Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΤσΗΠΑς: Η «εξαιρετική σχέση» μας με το νόμο του Lynch... Γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε; − ΚΚΕ: Και καλός πλασιέ, εκτός των άλλων


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
«Αναβαθμισμένη» η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια
Πέμπτη 27/09/2018 - 08:42 - Ενημέρωση: Πέμπτη 27/09/2018 - 09:13
To ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, ως σημαιοφόρου των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων, ανέλυσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, τόσο κατά την ομιλία του στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, όσο και στις συναντήσεις με «επενδυτές» που οργάνωσαν η «Bank of America», η «Merrill Lynch» και η «Morgan Stanley».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ
Πέμπτη 27/09/2018 - 13:30

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρας στις ΗΠΑ, αναφέρει: 
«Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για τα εύσημα που παίρνει από τις ΗΠΑ, αφού ο ίδιος και η κυβέρνησή του προωθούν, με απίστευτη προσήλωση και αποφασιστικότητα, τους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους στην περιοχή μας. Τόσο πολύ, που και οι ίδιοι οι αμερικανοΝΑΤΟικοί σύμμαχοί του αναρωτιούνται πού θα βρουν καλύτερο!
Εκτός των άλλων είναι και καλός "πλασιέ", όταν βγαίνει στη γύρα για επενδυτές, διαφημίζοντας τις "ευκαιρίες" -ουσιαστικά την εργασιακή ζούγκλα- που έχει συνδιαμορφώσει με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας».
902

Μιλώντας στη δεξίωση στο προξενείο, ισχυρίστηκε πως από την προηγούμενη φορά που μίλησε στην ομογένεια της Νέας Υόρκης, το 2016, δεν έχουν αλλάξει μόνο τα οικονομικά μεγέθη, αλλά και το γεγονός ότι η χώρα μας ανέκτησε το χαμένο της γεωπολιτικό ρόλο και τη σημασία της ως μια χώρα - πυλώνας σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.
«Η Ελλάδα είναι κρίσιμη χώρα για τον διεθνή παράγοντα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη», είπε, θέλοντας να αποδείξει ότι η χώρα είναι μέχρι τα μπούνια μπλεγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Ο Αλ. Τσίπρας καυχήθηκε ότι αυτή η
«γεωπολιτική αναβάθμιση» που μπλέκει το λαό μας σε νέες περιπέτειες, «αναγνωρίστηκε δημόσια όχι μόνο από τους εταίρους στην Ευρώπη, αλλά και από τις ΗΠΑ».
Από τη συνάντηση με «επενδυτές»
Κάνοντας αναφορές στην επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα και στη συνάντηση που είχε με τον Τραμπ, μίλησε για την
«εξαιρετική σχέση» που έχει η κυβέρνησή του με τις ΗΠΑ. Όπως επισήμανε, «αυτή η σχέση και η αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζει η χώρα μας και η αναβάθμιση της γεωπολιτικής αξίας και της δυναμικής της» επιβεβαιώθηκε και κατά την τελευταία ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα ήταν οι ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτού του «ηγετικού ρόλου» που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αναφέρθηκε στη «στρατηγική επιλογή» της κυβέρνησης να αναβαθμίσει το τριμερές πλαίσιο συνεργασιών Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου και Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, «διαμορφώνοντας ένα τρίγωνο σταθερότητας στην περιοχή».

Θέλοντας να περιγράψει αυτή την πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση για να αναβαθμίσει τη θέση του εγχώριου κεφαλαίου, μίλησε για αναβάθμιση της παρουσίας και του ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια
«ως μια χώρα που λύνει προβλήματα δεκαετιών, που δεν κρύβεται στο καβούκι της, που τολμά να παίζει ένα σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή».
Βέβαια, η εμπλοκή σε τέτοιους επικίνδυνους σχεδιασμούς και στους οξυμένους ανταγωνισμούς μόνο ασφάλεια και σταθερότητα δεν εξασφαλίζει στον ελληνικό λαό.
Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για «δύσκολη, αλλά με βαθιά αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος» συμφωνία.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε και τα περί «αλλαγής σελίδας» μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, αλλά παράλληλα έστειλε το μήνυμα πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν δικαιώματα και κατακτήσεις στα προ-μνημονιακά επίπεδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του Αλ. Τσίπρα στις συναντήσεις με «επενδυτές».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα των επενδύσεων», επικαλούμενος τις
«συνθήκες πολιτικής σταθερότητας που επικρατούν πλέον στη χώρα», τις αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, (και) θα συνεχιστούν απρόσκοπτα», αλλά και το «ισχυρό χαρτί» της χώρας, που είναι ο «κομβικός γεωστρατηγικός ρόλος της».
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, κατά τον Αλ. Τσίπρα, «ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.