Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Αλεξάνδρα Μπαλού: Τα τρυκ του ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή του νόμου-δολοφόνου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία ΚΚΕ, τα συγχαρητήρια Βούτση, οι επιχειρηματίες δήμ(ι)οι και η «Λαϊκή Συσπείρωση» του εργαζόμενου κόσμου (VIDEO)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενεργοποίησε το νόμο-δολοφόνο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
Δευτέρα 24/09/2018 - 19:10
Στην ενεργοποίηση ενός εμβληματικά αντεργατικού νόμου, του αποκαλούμενου νόμου Βρούτση αναφέρθηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού σε τηλεοπτική της παρέμβαση στο «Attica TV».
Σημείωσε πως στη Βουλή η κυβέρνηση δεν αύξησε τον κατώτατο μισθό, αλλά με την τροπολογία της ενεργοποίησε το «νόμο Βρούτση» που ακυρώνει τη συλλογική διαπραγμάτευση και ο καθορισμός του ύψους του κατώτατου μισθού θα γίνεται από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Πρόσθεσε ότι μόνο η τροπολογία του ΚΚΕ προέβλεπε σαφώς την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η οποία δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αναφέρθηκε και στην Τοπική Διοίκηση και στις εκλογές του Μάη υπογραμμίζοντας ότι όλες οι δυνάμεις, εκτός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την παράταξη του ΚΚΕ, έχουν συμφωνήσει σε μια Τοπική Διοίκηση-επιχειρηματία με λογική ανταποδοτικότητας που υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική. Σε αντίθεση, όπως είπε, οι δήμαρχοι του ΚΚΕ έρχονται σε σύγκρουση με τους αντιλαϊκούς νόμους, όπως για τους πλειστηριασμούς από τους δήμους και διεκδικούν την υλοποίηση πολιτικών υπέρ των εργαζομένων και του λαού.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.