Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Αθώοι οι Μιχαήλ - Μουτζούρης


Αθώοι κρίθηκαν ο μαρξιστής διανοούμενος, γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, Σάββας Μιχαήλ και ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστας Μουτζούρης, καθώς δεν προέκυψε η τέλεση αδικημάτων και αξιόποινων πράξεων.


Οι κ.κ. Μουτζούρης και Μιχαήλ βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά τη μήνυση μελών της Χρυσής Αυγής εις βάρος τους για κάλεσμα που είχε γίνει μέσω του Διαδικτύου κατά του φασισμού.

Η δίκη ολοκληρώθηκε προ ολίγου, σε μία κατάμεστη αίθουσα, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος διαμαρτυρομένων και αλληλέγγυων, οι οποίοι, μόλις άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ο Κώστας Μουτζούρης είπε ότι διαφωνεί μεν με όσα γράφονται στο
indymedia, αλλά δήλωσε «χαρούμενος που εξέπεμπε από το ίδρυμά μας ως χώρος αντιπληροφόρησης».

Στην απολογία του, η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ο Σάββας Μιχαήλ κατέληξε λέγοντας πως «το δίλημμα της σημερινής διαδικασίας και το μήνυμα που θα στείλει η απόφαση είναι: ή η εξαφάνιση του ανθρώπου στον άνθρωπο ή ανθρώπινη χειραγώγηση και πανανθρώπινος ελευθεριακός κομμουνισμός».

Την απαλλαγή τους είχε ζητήσει στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας, κρίνοντας πως από κανένα στοιχείο της αποδεικτικής διαδικασίας δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί για συκοφαντική δυσφήμηση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι κατηγορίες εις βάρος τους αφορούσαν σε κάλεσμα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος , τον Μάιο του 2009, κατά του φασισμού, το οποίο είχε αναδημοσιευθεί στον ανεξάρτητο συλλογικό διαδικτυακό χώρο «
Indymedia». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο συντάχθηκε έπειτα από μήνυση μελών της Χρυσής Αυγής, το ΕΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαδήλωση με σύνθημα «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τούς κρεμά». Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε και στο «Indymedia», στο οποίο ο πρύτανης έχει κατηγορηθεί ότι παρείχε τους server του πανεπιστημίου και έχει αθωωθεί δύο φορές.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013, 13:37

Πηγή: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.