Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η Αχέντ Ταμίμι στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ: Αυτή η στήριξη μας δίνει πάντα δύναμη για να συνεχίζουμε (VIDEO - 12 ΦΩΤΟ)

Θερμή υποδοχή της Αχέντ Ταμίμι και της οικογένειάς της στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Σάββατο 22/09/2018 - 18:57
Συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό είχαν σήμερα το απόγευμα η οικογένεια Ταμίμι με τον Γραμματέα της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο και τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι.
Η υποδοχή ήταν θερμή και οι συνομιλίες έγιναν σε ιδιαίτερα φιλική και συντροφική ατμόσφαιρα. 
«Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, στο πρόσωπο της Αχέντ εκφράστηκε η αμέριστη αλληλεγγύη της νεολαίας προς όλα τα παιδιά του παλαιστινιακού λαού, τους νέους που πολεμάνε, που αγωνίζονται, που φυλακίζονται», σημείωσε ο Ν. Αμπατιέλος και αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της ΚΝΕ να γίνει γνωστό το θέμα των Παλαιστινίων. Έχουμε μια μεγάλη ευθύνη εδώ να αντιπαλέψουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει με όλους τους τρόπους, με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, δράσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, είναι χωμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή εξυπηρετώντας το ελληνικό κεφάλαιο και έχει αναδειχθεί και σε σημαιοφόρο των συμφερόντων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια και Ανατ. Μεσόγειο, πρόσθεσε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Όχι μόνο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σας καλωσορίζουν στην Ελλάδα, αλλά και οι εργάτες της χώρας μας, όλος ο λαός μας που για πολλές δεκαετίες είναι στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, τόνισε ο Γ. Μαρίνος. 
«Αυτή η σχέση που διαμορφώσαμε σε δύσκολες συνθήκες με τη φυλάκιση της Ταμίμι, αυτή η γνωριμία που έχουμε είναι μεγάλη δέσμευση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα κοντά στον παλαιστινιακό λαό για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για όλα τα δικαιώματα των Παλαιστινίων», είπε.
Αναφέρθηκε στους αμέτρητους αγώνες του ΚΚΕ και του ελληνικού λαού για στήριξη των αιτημάτων των Παλαιστινίων και υπογράμμισε ότι ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί για να έχουν ανεξάρτητη πατρίδα στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
«Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και για τη στήριξη στην υπόθεση των Παλαιστινίων. Αυτή η στήριξη μας δίνει πάντα δύναμη για να συνεχίζουμε. Δεν είστε απλά αλληλέγγυοι μαζί μας, είστε σύντροφοι και υποστηρικτές στην υπόθεσή μας. Ευχαριστούμε πολύ που μας δίνετε την ευκαιρία να μεταφέρουμε το μήνυμά μας και να μιλήσουμε σε όλο τον ελληνικό λαό. Σίγουρα, αν είμαστε μια γροθιά ενωμένη μαζί, θα μπορούμε να μεταφέρουμε το μήνυμά μας όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά σε όλους τους λαούς του κόσμου. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε κοντά σας, στο Φεστιβάλ για τα 100 χρόνια ΚΚΕ και για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ», είπε η Αχέντ Ταμίμι στη συνάντηση απευθυνόμενη στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. 
Ο πατέρας της Αχέντ, Μπασέμ Ταμίμι, αναφέρθηκε στη σύλληψη και φυλάκιση της Αχέντ, λέγοντας πως
«οι πρώτες αντιπροσωπείες που μας επισκέφτηκαν ήταν των ελληνικών συνδικάτων για να εκφράσουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων της Ελλάδας». Πρόσθεσε πως παρακολουθούσαν από κοντά όλες τις δραστηριότητες αλληλεγγύης στην Ελλάδα που ξεδιπλώθηκαν σε συνδικάτα, χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές, «σαν γνήσιοι υποστηρικτές μας».
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ευχαρίστησε την ΚΝΕ και το ΚΚΕ για την πρωτοβουλία τους να καλέσουν στην Ελλάδα την οικογένεια Ταμίμι, που είναι στην «πρώτη γραμμή» και αγωνίζονται δραστήρια μαζί με τον παλαιστινιακό λαό.

Αναφέρθηκε στη διαχρονική και ουσιαστική στήριξη των κομμουνιστών στην πάλη των Παλαιστινίων, κατά της ισραηλινής κατοχής, του τείχους, του εποικισμού, των δολοφονιών και διώξεων.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.