Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

"Εκτός απ' τον ιμπεριαλισμό, υπάρχει και η μοναξιά"

...Έτσι έλεγε ένα σύνθημα των μαιτρ της ανέξοδης εξυπνάδας του ΚΚΕ εσωτερικού. Το οποίο έκανε θαύματα, καθώς έπεισε ένα μεγάλο κομμάτι της ανυπόφορα παλιμπαιδίζουσας ελληνικής αριστεράς του 70 και του 80 να αφήσει στην άκρη τον ιμπεριαλισμό και να ασχοληθεί με την μοναξιά, όχι ως οντολογικό πρόβλημα αλλά μάλλον ως μέσο για κανένα καλό πήδημα και για εφορμήσεις στην "χρήσιμη" φλυαρία του επικοινωνείν ως προϋπόθεσης του επιχειρείν, πολιτικώς ή σκέτα επιχειρηματικώς, ή πολιτικο-επιχειρηματικώς.
Σήμερα, με τα βομβαρδιστικά πάνω απ' το κεφάλι μου και την αίσθηση ότι οι εκτοξευτήρες "εχθρών" και "φίλων" μπορεί να συναντηθούν στο σπίτι μου και να σκοτώσουν το παιδί μου --αίσθηση που έχει αναμφίβολα ένας Σύριος πατέρας ή μια Σύρια μάνα που αναλογίζεται τις αγγλικές βάσεις στο Ακρωτήρι και τη Δεκέλεια-- νιώθω και τον ιμπεριαλισμό και την μοναξιά, μόνο που η μοναξιά που νιώθω δεν είναι ούτε ερωτική ούτε οντολογική. Είναι πολιτική μοναξιά, η μοναξιά του ανθρώπου που γύρισε σελίδα ο ίδιος αλλά βρέθηκε έτσι να διαβάζει τη λάθος σελίδα γιατί το βιβλίο του αντικειμενικού κόσμου όπου ζει βρίσκεται ακόμα στην αρχή, στις πρώτες, άθλια κακογραμμένες και χιλιοδιαβασμένες σελίδες της προϊστορίας του, εκεί που υπάρχει μόνο χάος και θάνατος χωρίς νόημα και χωρίς προοπτική.
Όχι, λοιπόν, δεν υπάρχει και η μοναξιά εκτός απ' τον ιμπεριαλισμό, ο ιμπεριαλισμός είναι η μοναξιά, η πολιτική μοναξιά του να αναλογίζεσαι το θάνατο μιας ζωής που, μη έχοντας προετοιμάσει τίποτε για τη ζωή των γενιών που έρχονται, δεν τείνει σε κανέναν σκοπό, παρά μόνο στις αδιόρατες κινήσεις μετοχών ή στο ανέβασμα του ποσού κάποιων αόρατων λογαριασμών. 
Έρχονται στιγμές που θα ήθελα να σπάσω κάποιων τα μούτρα για τη γελοιότητα με την οποία γέμισαν ζωές που θα όφειλαν να γνωρίζουν πως προορίζονται για τραγωδία.


_____________________________
Διαβάστε επίσης από Lenin Reloaded:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.