Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Μοιράζει υποσχέσεις σε δανειστές και τράπεζες. Μιλάει για «διαπραγμάτευση» με την τρόικα και υπόσχεται στο λαό κοινοτικούς πόρους αντί για δάνεια!

Γεια σου Βαλέσα, μόνο έγια λέσα
(Έγια μόλα, έγια λέσα=μία μπρος, μία πίσω)

Να πείσει την αστική τάξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την επιτυχία των διαπραγματεύσεων με ΕΕ και ΔΝΤ για μέτρα τόνωσης της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά και να κοροϊδέψει το λαό ότι από μια τέτοια εξέλιξη θα βγει κερδισμένος ο ίδιος, πασχίζει ο Αλ. Τσίπρας με τη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
Αυτό που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σαν φιλολαϊκή τάχα εξέλιξη, είναι ένα νέο «κούρεμα» του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με «ρήτρα ανάπτυξης», ως προϊόν διαπραγμάτευσης. Αναμεταδίδει ουσιαστικά την αξίωση μερίδων του κεφαλαίου στην Ελλάδα και στην ΕΕ, που υπερασπίζονται μέτρα σαν αυτά, με την προσδοκία να περισσέψει χρήμα για τις επενδύσεις τους, χωρίς να αμφισβητείται στο ελάχιστο η «αναγκαιότητα» των μεταρρυθμίσεων, που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας.
Ο ίδιος παραδέχεται: «Η δική μας πρόταση κάνει αυτό ακριβώς, αποτελεί λύση που θα δώσει χρόνο στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει και ταυτόχρονα να την καταστήσει ικανή να εξυπηρετεί στο μέλλον ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος». Διαβεβαιώνει ακόμα τα διεθνή αρπακτικά ότι «οι μονομερείς ενέργειες σε σχέση με την εξυπηρέτηση του χρέους δεν αποτελούν επιθυμία μας», αναγνωρίζοντας ως υποχρέωση του λαού να πληρώνει το χρέος της πλουτοκρατίας.
Στο πλαίσιο της πάγιας προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να αποσπά τη ματιά του λαού απ' το πεδίο της οικονομίας, ισχυρίζεται ότι το κόμμα του θα τα καταφέρει καλύτερα επειδή «εμάς δε μας κρατάνε από λίστες Λαγκάρντ και SIEMENS για να μας εκβιάζουν», ανάγοντας σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα αυτό της διαφθοράς, που είναι όμως σύμφυτο με τον καπιταλισμό και χαρακτηρίζει τη σχέση των μονοπωλίων με τους διαχειριστές των υποθέσεών τους.
-Πάρτε κόσμε!

Ο Αλ. Τσίπρας δεν υπερασπίζεται απλά τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, αλλά φτάνει να δηλώνει ότι χωρίς την Ελλάδα «η Ευρωζώνη, με ακρωτηριασμένο το νοτιοανατολικό της άκρο, η ΕΕ με βαθιά πληγή στην εύθραυστη περιοχή της Μεσογείου, θα είναι Ευρωζώνη και ΕΕ, αντίστοιχα, ανάπηρη και ασταθής. Θα είναι η αρχή του τέλους της», διαμηνύοντας στη λυκοσυμμαχία ότι θα χάσει ένα προκεχωρημένο φυλάκιο στο πεδίο των ανταγωνισμών για την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά απ' το λαό να εναποθέσει την ελπίδα του για ανακούφιση σε ευρωπαϊκά προγράμματα, για τα οποία λέει ότι «η σπατάλη πρέπει να αντικατασταθεί από τη σωστή αξιοποίησή τους για την προστασία των αδύναμων». Από τους ίδιους πόρους λέει ότι θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και μάλιστα - όπως ισχυρίζεται - στην περίπτωση που η ΕΕ κλείσει την κάνουλα δανειοδότησης!
Στην ίδια συνέντευξη ο Αλ. Τσίπρας αποκαλύπτει και πώς εννοεί τη λεγόμενη «εθνικοποίηση» των τραπεζών. Όπως λέει, αφού αυτές έχουν περάσει στον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, «είναι ήδη υπό κρατικό έλεγχο». Αρα, λέει, πρέπει να ασκήσει διοίκηση το κράτος και «το πρόβλημα είναι πώς οι τράπεζες θα ξαναγίνουν χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας».
Αποδεχόμενος, τέλος, πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν για την Ελλάδα απ' τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, δηλώνει αναφερόμενος στη Συρία: «Το ΝΑΤΟ δεν έχει εμπλακεί επισήμως στην υπόθεση της Συρίας, και επομένως καμία ΝΑΤΟική υποχρέωση δεν μας επιβάλλει να συμμετάσχουμε σε επιχειρήσεις, εναντίον μιας χώρας με την οποία έχουμε διπλωματικές σχέσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.