Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: ΕΚΘΕΣΕΙΣ (ΑΝ)ΙΔΕΩΝ


 Παίζουν με τις εντυπώσεις και θολώνουν την ουσία


Αποπροσανατολισμός του λαού η αντιπαράθεση για το ποιος μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τη δημοκρατία και τη «νομιμότητα»

Αιμοδότες του κεφαλαίου

 ***
ΔΗΛΑΔΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΝ (ΠΑΛΙ)ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ  ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ



 H κυβέρνηση μελετά να ενισχύσει την αντιδραστική «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, με πρόσχημα τη Χρυσή Αυγή, αλλά με πραγματικό στόχο το κίνημα και τις δυνάμεις που δρουν στην πρωτοπορία του
Πριν παρακολουθήσετε τις εκθέσεις ιδεών αυτών που... κοσκινίζουν (γιατί δεν θέλουν να ζυμώσουν)
διαβάστε πρώτα την 
Ανακοίνωση για το ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής που εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 

Αναζητούνται οι θύτες και καταζητούνται τα θύματα
  ***
“Η Χρυσή Αυγή είναι, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, εγκληματική ναζιστική οργάνωση και γι’ αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή ανοχή, το ποινικό δίκαιο και οι δικαστικές διαδικασίες που υπάρχουν.
Η πάλη με τις ιδέες, πολιτικές και πρακτικές της Χρυσής Αυγής, δεν γίνεται με κάποιες διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, αλλά με κινητοποίηση και δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος σε όλους τους χώρους, όπου εκεί κρίνεται ο ρόλος και η ευθύνη της κάθε πολιτικής δύναμης.
Στη Bουλή υπάρχουν διαδικασίες όπου μπορεί να γίνει συζήτηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και γι’ αυτό
προτείνουμε να διεξαχθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.”

Εκκολάπτοντας το αυγό του φιδιού
Μέλι-γάλα
Και Μελιγαλάς
Κάτω στον πειραιάάά στο λιμάάάάνι... 

Μίχος, Παναγιώταρος και Λαγός, στη ζώνη Περάματος.
Ο τελευταίος είχε δεσμευθεί
 «να πάει η ΧΑ στο Συνδικάτο Μετάλλου στον Πειραιά
να τους ξεριζώσουν».

Σωτήρης Πουλικόγιαννης. Δεν άρεσε η δράση του.
Προσπάθεια ξεριζώματος.
 
Παύλος Φύσσας: Δεν άρεσαν τα τραγούδια του. Ξεριζώθηκε.
Χαιρετούρες (εν & αν-ήμερος πάντα)...

...και χειραψίες

Ρετάλι Αττικής
(Μόνο τρόφιμος θα μπορούσε να είναι)

Δημοκρατία μου, ιδού ο στρατός σου!

Ας κάνουμε τώρα μια σύγκληση πολτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο.

Έχει πείρα ο Παππούλης...



Και τώρα οι εκθέσεις για βαθμολογία:


Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 24/9/2013

Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με θέμα τη λήψη μέτρων για τη Χρυσή Αυγή, ζήτησαν χτες ο Αλ. Τσίπρας και ο Φ. Κουβέλης, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια.
Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναλώθηκαν χτες σε πόλεμο εντυπώσεων για το ποιος είναι ο καλύτερος θεματοφύλακας της «νομιμότητας» και της «δημοκρατίας».
Η στάση τους αυτή συντελεί αντικειμενικά στο να θολώσει στα μάτια λαϊκών ανθρώπων η πραγματική εικόνα της Χρυσής Αυγής, που είναι γέννημα - θρέμμα του αστικού πολιτικού συστήματος και υπηρετεί τη «νομιμότητα» του κεφαλαίου, ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό.
Σε δηλώσεις του, ο Αλ. Τσίπρας εμφάνισε το κόμμα του σαν εγγυητή της «ομαλότητας», ενώ ο Φ. Κουβέλης εισηγήθηκε «πολιτικό μέτωπο» των δυνάμεων της «δημοκρατίας» και της «νομιμότητας».
Η κυβέρνηση από την πλευρά της απορρίπτει την πρόταση «τη στιγμή που έχει κινηθεί θεσμικά η Δικαιοσύνη», όπως δήλωσε χτες ο Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος είπε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να γίνει συζήτηση στη Βουλή», όπως πρότεινε μεταξύ άλλων και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμπληρωματικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης χαρακτήριζαν χτες «άκαιρη» τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, καθώς «αυτό μπορεί να εκληφθεί ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «πεποίθηση του υπουργού είναι ότι η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί όλων των υποθέσεων (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα), στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής και υπό την εποπτεία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κινείται με ταχύτατους ρυθμούς για τη σε βάθος διαλεύκανσή τους και την παραπομπή των υπαιτίων σε δίκη».
Αναφέρουν επίσης ότι το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων δράσεων, για τα συγκεκριμένα αδικήματα και για οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία απαιτηθεί, παραπέμπουν στο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, το οποίο, όπως λένε, θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα διαρροές, μέσω της επαναφοράς του λεγόμενου «αντιρατσιστικού», η κυβέρνηση μελετά να ενισχύσει την αντιδραστική «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, με πρόσχημα τη Χρυσή Αυγή, αλλά με πραγματικό στόχο το κίνημα και τις δυνάμεις που δρουν στην πρωτοπορία του.
Ανακυκλώνουν τα περί «νομιμότητας»
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων πως ζήτησε από τον Καρ. Παπούλια «να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και συντεταγμένα από την πολιτεία η εγκληματική δράση των νεοναζί στη χώρα μας». «Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εγγυητής της ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών», κατέληξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τη σειρά του, ο Φ. Κουβέλης πρότεινε στον Καρ. Παπούλια σύσκεψη «των δυνάμεων της Δημοκρατίας προκειμένου να αποφασίσουμε τη δημιουργία ενός πολιτικού μετώπου για την αντιμετώπιση της προωθούμενης εκφασιστικής τακτικής και πολιτικής της ελληνικής κοινωνίας εκ μέρους της Χρυσής Αυγής».
Χρησιμοποιώντας κι αυτός την ορολογία και τα επιχειρήματα περί νομιμότητας, είπε ότι «πρέπει η νομιμότητα να δώσει απάντηση σε όλα εκείνα τα οποία προωθεί η φασιστική οργάνωση (...) δεν χρειάζονται ούτε κωλυσιεργίες, ούτε η επίκληση άμεσα ή έμμεσα των όποιων πολιτικών διαφορών αλλά και αντιθέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της Δημοκρατίας».
Ευκαιρίας δοθείσης, υπεραμύνθηκε του «αντιρατσιστικού» νόμου, επικρίνοντας τη ΝΔ ότι παρεμπόδισε την ψήφισή του.
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επικοινώνησε την Κυριακή από τη Ν. Υόρκη όπου βρίσκεται και ο Ευ. Βενιζέλος, προκειμένου να του ζητήσει «να θέσει υπό την αιγίδα του τις πρωτοβουλίες και δράσεις της κοινωνίας των πολιτών κατά της βίας και του ναζισμού».
Πρόταση αναστολής χρηματοδότησης
Πρόταση αναστολής της κομματικής χρηματοδότησης απέστειλε την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος αναμένεται να την καταθέσει άμεσα στη Βουλή.
Η πρόταση αφορά σε κόμματα των οποίων οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του παραπέμπονται για ποινικά αδικήματα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα χρόνων. Παράλληλα, έλεγχο στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής προτίθεται να ξεκινήσει το ΣΔΟΕ, μετά από σχετικό κυβερνητικό αίτημα. Ο έλεγχος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να επικεντρωθεί στις πηγές χρηματοδότησής της, αλλά και στις δαπάνες της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.