Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Διαρκείς Εξαγγελίες Θατσερισμού: Συλλαλητήριο ΔΕΘ, 8 Σεπτέμβρη − ΔΕΘέλουμε αυτόν τον απόκοσμο κόσμο - ΔΕΘαπάρουμε άλλες υποσχέσεις - ΔΕΘακάνουμε άλλους συμβιβασμούς − ΠΑΜΕ σε Ανυποχώρητο, Ταξικό, Μαζικό αγώνα κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων − ΠΑΜΕ σε νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. σε Ομόνοια, Πειραιά κ. α. (7 VIDEO)


*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΓ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ερισσότερα βίντεο πιο κάτω)
*
ΠΑΜΕ
Όλοι στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη για τη ΔΕΘ
Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους
Τετάρτη 22/08/2018 - 13:56 - Ενημέρωση: Τρίτη 04/09/2018 - 14:37
 
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει για τη ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους καλεί το ΠΑΜΕ.
«Κανείς συμβιβασμός με την μίζερη ζωή, καμία αναμονή. Να οργανωθεί η πάλη στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ(παρακάτω επισυνάπτεται σε μορφή PDF) προσθέτοντας «έχουμε πλέον την πείρα και είναι πολυετής, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας». 
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σα να μην πέρασε μια μέρα από τις μεγάλες καταστροφές του καλοκαιριού ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη για να ανεβάσει το ίδιο έργο με τον τίτλο "επιστροφή στην κανονικότητα" ή "τέλος των μνημονίων".
Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!
Η "ανάπτυξη" τους σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060! Να χάνουμε συνεχώς από το μισθό μας, τη σύνταξή μας, την ασφάλιση μας. Στήνεται πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ. Μόνο η λαϊκή πάλη, με την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας και γυναικών μπορεί να τους καταργήσει!
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη λίγων
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί το λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Μπαίνει πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της.
Έκλεισε με την ΠΓΔΜ συμφωνία για να ενισχύσει τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Άφησε ανοιχτούς αλυτρωτισμούς στα χέρια αυτών που με το ίδιο αυτό δηλητήριο ματοκύλισαν τους λαούς των Βαλκανίων. Φέρνει πιο κοντά το ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, φέρνει πιο κοντά την αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων. Διαλέγει στρατόπεδο, κάνει τη χώρα μας στόχο. Οι "λύκοι" αυτοί δεν έχουν πρόβλημα με τον πόλεμο, τις καταστροφές, τους σκοτωμούς, τους ξεριζωμούς. Αυτά είναι όλα κέρδη για αυτούς. Για αυτά τα κέρδη κόπτεται η "αριστερή" συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Φέτος τιμώμενοι στην ΔΕΘ είναι τα αμερικάνικα μονοπώλια και πολυεθνικές που έρχονται να διαλαλήσουν την πραμάτεια τους
Κανένας εργαζόμενος, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όταν βλέπει ότι έχουν βγει τα μαχαίρια στην περιοχή μας με σχέδια για αλλαγή συνόρων. Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας με την συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στην περιοχή και απαιτούμε την απεμπλοκή της, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γέμισε όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και το Αιγαίο.
Κανείς συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή, καμιά αναμονή
Να οργανωθεί η πάλη στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Δεκάδες σωματεία και εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα δίνουν τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Συνεχίζονται οι μάχες για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών των συνταξιούχων.
Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω, δε χωράει η αναβολή.
Δε μας ταιριάζει η απογοήτευση η μοιρολατρία
Έχουμε πλέον την πείρα και είναι πολυετής, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης - ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.
Απαιτούμε και δυναμώνουμε το διεκδικητικό αγώνα για:
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.
Όλοι στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Αριστοτέλους
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ.».
902
*
ΠΑΜΕ
Σήμερα το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ - Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων
Σάββατο 08/09/2018 - 08:00 - Ενημέρωση: Σάββατο 08/09/2018 - 08:00
Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που φέρνει ένταση της εκμετάλλευσης, φτώχεια και πολέμους, αλλά και στα πανηγύρια που στήνονται στο πλαίσιο της ΔΕΘ για το ρόλο που παίζει η χώρα στην προώθηση των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, ετοιμάζονται να δώσουν εργαζόμενοι και άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
«Κανείς συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή, καμία αναμονή. Να οργανωθεί η πάλη στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ» τονίζει το ΠΑΜΕ.
Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ΕΕΔΥΕ, δεκάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων.
Την Παρασκευή το πρωί το ΠΑΜΕ έδωσε συνέντευξη τύπου απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο και τονίστηκε ότι κάθε εργάτης, κάθε λαϊκή οικογένεια έχει συμφέρον να παλέψει δίπλα στο ταξικό εργατικό κίνημα, δίπλα στα σωματεία, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι διεκδικήσεις για την προστασία των ανέργων και το ρόλο του ΟΑΕΔ, το διεκδικητικό πλαίσιο και λεύκωμα με τους απεργιακούς αγώνες - κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης έως σήμερα (2009 – 2017).
Παρεμβάσεις και δραστηριότητες
Οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με την προκήρυξη του ΠΑΜΕ, αλλά και τις ανακοινώσεις των Σωματείων δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Περιοδείες σε χώρους δουλειάς θα πραγματοποιήσουν και συνδικαλιστικά στελέχη από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.
Σωματεία και φορείς από διάφορες πόλεις προγραμματίζουν οργανωμένη μετακίνηση με λεωφορεία.
Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου κυκλοφόρησε τρεις θεματικές αφίσες.
Συλλαλητήρια στις 13 Σεπτέμβρη στην Αττική
Τη σκυτάλη από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ παίρνουν σωματεία και φορείς της Αττικής με κινητοποιήσεις την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη σε Αθήνα, Πειραιά και Ανατολική Αττική δίνοντας συνέχεια στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η οργάνωση των συλλαλητηρίων συζητήθηκε στη σύσκεψη σωματείων και φορέων, που έγινε τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια, την ίδια ώρα στον Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και στο Κορωπί, στην κεντρική πλατεία.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΓ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ανυποχώρητος, ταξικός, μαζικός αγώνας κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων
(VIDEO επάνω)
Παρασκευή 07/09/2018 - 13:11 - Ενημέρωση: Παρασκευή 07/09/2018 - 16:21
Κάλεσμα στην εργατική τάξη και στα συνδικάτα να δώσουν μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο (ανακοίνωση επάνω) στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους απηύθυνε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου η ΕΓ του ΠΑΜΕ.
Στην εισήγησή του ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου και τόνισε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, να αντιμετωπίσουν νέες και παλιές προβοκάτσιες που στήνονται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη. (Δείτε πάνω το βίντεο)
«Σχέδια της πρεσβείας, της κυβέρνησης, φασιστοειδών, που από ίδιες ή διαφορετικές αφετηρίες έχουν στόχο να βάλουν εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων στις εργατικές διαδηλώσεις. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν, να μην περάσει το κλίμα προβοκάτσιας και καταστολής που ωφελεί μόνο την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, τα κόμματα και τις δυνάμεις που το στηρίζουν», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Κάλεσε τους εργαζόμενους «να μην ξεγελαστούν από το όργιο εκβιασμών και διλημμάτων, της ανέξοδης παροχολογίας που ήδη έχει ξεκινήσει, την προεκλογική τακτική της κυβέρνησης, τα ψέματα και τις αυταπάτες που στόχο έχουν να ξεχαστούν οι αντεργατικοί νόμοι και η αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται αδιάκοπα».
Τόνισε ότι «κάθε εργάτης, κάθε λαϊκή οικογένεια έχει συμφέρον να παλέψει δίπλα στο ταξικό εργατικό κίνημα, δίπλα στα σωματεία, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή» και κάλεσε σε ένταση του αγώνα απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα. (Διαβάστε όλη την εισήγηση παρακάτω)
Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι διεκδικήσεις για την προστασία των ανέργων και το ρόλο του ΟΑΕΔ, το διεκδικητικό πλαίσιο. Παρουσιάστηκε επίσης ένα λεύκωμα που αφορά απεργιακούς αγώνες και άλλες κινητοποιήσεις από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης έως σήμερα (2009-2017) και η καινούργια ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ.
Παρεμβάσεις έγιναν από τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων:
Την Ράνια Καπετανγιώργη από την ΠΑΣΕΒΕ:
Την Σοφία Χατζηαστερίου από την ΟΓΕ:
Και τον Αλέξη Παπαδόπουλο από την ΕΓ του ΜΑΣ:
Ξεχωριστή σημασία είχε η παρέμβαση της Β. Γαλάνη , απλήρωτης και ανασφάλιστης εργαζόμενης στην καθαριότητα κτιρίων του ΟΑΕΔ που παρουσίασε τα αυξημένα προβλήματα λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων:
Τέλος απευθύνθηκε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις 13 Σεπτέμβρη στην Αθήνα (ανακοίμωση πιο κάτω), αλλά και σε άλλες πόλεις. 
902

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια

Κινητοποιήσεις την ίδια μέρα σε Πειραιά και Κορωπί
Τρίτη 04/09/2018 - 17:44 - Ενημέρωση: Τετάρτη 05/09/2018 - 08:34
«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων», τονίζει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.
Η απόφαση για την οργάνωση των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ πάρθηκε στη σύσκεψη Σωματείων εργαζομένων, συνταξιούχων και φορέων, που έγινε με πρωτοβουλία της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ.


Εκτός από την Αθήνα, την ίδια μέρα θα γίνουν συλλαλητήρια στις 7 μ.μ. στον Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και στο Κορωπί στην κεντρική πλατεία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ:
«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βαφτίσει για ακόμα μια φορά "το κρέας ψάρι", εφευρίσκει καινούργιους τίτλους για τα παραμύθια που πλασάρει στο λαό όπως "επιστροφή στην κανονικότητα" ή "τέλος των μνημονίων". Προσπαθεί να κρύψει ότι συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συμφωνήσει σε ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Ότι η "ανάπτυξη" που ευαγγελίζονται πατάει στα αποκαΐδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, στο πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, στα χαράτσια και τη φοροληστεία.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  έχει οδηγήσει την εργατική τάξη και το λαό στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν πλήρως τα έργα υποδομών με αποτέλεσμα όταν βρέχει να πνιγόμαστε και όταν κάνει ζέστη να καιγόμαστε. 
Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί το λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.
Από τη μια διαμορφώνει χαμοζωή για την εργατική τάξη και το λαό και από την άλλη βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Φέρνει πιο κοντά το ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, διαλέγει στρατόπεδο κάνοντας τη χώρα μας στόχο. Μας εμπλέκει πιο βαθιά στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
Δεκάδες Σωματεία και χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα δίνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, συνεχίζεται η μάχη για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν, για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις - κοινωνικές παροχές.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ
Έχουμε πλέον την πείρα και είναι πολυετής, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης, ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας. 
Απαιτούμε και Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, στους ΟΤΑ, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!
  • Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.
ΟΛΟΙ ΣΤO ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙO ΤΟΥ ΠΑΜΕ
THN ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.