Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Συστράτευση με το ΚΚΕ: Παρεμβάσεις στην εκδήλωση για τις θέσεις του Κόμματος μετά την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα (9 VIDEO)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι παρεμβάσεις στην εκδήλωση για τις θέσεις του ΚΚΕ για την οικονομία και τις γενικότερες εξελίξεις
Τετάρτη 12/09/2018 - 22:45 - Ενημέρωση: Πέμπτη 13/09/2018 - 10:39
Σύντομες παρεμβάσεις από εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, επιστήμονες, απόστρατους, που τα τελευταία χρόνια δίνουν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές στα διάφορα μέτωπα πάλης είτε για πρώτη φορά, είτε επαναπροσέγγισαν το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια, έγιναν στην εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην αίθουσα «Θεσσαλονίκη» του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης», όπου ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για την οικονομία και τις γενικότερες εξελίξεις. 
Ο Γιώργος Μαργαρίτης, πανεπιστημιακός - καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ τόνισε: «Συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια ζωής του ΚΚΕ. Εκατό χρόνια αγώνων των εργατών, του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, για ελευθερία, για αξιοπρέπεια. Πριν από εκατό χρόνια η αστική τάξη οργάνωνε την καταπίεση, την αδικία, την εκμετάλλευση. Ετοίμαζε πολέμους και εκστρατείες. Έτρεχε πίσω απ' τους τότε ισχυρούς ιμπεριαλιστές ... έτοιμη να υπηρετήσει τα δικά τους συμφέροντα με καύσιμο το αίμα του λαού μας. Έπαιζε στα χαρτιά την τύχη εκατομμυρίων Ελλήνων, μέσα και έξω από τα σύνορα, ονομάζοντας το αιματηρό αυτό παιχνίδι "εθνική ολοκλήρωση" και "ιερό εθνικό καθήκον".
Τα συμφέροντα των μετρημένων στα δάκτυλα Ελλήνων καπιταλιστών ήταν το μόνο που ενδιέφερε τους τότε πολιτικούς ταγούς του αστισμού, βενιζελικούς, μοναρχικούς, μεταρρυθμιστές ή ό,τι άλλο. Σήμερα εκατό χρόνια μετά ... οι πολιτικοί ταγοί του αστισμού... όπως η παρούσα κυβέρνηση διαγκωνίζονται για το ποιος τους θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των ντόπιων καπιταλιστών, των ομοεθνών ή των ξένων επενδυτών και των ιμπεριαλιστών -των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ- που δραστήρια στήνουν σκηνικά πολέμου στην περιοχή μας. Όλοι αυτοί προσφέρονται να παγιώσουν και να επαυξήσουν την αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους όπως τους δίδαξε το μεγάλο "ευρωενωσιακό" σχολείο των μνημονίων... Στα 1918 το ΣΕΚΕ (...) ιδρύθηκε ως βήμα οργάνωσης των εργατών και του λαού μας ενάντια στους τότε σχεδιασμούς του ελληνικού καπιταλισμού. Εκατό χρόνια μετά το ΚΚΕ στέκει μοναδική, αλλά όχι μοναχική ελπίδα των πολλών απέναντι σε αντίστοιχους σχεδιασμούς που απεργάζονται οι λίγοι για τους λίγους».
*
Ο Γιώργος Γκαντίδης, απόστρατος αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού, υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρωτοστατεί με προθυμία σε ΝΑΤΟικές αποφάσεις και σχεδιασμούς, επικίνδυνους τόσο για το λαό μας, όσο και για άλλους λαούς... ενώ το ΝΑΤΟ και η ΕΕ παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου μπροστά στην τουρκική αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και την τουρκική επιθετικότητα... Πάγιος στρατηγικός στόχος των ιμπεριαλιστών παραμένει ο έλεγχος σφαιρών επιρροής, αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων μεταφοράς υδρογονανθράκων και του εμπορίου γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ σπεύδουν στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να προσδέσουν στο άρμα τους όσες περισσότερες χώρες μπορούν...
Η Συμφωνία των Πρεσπών με τις ευλογίες των ιμπεριαλιστών της Δύσης, οι συνεχείς επισκέψεις αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Σκόπια, σε συνδυασμό με τα σχέδια για αλλαγές συνόρων Σερβίας - Κοσσόβου, δεν πρέπει να μας αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού... Με την ευκαιρία λοιπόν της 83ης ΔΕΘ, εμείς, απόστρατοι των ΕΔ, εκφράζουμε και από το βήμα αυτό την αντίθεσή μας στη γενικότερη πολιτική που ακολουθείται και καλούμε όλους τους απόστρατους να σταθούν δίπλα μας και μαζί με το αγωνιστικό λαϊκό κίνημα να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας».
*
Ο Γιώργος Μαλτανίδης, ελεύθερος επαγγελματίας, από την Επισκοπή Νάουσας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Νάουσας, ο οποίος είχε διατελέσει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ανθεμίων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αυταπάτες για τις δυνατότητες μιας κυβέρνησης της «αριστεράς». «Ακόμα και μετά τη συμφωνία της 20ής του Φλεβάρη του 2015 και τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ συνέχιζα να τρέφω αυταπάτες ότι κάτι μπορούσε να αλλάξει... Όλες αυτές οι αυταπάτες και η ομίχλη που δεν με άφηνε να δω την πραγματικότητα διαλύθηκαν μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.
Κατάλαβα ότι βρισκόμουν στο λάθος μονοπάτι... Βρίσκω την ευκαιρία απ' αυτό εδώ το βήμα να καλέσω όλους όσοι απογοητεύτηκαν από τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ, να καλέσω όλους τους προοδευτικούς και καλοπροαίρετους ανθρώπους που ένιωσαν προδομένοι να μην το βάλουν κάτω. Να χρησιμοποιήσουν την πείρα τους, να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Υπάρχει ελπίδα και η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη συμπαράταξη και στον οργανωμένο αγώνα με το ΚΚΕ γιατί είναι η μοναδική επιλογή και προοπτική ώστε να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα μιας δράκας πλουτοκρατών που καρπώνονται τους δικούς μας κόπους», τόνισε.
*
Η Ελλάδα Κελασίδου, συμβασιούχος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Ελλάδα όπου τελικά από το 2001 εργάζεται με σύμβαση ως εργάτρια καθαριότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπως σημείωσε, συνάδελφοί της της πρότειναν το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους.
«Από την πρώτη στιγμή σταθήκαν δίπλα μας οι ευρωβουλευτές, οι βουλευτές του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ ήταν πάντα δίπλα μας, τα ταξικά σωματεία» σημείωσε, εξαίροντας το γεγονός ότι το σωματείο της τη δέχτηκε ως μέλος με πλήρη δικαιώματα και δεν την απέκλεισε παρότι συμβασιούχος. «Μέσα από τους αγώνες κατάλαβα τελικά ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα μόνο με το ΚΚΕ δίπλα μας», κατέληξε.
*
Ο Παντελής Ραδίσης, δικηγόρος, πρώην μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε στην παρέμβασή του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως νέο ΠΑΣΟΚ, καπηλευόμενος τους αγώνες και τις θυσίες της αριστεράς, αναδείχθηκε στον πιο πιστό εκφραστή των εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών συμφερόντων... Όλη αυτή την περίοδο η μόνη πολιτική δύναμη, η οποία στάθηκε δίπλα στο λαό, καθοδήγησε τους αγώνες του και απέτρεψε τα χειρότερα, ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα... Είναι μάταιο κανείς να περιμένει "σωτήρες" εξ ουρανού.
Η ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με εκρίζωση των εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών συμφερόντων και των εκφραστών αυτών. Τούτο απαιτεί ισχυρό εργατικό κίνημα και ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών που πλήττονται από τα μονοπώλια. (...) Σήμερα όσο ποτέ είναι επίκαιρο το αίτημα για ισχυρό ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Εμπρός να ανοίξουμε το δρόμο για τη λαϊκή αντεπίθεση. Εμπρός μαζί με το ΚΚΕ να ανοίξουμε το δρόμο για το αύριο. Εμπρός να αναδείξουμε το ΚΚΕ στη μεγάλη δύναμη του μέλλοντος της πατρίδας».
*
Η Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου, αγρότισσα, μέλος του ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά, αναφέρθηκε στο μέλλον που επιφυλάσσουν οι πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους για τους αγρότες, αλλά και στη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και τόνισε: «Ουσιαστικά μόνο το ΚΚΕ στηρίζει στην πράξη τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, έχει επεξεργασμένη πρόταση για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, προωθεί τη συμμαχία μας και την κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Θέλω επίσης να σημειώσω κι από τη δική μου εμπειρία ότι αν δεν ήταν οι κομμουνιστές και οι φίλοι του Κόμματος αγρότες και κτηνοτρόφοι, σήμερα δε θα υπήρχε ο Σύλλογός μας. Με την πρωτοβουλία τους και τις προσπάθειές τους, μέσα από πολλές δυσκολίες ... συνεχίζουμε, δεν απογοητευόμαστε. Κρατάμε ζωντανό το Σύλλογο, παλεύουμε, ώστε να υπάρχει μια εστία αντίστασης και αγώνα στην επαρχία Λαγκαδά, παίρνουμε πρωτοβουλίες, συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις, σε όλους τους αγώνες».
*
Ο Πασχάλης Λόγγος, εργαζόμενος στην ΕΥΑΘ, σημείωσε πως «ένα τρανταχτό παράδειγμα για τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος είναι η ΕΥΑΘ όπου η κατάσταση πάει απ' το κακό στο χειρότερο» καθώς «ποτέ δεν έβαλαν οι κυβερνήσεις μπροστά τις ανάγκες του λαού και έτσι οδηγηθήκαμε στην εμπορευματοποίηση βασικών αγαθών όπως το νερό».
Πρόσθεσε πως και τώρα που τάχα είναι υπό δημόσιο έλεγχο, οι μετοχές μεταφέρθηκαν στο Υπερταμείο και τα κέρδη της επιχείρησης εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετόχων, δεν μετατρέπονται σε έργα υποδομής ή θέσεις εργασίας, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της πολυήμερης διακοπής υδροδότησης της πόλης πριν λίγους μήνες. Αναφέρθηκε στην επίθεση και στους εργαζόμενους, με συρρίκνωση στο εισόδημα, απαξίωση της συλλογικής σύμβασης και πανσπερμία εργασιακών σχέσεων κ.ά. με τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών. «Βλέποντας όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφαση να συμπορευτώ με το ΠΑΜΕ και τους κομμουνιστές... μεμονωμένη λύση δεν υπάρχει, χρειάζεται ριζική αλλαγή... Μόνο το ΚΚΕ έχει αληθινή πρόταση διεξόδου από αυτό το βάρβαρο σύστημα που ζούμε... Καλή δύναμη στους αγώνες, ισχυρό ΚΚΕ παντού», κατέληξε. 
*
Ο Κώστας Σαρηγιαννίδης, γιατρός, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, σημείωσε πως κάποτε στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ Κατερίνης υπήρχαν περίπου 50 γιατροί και σήμερα υπάρχουν μόνο τέσσερις και μία επικουρική που σε λίγο τελειώνει η σύμβασή της, ενώ το κτίριο έχει τέτοια προβλήματα που μοιάζει εγκαταλειμμένο.
«Το χρώμα στους τοίχους έσκασε και οι τοίχοι δείχνουν μισογκρεμισμένοι. Ολόκληρο το κτίριο μοιάζει εγκαταλειμμένο. Πολλά ακόμα προβλήματα στο Ακτινολογικό που δεν λειτουργεί, στο Μικροβιολογικό που καρκινοβατεί, στις τουαλέτες, στο ότι στάζει το κτίριο όταν βρέχει. Όλα αυτά είναι διαπιστώσεις που τις ακούει κανείς και από στελέχη της ΝΔ, τις διαβάζει σε φυλλάδες αστικές. Τα βλέπουν και οι της κυβέρνησης και οι της μείζονος αντιπολίτευσης... Δεν λένε κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες. Όταν τον καπιταλισμό τον καταβροχθίζουν οι καπιταλιστές για την ανάπτυξη, όταν σταματάει η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος... όταν ο μηχανισμός του κράτους ζει και υπάρχει για την ανάπτυξη του καπιταλισμού, τότε μόνο υποβάθμιση των παροχών Υγείας θα έχουμε... Μαζί και εξάντληση του επιστημονικού προσωπικού... Κι όλα αυτά γιατί ο καπιταλισμός δεν θεωρεί την Υγεία αγαθό, ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά εμπόρευμα που κοστίζει για τον καπιταλισμό, είναι έξοδο. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το ΚΚΕ. Γι' αυτό δυνατό ΚΚΕ για να έχουμε την υγειά μας».
*
Ο Νίκος Στεφάνου, δημόσιος υπάλληλος, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ-ΔΟΥ, προερχόμενος από το ΝΑΡ, επισήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι «στις σημερινές συνθήκες, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί μαζί με τις δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο να ξανασερβίρει στο λαό την ξινισμένη σούπα της "ελπίδας που ξαναέρχεται" με το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων που μένουν, μαζί με τα ψεύτικα δίπολα, τους εκβιασμούς, τη λογική του "μικρότερου κακού" και το χαμήλωμα των απαιτήσεων, έχει ξεχωριστή αξία για κάθε εργαζόμενο, για κάθε λαϊκό άνθρωπο να ακούσει την πρόταση του ΚΚΕ, να συμπορευτεί μαζί του, να το στηρίξει παντού και να παλέψει.
Γιατί το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης κράτησε την πιο σταθερή και κρυστάλλινη στάση, αρνήθηκε να ψαρέψει στα θολά νερά των κάλπικων "αντιμνημονιακών μετώπων" που έκαναν το "ΟΧΙ" ΝΑΙ σε μια νύχτα, των "πλατειών" που από τη μια φούντωναν τις ψεύτικες ελπίδες και από την άλλη επώαζαν το αυγό του φιδιού, αρνήθηκε τις εύκολες, πιασάρικες "απαντήσεις", να ρίξει το φταίξιμο στο νόμισμα, στην κρίση κλπ. Κάθε εργαζόμενος έχει σήμερα την πείρα, περισσότερο από ποτέ, να καταλάβει ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τα ταξικά συμφέροντά του».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.