουν πλεονεκτήματα στη μοιρασιά της πίτας των αγορών, στην εξυπηρέτηση των δικών τους μονοπωλίων, που εκμεταλλεύονται τους λαούς, τον φυσικό πλούτο και όλον τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα τους οι εργαζόμενοι.
Παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση και στην αναμονή για την κυβερνητική καρέκλα, έλεγε πως είχε "στόχο το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα".
Μιλούσε για "άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Ακτίου".
Δίπλα στο εμπόριο της ελπίδας είχε και το εμπόριο κάποιων αντιιμπεριαλιστικών συνθημάτων και δήλωνε πως "δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του".
Σήμερα είναι ξεδιάντροπη η λογική του, όπως και όλων εκείνων που υποστηρίζουν την εμφάνιση νέων βάσεων στη χώρα μας.
Μάλιστα, όλοι αυτοί αναγνωρίζουν πως αυτές είναι φονικό εργαλείο καταστροφής και πολέμου, μα προτάσσουν πως αυτές "θα αυξήσουν τον κύκλο εργασιών" σε μια σειρά τομείς!!!
Αυτή η επιχειρηματολογία, που στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο αποτυπώθηκε με τη γνωστή χιουμοριστική ατάκα "καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα", βρωμάει.
Η όποια δυσωδία των χαμαιτυπείων δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μπόχα των επιχειρημάτων Τσίπρα - Καμμένου και των κονδυλοφόρων που ταΐζονται από τα μυστικά κονδύλια των μηχανισμών τους.
Η κατευθυνόμενη αυτή επιχειρηματολογία στοχεύει εκείνα τα λαϊκά στρώματα, που χτυπημένα από την καπιταλιστική κρίση σου λένε "δε βαριέσαι, ίσως έτσι να βρεθεί κανένα μεροκάματο, αφού αν δεν ήταν εδώ οι βάσεις θα ήταν κάπου αλλού".
Όμως, οι εργαζόμενοι, ο λαός μας δεν πρέπει να στενέψουν τη σκέψη τους, την αντίληψή τους, δεν πρέπει να κοιτούν κοντόφθαλμα. Γιατί το ξεροκόμματο που μπορεί να φάνε προσώρας, την άλλη στιγμή θα το ξεράσουν.
Οι βάσεις δεν είναι το "μάνα εξ ουρανού" για την ανεργία και την εξαθλίωση, αλλά μόνο "μαγνήτης" για κινδύνους για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Θα αναφέρω ένα ιστορικό παράδειγμα. Είναι γνωστό πως οι ναζί στη Γερμανία, μετά τη μεγάλη καπιταλιστική κρίση της δεκαετίας του '30, έδωσαν διέξοδο στα συσσωρευμένα κεφάλαια με την ανάπτυξη της δολοφονικής πολεμικής βιομηχανίας. Καθησύχασαν, "αποκοίμισαν" μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης, που μετά την κρίση, βρήκε ένα μεροκάματο.
Και μετά από μερικά χρόνια η αστική τάξη της Γερμανίας, ποτίζοντας το μυαλό των εργατών με την αρρωστημένη ναζιστική ιδεολογία, οπλίζοντάς τους, τους έστειλε στα πέρατα του κόσμου να επεκτείνουν τον λεγόμενο "ζωτικό χώρο" της, ξεκινώντας έναν Β' παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα άλλα αστικά κόμματα "χρυσώνουν το χάπι" για να καταφέρουν να βάλουν στους εργαζόμενους τις ΝΑΤΟικές "παρωπίδες", πως τάχατες θα ανοίξουν οι δουλειές με τις βάσεις, με το αμερικανικών συμφερόντων ναυπηγείο της Σύρου που διεκδικούν κι εκείνα του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας.
Όμως, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σκεφτούν πως το ΝΑΤΟ, στο οποίο συμμετέχει η χώρα μας, καταστρώνει μεγάλα επιχειρησιακά σχέδια…
Με τα λεγόμενα 4 30άρια, δηλαδή 30 τάγματα, 30 αεροπορικές μοίρες και 30 πλοία μάχης να είναι έτοιμα να αναπτυχθούν οπουδήποτε, το πολύ σε 30 μέρες, ενώ εκπονούνται ακόμη και σχέδια χρήσης πυρηνικών όπλων στα πλαίσια του ανταγωνισμού με τη Ρωσία.
Αυτοί οι σχεδιασμοί απειλούν να εξαϋλώσουν, να καταστρέψουν τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας.
Αυτοί οι σχεδιασμοί σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να περάσουν με το "σακούλι" των "30 αργυρίων", που κουνάει ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρυ Πάιατ, περιδιαβαίνοντας τη χώρα, για να την μετατρέψει, μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε μια πελώρια Τρούμπα, σε ένα τεράστιο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο.
Τα αργύρια αυτά πρέπει να τους τα τρίψει στη μούρη ο ελληνικός λαός!
Έτσι κι αλλιώς ιστορικά θα ακολουθήσουν όλοι αυτοί τη μοίρα του κάθε Ιούδα Ισκαριώτη που κρεμάστηκε από τις τύψεις! Και αν δεν έχουν οι ίδιοι τη δύναμη αυτή του προδότη, ο ίδιος ο λαός τελικά θα τους διευκολύνει δίνοντας οριστικό τέλος και στην προδοσία και στο έγκλημα των άνομων συμφερόντων τους.
Ο ΥΕΘΑ, Π. Καμμένος, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι σε κάθε μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη, υπάρχει γραφείο ΝΑΤΟ! Ρωτάμε:
  • Υπάρχουν στελέχη στα προαναφερόμενα ΝΑΤΟικά γραφεία που υπηρετούν σε μόνιμη βάση τις ιμπεριαλιστικές αποστολές;
  • Γιατί τα γραφεία αυτά δεν περιλαμβάνονται στα οργανογράμματα των μονάδων; Είναι μυστικά; Κι αν ναι, ποιοι ακριβώς τα γνωρίζουν;
  • Ποιο είναι το κόστος αυτών των υπηρεσιών, αλλά και η συνολική δαπάνη της χώρας για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ;
    Σε κάθε περίπτωση η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη:
    Κανένα στέλεχος των ΕΔ, ανεξαρτήτως βαθμού ή κλάδου που ανήκει, δεν έχει λόγο να στελεχώνει και να υπηρετεί μεταξύ άλλων και σε τέτοιου είδους υπηρεσίες, που ματώνουν λαούς της περιοχής!
    Φίλες και Φίλοι
    Συντρόφισσες και Σύντροφοι
    Ο λαός μας πρέπει να τους βάλει εμπόδια γιατί το βαρέλι της πολιτικής που υπηρετεί το κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις δεν έχει πάτο!
    Όπου και να τους πιάσεις λερώνεσαι, μιλάμε για κατάντια.
    Σε κάθε βήμα αποκαλύπτονται οι ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα φούμαρα περί "δυνάμεων της προόδου" και "προοδευτικά μέτωπα κατά της δεξιάς και της ακροδεξιάς".
    Στην πράξη, η πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας είναι αυτή που ταΐζει τις αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις, που είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος και τροφοδοτούνται και ενισχύονται ποικιλοτρόπως από αυτό.
    Ιδιαίτερα οι στρατευμένοι, τα εν ενεργεία στελέχη, καθώς και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν αυτή την επικίνδυνη πολιτική και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Να συμβάλλουν κι αυτοί στην απομόνωση των ναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων, με όποια προβιά και όνομα και αν εμφανίζονται, της Χρυσής Αυγής ή άλλων.
    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπηρετεί συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων, προωθεί στοχεύσεις τους στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να επεκτείνουν τις μπίζνες τους, να αυξήσουν τα κέρδη τους, να αρπάξουν μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία της μοιρασιάς κατά των λαών.
    Αυτή είναι η ακριβής μετάφραση της περιβόητης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας", που δεν εκφράζει κανένα απολύτως λαϊκό συμφέρον.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται συστηματικά, με σχέδιο, για να αδυνατίσει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας.
    Έχει πάρει εργολαβία και διακρίνεται στο ξέπλυμα του αμερικάνικου και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού.
    Όχι τυχαία ο Τσίπρας αποκάλεσε "διαβολικά καλό" τον Τραμπ. Ποιον; Τον Τραμπ! Τον εκλεγμένο με την υποστήριξη των φασιστών - ρατσιστών - μισανθρώπων της Κου Κλουξ Κλαν…
    Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ξεχάσει τα "σιρόπια" περί "ΗΠΑ στρατηγικού σύμμαχου", αλλά και τα χειροκροτήματα του αμερικάνου πρέσβη, Πάιατ, που σουλατσάροντας στη χώρα μας αποκάλεσε την κυβέρνηση "μεντεσέ" για τα γεωπολιτικά σχέδια στα Βαλκάνια, για να την αναβαθμίσει λίγο μετά σε "προτιμώμενο εταίρο"!
    Φίλες και Φίλοι
    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να βιάσει την αλήθεια και να παρουσιάσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως δυνάμεις σταθερότητας και ασφάλειας.
    Ξεπερνάει σε προκλητικότητα ακόμα και τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
    Ξεπερνάει τις πιο κραυγαλέες φιλοϊμπεριαλιστικές διεθνείς δυνάμεις, παίρνει διεθνείς …διακρίσεις!
    Ποια, όμως, είναι η αλήθεια;
    Το ΝΑΤΟ από την ώρα που γεννήθηκε ήταν η "αιχμή του δόρατος" του ευρωαμερικάνικου ιμπεριαλισμού ενάντια στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες τότε. Άλλωστε για αυτό ιδρύθηκε.
    Υπήρξε μεγάλη "εργαλειοθήκη" για επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών και στήριγμα για την εξουσία της κάθε αντιδραστικής αστικής τάξης στο εσωτερικό διαφόρων χωρών.
    Σήμερα, όπως δείχνουν όλες οι αποφάσεις κορυφής του και οι άλλες δομές του, συνεχίζει την εγκληματική του δράση, που γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη, αφού αυτός ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός "απλώνεται" σε νέες γεωγραφικές περιοχές, αναβαθμίζει τους σχεδιασμούς του και με τη χρήση νέων υπερσύγχρονων καταστροφικών όπλων, μεταξύ άλλων και των πυρηνικών.
    Μαζί με το ΝΑΤΟ βαδίζει και η ΕΕ, με την παραπέρα στρατιωτικοποίησή της, τη συγκρότηση της αποκαλούμενης "μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας", της γνωστής ως PESCO, με τη συμμετοχή της χώρας μας, για να συντονίζονται περισσότερο στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
    Οι δυο αυτές ενώσεις μόνο φιλικές δεν είναι προς τους λαούς.
    ΗΠΑ και ΕΕ ηγούνται στους οικονομικούς και εμπορικούς πολέμους.
    Και όταν αυτοί δεν φτάνουν, τότε τον λόγο αναλαμβάνουν τα οπλικά τους συστήματα.
    Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πολύ επικίνδυνη και δείχνει πως ο καπιταλισμός έχει σαπίσει, γίνεται ακόμα πιο αντιδραστικός και επικίνδυνος, τώρα που διαθέτει ακόμα πιο επικίνδυνα όπλα.
    Η ασθενική ανάπτυξη που ακολούθησε την καπιταλιστική κρίση είναι προβληματική, επισφαλής.
    Και αυτό το αποδεικνύουν συγκεκριμένα στοιχεία.
    Η καπιταλιστική μηχανή δεν παίρνει μπροστά.
    Οι αντιθέσεις οξύνονται, όπως δείχνει και η πολιτική Τραμπ - ΗΠΑ, που ενισχύει τον "προστατευτισμό" της αγοράς των ΗΠΑ, ξεκινώντας εμπορικούς πολέμους με την Κίνα και την ΕΕ, καθώς και με τη Ρωσία, με την οποία πυκνώνουν και οι γεωπολιτικές αντιθέσεις.
    Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αποχωρήσει από τη συμφωνία περιορισμού των πυρηνικών όπλων, που είχε συναφθεί μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης το 1987, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και πόσο βαριά εκτεθειμένη είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εξελίσσεται σε σημαιοφόρο των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών.
    Αυτές οι αντιθέσεις και ανταγωνισμοί είναι πηγή πολέμων και επεμβάσεων, οδηγούν τους λαούς σε μεγάλες περιπέτειες.
    Σήμερα στον κόσμο υπάρχουν πολλές "ανοικτές πληγές", που κάθε χρόνο προκαλούν χιλιάδες νεκρούς, ξεσπιτώνουν εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες που βασανίζονται σε άθλιες συνθήκες από εδώ κι από εκεί, θύματα της πιο σκληρής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των κάθε είδους δουλεμπορικών κυκλωμάτων.
    Στην περιοχή μας μαίνεται και περνά από διάφορες φάσεις ο πόλεμος στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Ουκρανία.
    Τα Βαλκάνια, που βρίσκονται στο επίκεντρο σφοδρών αντιπαραθέσεων και σύγκρουσης συμφερόντων, εξακολουθούν να κουβαλάνε ένα μεγάλο "φορτίο πυρίτιδας", που αυξάνεται γεωμετρικά με τον στόχο που έχει τεθεί από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
    Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης της συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι μια συμφωνία εξίσου κακή για τον ελληνικό λαό και για τον λαό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Γιατί ισχυροποιεί τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οξύνοντας τους ανταγωνισμούς με τις άλλες δυνάμεις στην περιοχή μας, υποθάλποντας εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς εκατέρωθεν.
    Περιπλέκει έτσι τα πράγματα, που συνιστούν μια ακόμη "νάρκη" για το μέλλον των σχέσεων των λαών της περιοχής.
    Λέγεται ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι εγγύηση της ύπαρξης και της εδαφικής ακεραιότητας του γειτονικού μας κράτους. Αυτό ισχύει στον ίδιο βαθμό που ένας λύκος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα ενός προβάτου.
    Άλλωστε, η ΠΓΔΜ έχει μπει ήδη στη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εκδηλώνονται στα Βαλκάνια, χρησιμοποιείται ως σάκος του μποξ.
    Η συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να διευκολύνει την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι για να διασωθεί το γειτονικό κράτος.
    Άλλωστε είναι οι ίδιες δυνάμεις, που τώρα παρουσιάζονται ως "εγγυητές", που "πετσόκοψαν" την ενιαία Γιουγκοσλαβία, "ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου", δίνοντας στην ΠΓΔΜ ξεχωριστή κρατική υπόσταση, για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.
    Οι ιμπεριαλιστές, αν το αποφασίσουν, αν το επιβάλλουν τα συμφέροντά τους, θα κάνουν τα πάντα για να διαλύσουν αυτό το σχετικά νέο ή οποιοδήποτε άλλο κράτος.
    Και υπάρχουν πολλά παραδείγματα ιστορικά, παλιότερα και πιο σύγχρονα που οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες διαμορφώνουν κράτη, συγκολλώντας πληθυσμούς και εδάφη διαφορετικής εθνοτικής προέλευσης ή αντίθετα μη αναγνωρίζοντας σε διάφορες λαότητες την κρατική τους υπόσταση.
    Στα χρόνια μας είναι οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις που έκοψαν ένα κομμάτι από τη Σερβία, το Κόσοβο, που από την 1η Γενάρη του 2019 ατύπως ενώνεται με την Αλβανία, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για τη "Μεγάλη" ή "μεγαλύτερη Αλβανία".
    Εξέλιξη, που είναι αρνητική και για τον αλβανικό λαό και τους άλλους λαούς, που προσπαθούν να τους εθίσουν στο "ναρκωτικό" του μεγαλοϊδεατισμού, που τόσα δεινά έχει προκαλέσει στην περιοχή μας και κρύβει τα κοινά συμφέροντα των λαών απέναντι στις αστικές τάξεις και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, που τους καταδυναστεύουν και που είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος.
    Δυστυχώς το ντόμινο της αλλαγής συνόρων, των στρατιωτικών επεμβάσεων, των διαμελισμών χωρών, όπως δείχνει και η Συρία, είναι στο βασικό "μενού" της εποχής του ιμπεριαλισμού που ζούμε, που χαρακτηρίζεται από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
    Η έξαρση του αντιδραστικού εθνικισμού, η προσπάθεια ελέγχου και εκμετάλλευσης των μειονοτήτων, είναι μια καθημερινή "συνταγή", που αξιοποιείται γα το "διαίρει και βασίλευε" σε βάρος των λαών.
    Η πείρα, με οδυνηρό τρόπο έχει αποκαλύψει, πως η πολυδιαφημιζόμενη "εθνική ενότητα" είναι μύθος. Καλλιεργείται για να διατηρεί τους εργαζόμενους δέσμιους και κάτω από τη μπότα των συμφερόντων των εκμεταλλευτών τους, να μπαίνουν κάτω από "ξένη σημαία".
    Το ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αποτελούν εγγύηση, δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να το δούμε.
    Δείτε τι γίνεται στα ελληνοτουρκικά, όπου η Τουρκία, που είναι υποτίθεται "σύμμαχός" μας στο ΝΑΤΟ, απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, εάν αυτή εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
    Έχει γκριζάρει το μισό Αιγαίο, όπου το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα, ενισχύοντας έτσι τις τουρκικές διεκδικήσεις, που εκδηλώνονται στα πλαίσια των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων.
    Η επιθετικότητα της Τουρκίας στοχεύει στην προώθηση των συμφερόντων της τουρκικής αστικής τάξης, των μεγάλων οικονομικών ομίλων, να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές σε μια περιοχή που ανακαλύπτονται κοιτάσματα ενεργειακού πλούτου.
    Η αναγγελία ΝΑVTEX που εξέδωσε πρόσφατα η Τουρκία, με την οποία δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τα οικόπεδα 4 και 5 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρι το Φλεβάρη του 2019 και η έξοδος του ερευνητικού πλοίου ΒΑRΒΑRΟS συνοδεία πολεμικών πλοίων, προκαλούν μεγάλες ανησυχίες.
    Η κυβέρνηση, υπηρετώντας τα σχέδια της εγχώριας αστικής τάξης, έχει τεράστιες ευθύνες γιατί εφησυχάζει το λαό, πότε με τις δήθεν "στρατηγικές σχέσεις" της χώρας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που τάχα αποτελούν ασπίδα και πότε εφευρίσκοντας προσχήματα περί καλυτέρευσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αν και μέρα παρά μέρα διαψεύδεται από τις διαρκείς απειλές Ερντογάν για τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά και της Κύπρου.
    Και μιας και μιλάμε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής: Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό για το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης και της ΑΟΖ, στη βάση της εφαρμογής του δικαίου της θάλασσας, που προβλέπει το δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια. Και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.
    Μας κάνει εντύπωση, όμως, ότι τέτοια σοβαρά θέματα τίθενται με επικοινωνιακό τρόπο, στο πόδι, κατά τη διάρκεια μιας υπουργικής παράδοσης - παραλαβής.
    Τα θέματα αυτά που έχουν διεθνείς διαστάσεις κι έχουν βρεθεί στο επίκεντρο απειλών και αντιπαραθέσεων, απαιτούν μεγάλη προσοχή, πορεία απεμπλοκής από τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που αξιοποιούν αυτά τα ζητήματα, ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους κάθε φορά.
    Σε κάθε περίπτωση ο λαός μας δεν πρέπει να εφησυχάζει γιατί η πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί αυτούς τους σχεδιασμούς και είναι σήμερα όμηρος των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων, βάζει τη χώρα σε περιπέτειες και δεν μπορεί να εγγυηθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα.
    Η Κύπρος, το κυπριακό ζήτημα, παραμένει ασφυκτικά πιασμένο στο "δόκανο" της διχοτόμησης και της νομιμοποίησης των συνεπειών της πολύχρονης τουρκικής κατοχής που έχει στηθεί με επιλεγμένα δολώματα και με τη διζωνική, δικοινοτική λογική των λεγόμενων "συνιστώντων κρατών", που οδηγεί σε μια χαλαρή όπως την αποκαλούν "ομοσπονδία".
    Μια τέτοια, όμως, λύση δεν θα είναι λύση προς όφελος του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, τα προβλήματα θα διαιωνίζονται με απρόβλεπτες πάντα τραγικές συνέπειες για τους λαούς.
    Το ΚΚΕ εκφράζει χρόνια την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, καταδικάζει αποφασιστικά την κατοχή και παλεύει για Κύπρο ανεξάρτητη, ενιαία, με μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και ξένα στρατεύματα, χωρίς προστάτες και εγγυητές και βέβαια με το λαό αφέντη στον τόπο του.
    Φίλες και Φίλοι
    Συντρόφισσες και Σύντροφοι
    Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συνεχίζουν τον αγώνα μαζί με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, απαιτούν:
    • Να μην χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
    • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.
    • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
    • Καμιά συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
    • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
    • Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.
      Η αναγκαιότητα να δυναμώσει ο αντιμονοπωλιακός - αντικαπιταλιστικός αγώνας προβάλλει καθημερινά πιο έντονα.
      Προβάλλει μέσα από τα οξυμένα εργατικά, λαϊκά προβλήματα την πάλη για την κατάργηση των μνημονικών νόμων, για τις ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς, για τις συντάξεις και τα άλλα ασφαλιστικά δικαιώματα.
      Το ΚΚΕ τονίζει πως ο αρνητικός συσχετισμός μπορεί και πρέπει να αλλάξει με την πάλη του λαού μας, με την πάλη των άλλων λαών.
      Τα εργοστάσια, τα ναυπηγεία, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, οι τράπεζες όλα τα οικονομικά εργαλεία και κάθε κοινωνική υπηρεσία μπορούν να υπηρετούν το λαό μας αν η οικονομία σταματήσει να κινείται με βάση τα κέρδη των καπιταλιστών και μπει σε λειτουργία με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών όλων των εργαζομένων, της νεολαίας, των απόμαχων της δουλειάς.
      Ο δρόμος της πάλης του λαού θα βγάλει ως εκεί. Ως την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, την εργατική εξουσία, που θα εξαλείψει και τις αιτίες που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
      Ο λαός μας έχει δείξει στο παρελθόν τη δύναμή του.
      Πρόσφατα τιμήσαμε τον μεγαλειώδη αγώνα της απελευθέρωσης της Αθήνας από τον Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.
      Σε λίγες μέρες θα τιμήσουμε το πραγματικό "ΟΧΙ". Αυτό που είπε ο λαός μας στον ιταλογερμανικό φασισμό, πριν 78 χρόνια, γράφοντας την ηρωική εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, με μπροστάρη το ΚΚΕ.
      Και σήμερα μπορεί και πρέπει να δείξει τη δύναμή του!
      Αυτό μπορεί να το κάνει καθημερινά στις μάχες που δίνουμε στα συνδικάτα, στο μαζικό κίνημα, στους δρόμους του αγώνα, στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.
      Το ΚΚΕ διαθέτει τις δυνάμεις του για την ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή.
      Παίρνει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό της πάλης των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων.
      Στηρίζει την πάλη των αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων στην ευρύτερη περιοχή και σε ένα μήνα από τώρα θα διοργανώσει στην Αθήνα την 20η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που θα συμπέσει με την κορυφαία εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Κόμματός μας.
      Ό,τι και να κάνουν οι απολογητές του καπιταλισμού δεν μπορούν να αλλάξουν τη βάρβαρη φύση του συστήματος γιατί αυτό γεννάει ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.
      Η συνεπής πάλη για την ειρήνη, για τη συναδέλφωση των λαών συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για τον σοσιαλισμό, για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν.
      Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!
      Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης.
      • Για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, στο μαζικό κίνημα.
      • Για να μπουν νέες δυνάμεις και να αναληφθούν νέες πολύμορφες δράσεις.
      Απαιτώντας: "Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα"». 
      902

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.