Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Αχέντ Ταμίμι: «Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη να αντιπροσωπεύεις ένα λαό υπό κατοχή. Είσαι στοχοποιημένος. Σε τραυματίζουν. Σε φυλακίζουν. Αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Η νίκη απέναντι σε ένα κράτος δολοφόνο μπορεί να επιτευχθεί με καθημερινή πάλη εναντίον της κατοχής (Συνέντευξη - 3 VIDEO)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Η παγκόσμια στήριξη μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις κατοχικές δυνάμεις!»
(Κείμενο ακολουθεί)
Οι νέοι στην Ελλάδα, στις άλλες χώρες της Ευρώπης, σε όλο τον κόσμο να δείξουν ουσιαστικά την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό
Συνέντευξη της Αχέντ Ταμίμι στο portal 902.gr
Κυριακή 23/09/2018 - 18:43
Συνέντευξη στο portal 902.gr παραχώρησε η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχεντ Ταμίμι κατά την παραμονή της στην Αθήνα μετά τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ:
*

Nα ενωθούμε όλοι ενάντια στην αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό που είναι ο λόγος και η αιτία όλων των δεινών του κόσμου

(Το κείμενο του χαιρετισμού στο τέλος)



Η συνέντευξη στο Στέκι Νεολαίας της ΚΝΕ
(Βίντεο κορυφής)
«Η νίκη απέναντι σε ένα κράτος δολοφόνο μπορεί να επιτευχθεί με καθημερινή πάλη εναντίον της κατοχής. Η νίκη και η ελευθερία θα επιτευχθεί μετά από αυτούς τους αγώνες γιατί δεν υπάρχει κράτος που είχε κατοχή και παρέμεινε η κατοχή στα εδάφη τους. Η παγκόσμια στήριξη μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις κατοχικές δυνάμεις! Αυτό ανεβάζει το ηθικό του Παλαιστινιακού λαού ώστε να συνεχίσει τον αγώνα του...» τόνισε το απόγευμα της Κυριακής η Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχεντ Ταμίμι δίνοντας συνέντευξη σε δημοσιογράφους ελληνικών ΜΜΕ στο Στέκι Νεολαίας της ΚΝΕ στο κέντρο της Αθήνας.
Η νεαρή αγωνίστρια εξήγησε ότι δεν είναι η μόνη που έζησε επί οκτώ μήνες μέσα στις ισραηλινές φυλακές με αφορμή το χαστούκι που έδωσε τον περασμένο Δεκέμβρη σε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες λίγη ώρα αφότου τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι τον 15χρονο ξάδελφό της. Υπάρχουν σήμερα πάνω από 6.000 πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές. Επιπλέον, υπάρχουν στις ισραηλινές φυλακές τουλάχιστον 350 παιδιά και έφηβοι. «Ο αριθμός αυτός δεν είναι σταθερός επειδή καθημερινά γίνονται και άλλες συλλήψεις.Οι ανήλικοι κρατούμενοι παρόλο που είναι στη φυλακή, προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε σχολείο. Να ασχοληθούν με το διάβασμα και την εκπαίδευσή τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα στις φυλακές προκαλώντας τις κατοχικές αρχές με το να συνεχίζουν τη μάχη και εκεί μέσα» τονίζει.
Όταν την ρωτούν πώς μπορεί κανείς να νικήσει ένα κράτος δολοφόνο όπως αυτό του Ισραήλ απαντά πως «μπορεί να επιτευχθεί με καθημερινή πάλη εναντίον της κατοχής». Και συνεχίζει: «Η νίκη και η ελευθερία θα επιτευχθεί μετά από αυτούς τους αγώνες γιατί δεν υπάρχει κράτος που είχε κατοχή και παρέμεινε η κατοχή στα εδάφη τους. Η παγκόσμια στήριξη μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις κατοχικές δυνάμεις. Αυτό ανεβάζει το ηθικό του παλαιστινιακού λαού ώστε να συνεχίσει τον αγώνα του!»
Η Παλαιστίνια έφηβη αναφέρθηκε εκτενώς στην πολύπλευρη υποστήριξη και την αλληλεγγύη που δέχθηκε από την ΚΝΕ και τον ελληνικό λαό. «Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας προς εμένα και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η αλληλεγγύη και η υποστήριξή σας μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι. Ελπίζω να θεωρείτε τον εαυτό σας συνεταίρο στον αγώνα για την απελευθέρωση! Ξεκίνησα τις κινητοποιήσεις και τις πορείες από οκτώ χρονών, όχι 11. Αυτό οφείλεται στην πίεση των κατοχικών αρχών. Για να τελειώνουμε με αυτή την κατοχή. Για να μην ζήσει αυτή την ταλαιπωρία και η επόμενη γενιά! Για να πηγαίνουν άφοβα στο σχολείο. Για να μην έχουν τις συλλήψεις και τις καθημερινές εφόδους στα σπίτια τους. Αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη για τα μικρά παιδιά...»
Την ρωτούν εάν αισθάνεται βαρύ το φορτίο στις πλάτες της από το γεγονός πως την αντιμετωπίζουν ως σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα. Παραδέχεται πως «είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη να αντιπροσωπεύεις ένα λαό υπό κατοχή». «Είσαι στοχοποιημένος. Σε τραυματίζουν. Σε φυλακίζουν. Αυτό είναι πολύ μεγάλη και δύσκολη ευθύνη αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα» λέει χαρακτηριστικά. Καλεί έτσι τους νέους στην Ελλάδα, στις άλλες χώρες της Ευρώπης, σε όλο τον κόσμο να δείξουν ουσιαστικά την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό. Προτείνει στους νέους να ενημερώνονται για ό,τι γίνεται στην Παλαιστίνη. Να μποϋκοτάρουν το Ισραήλ με ό,τι αυτό σημαίνει...Να μοιράζονται όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ώστε να μεταδίδουν την αλήθεια σε όλο τον κόσμο. «Αυτό δίνει μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη» σημειώνει.
Όταν τη ρωτούν για το μέλλον, δεν διστάζει ούτε λεπτό να σκεφθεί! Απαντά πως θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της. «Για να υπερασπιστώ σε διεθνές επίπεδο την υπόθεσή μας.Σίγουρα αυτό το βιώνω από μικρή αλλά πρέπει κάποιος από εμάς να θυσιάσει κάτι για να μην υποφέρουν οι επόμενες γενιές!» καταλήγει.
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι ευχαρίστησε την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, που επικοινώνησαν με την παλαιστινιακή πρεσβεία στην Ελλάδα ώστε να επικοινωνήσει με την οικογένεια Ταμίμι και να υλοποιήσουν την πρόσκληση για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Υπήρχε απαγόρευση εξόδου για την Αχεντ Ταμίμι και την οικογένειά της από τις κατοχικές αρχές. Μετά από λαϊκή πίεση, τόνισε πως ασκήθηκαν πιέσεις από ευρωπαϊκές χώρες για να της επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα. Μετά η Ταμίμι και η οικογένειά της ταξίδεψαν στη Γαλλία με εθνική βίζα Γαλλίας και στην Ελλάδα με εθνική βίζα Ελλάδας που εκδόθηκαν σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών.
«Ευχαριστούμε εκ μέρους της πρεσβείας, της Αχεντ Ταμίμι και της οικογένειάς της, εκ μέρους του παλαιστινιακού λαού και της PLO όλους τους φίλους μας σε αυτή την αδελφική χώρα, την Ελλάδα, όπου δεν σταμάτησαν να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των 6500 Παλαιστινίων κρατουμένων, μεταξύ των οποίων ήταν και η Αχεντ Ταμίμι. Και εδώ βλέπω αρκετούς από τους επικεφαλής αυτών των οργανώσεων που πραγματοποίησαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης, γυναικείες οργανώσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, την ΚΝΕ. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Ο δρόμος της αλληλεγγύης είναι ακόμα πολύ μακρύς και χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη αλληλεγγύη γιατί κάθε αλληλεγγύη πραγματοποιεί και μία νίκη! Όπως η αλληλεγγύη σας πέτυχε την απελευθέρωση της Ταμίμι. Κάθε πίεση προς την κατοχική κυβέρνηση του Ισραήλ, που φέρεται σαν να είναι πάνω από το διεθνές δίκαιο, φέρνει αποτελέσματα!» τόνισε ο Μ.Τουμπάσι, προσθέτοντας πως ο στόχος του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού είναι ο τερματισμός της κατοχής, η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ «γιατί αλλιώς ούτε ασφαλής, ούτε σταθερή θα είναι η περιοχή»!

902

*
Nα ενωθούμε όλοι ενάντια στην αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό που είναι ο λόγος και η αιτία όλων των δεινών του κόσμου
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Αχέντ Ταμίμι: Παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη και τη στήριξη που μας δίνετε
Σάββατο 22/09/2018 - 22:02 - Ενημέρωση: Κυριακή 23/09/2018 - 01:32
Στο χαιρετισμό της είπε:
«Καλωσορίζω όλους τους παρευρισκόμενους στο Φεστιβάλ. Σας ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη στήριξη στην παλαιστινιακή μας υπόθεση. Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη στάση ηθικής που μας δίνει πολλή δύναμη στον αγώνα μας.
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να συγχαρώ το ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της δράσης του και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Πάντα λέμε εμείς ότι παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη και τη στήριξη που μας δίνετε, παρ' όλα αυτά δεν σας θεωρούμε μόνο υποστηρικτές της υπόθεσής μας, αλλά συνεταίρους στον αγώνα και στην πάλη μας.
Παρ' όλα τα δεινά που περνά κάθε Παλαιστίνιος, κάθε μέρα, δεν αναγνωρίζει το εαυτό του ως θύμα, αλλά ως μαχητή για την ελευθερία και την υπόθεση. Πάντα λέμε ότι οι λαοί και ο λαός μας μπορεί να επιτύχει την αλλαγή και μπορεί να φέρει εις πέρας τον αγώνα του, για αυτό ελεύθεροι όλου του κόσμου ενωθείτε για να τερματίσουμε την εκμετάλλευση, τον καπιταλισμό και την αποικιοκρατία και να τελειώσουμε τον ιμπεριαλισμό.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη που μας δίνετε. Η στάση σας αυτή σημαίνει πολλά για εμάς και αυτή η στάση σας μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη για να επιστρέψω στην πατρίδα μου, στη χώρα μου και να συνεχίσω τον αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι ερχόμαστε από τη γη της ειρήνης, από την Παλαιστίνη, η οποία ουδέποτε είχε ειρήνη. Εάν δεν υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη, δεν θα υπάρξει ειρήνη ποτέ στον κόσμο.
Όλες οι κυβερνήσεις που στηρίζουν το Ισραήλ, το στηρίζουν για τα καπιταλιστικά τους συμφέροντα και πρέπει να ενωθούμε όλοι ενάντια στην αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό που είναι ο λόγος και η αιτία όλων των δεινών του κόσμου. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.