Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ιουδαιοναζί: Τρεις νεκροί και 30 τραυματίες Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας − Νίκος Κοτζιάς: Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ έχουμε πολλές νέες ιδέες και σκέψεις − Για πόσους ακόμα, ρεντίκολο;

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Τρεις νεκροί και 30 τραυματίες από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών
Παρασκευή 14/09/2018 - 20:57
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας.
Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας 14χρονος, ο Μουστάφα Άμπεντ Ράμπο, ο οποίος σκοτώθηκε κοντά στην Τζαμπαλία, στη βόρεια Λωρίδα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο τείχος της ντροπής που αποκλείει τη Γάζα.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
Στο Ισραήλ για μια ακόμη τριμερή προκειμένου να τρέξουν οι σχεδιασμοί
Πέμπτη 13/09/2018 - 23:33
Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος είχε σήμερα τριμερή συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη και του Ισραήλ,  Μπ. Νετανιάχου (πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ).
Κεντρικοί άξονες της συνάντησης, οι μπίζνες στην Ενέργεια, η «περιφερειακή συνεργασία» και η «Ασφάλεια».
Όπως δήλωσε πριν την έναρξη των συζητήσεων ο Ν. Κοτζιάς,
«θα συζητήσουμε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, για τη Συρία και για την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο ειρήνευσης», ενώ στη θεματολογία μπήκαν και θέματα όπως ο υποθαλάσσιος αγωγός «East Med».
Με το πέρας της συνάντησης ακολούθησε διμερής συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ισραήλ με επικεφαλής τους Κοτζιά και Νετανιάχου. Παρούσα και η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Άμπα, όπως και στρατιωτικά στελέχη από ισραηλινής πλευράς, με θέμα τη διμερή στρατιωτική συνεργασία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ν. Κοτζιάς στη δήλωσή του είπε ότι «είμαστε τρεις χώρες που αγαπάμε την ειρήνη και τη δημοκρατία και για το λόγο αυτό θέλουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας. Έχουμε πολλές νέες ιδέες και σκέψεις, τις οποίες και θα συζητήσουμε».
Ο Ν. Κοτζιάς την Παρασκευή θα βρεθεί στη Λευκωσία για συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και με τον μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο, με θέμα τη συμφωνία παραχώρησης οικοπέδου από τη Μονή Κύκκου για την κατασκευή της νέας πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο. Το απόγευμα οι Κοτζιάς και Χριστοδουλίδης μεταβαίνουν στο Κάιρο, όπου θα έχουν τριμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους Σ. Σούκρι, για την «περαιτέρω προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας».
902

Μία εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι 13.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σε αυτές τις διαδηλώσεις, ενώ για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες, ανέφερε πάλι τα γνωστά προσχήματα περί καιόμενων ελαστικών και πετρών που πετούσαν οι διαδηλωτές κατά του τείχους.
Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από τις 30 Μάρτη και γίνονται κάθε Παρασκευή κοντά στο τείχος της ντροπής. Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την άρση του αποκλεισμού του θύλακα και διεκδικούν το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, το 1948. Μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά, 178 Παλαιστίνιοι.
(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.