Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Διαρκείς Εξαγγελίες Θαθαδισμού ή Για ένα κούτελο ζούμε


Συναγωνίζεται τον Σαμαρά σε δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο

Αποκαλυπτική η ομιλία του το Σάββατο, σε εκπροσώπους των εργοδοτών στη ΔΕΘ

Διαρκείς Εξαγγελίες Θαθαδισμού


Ακολουθώντας το παράδειγμα του Αντ. Σαμαρά στη ΔΕΘ, ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε το Σάββατο να μην αφήσει σκιές στις δεσμεύσεις του απέναντι στους εκπροσώπους των επιχειρηματιών, στους οποίους μίλησε. Δεσμεύτηκε κι αυτός για «σταθεροποίηση της οικονομίας», την οποία, αν κυβερνήσει, θα την επιδιώξει με «πρωτογενές πλεόνασμα, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και ρευστότητα στην αγορά».

Το διαφορετικό που προσπαθήσει να πουλήσει, είναι ότι αυτός θα τα κάνει με άλλο τρόπο από αυτό που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση.
***
-Σε ό,τι έχω ιερό... Στην αριστεροσύνη μου, σας λέω...

Όπως ο Αντ. Σαμαράς, έτσι και ο Αλ. Τσίπρας, υποσχέθηκε στην ντόπια πλουτοκρατία ότι θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ορμητήριο για την εξαγωγή κεφαλαίων και τις επιχειρηματικές συμπράξεις στα Βαλκάνια, λέγοντας: «Γι' αυτό (η Θεσσαλονίκη) μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως εμβρυουλκός μιας ισότιμης βαλκανικής συνανάπτυξης σε όλους σχεδόν τους παραγωγικούς τομείς. Στην ενέργεια, την προστασία του περιβάλλοντος, τις μεταφορές, το εμπόριο, στον πολιτισμό. Η Θεσσαλονίκη να γίνει το κέντρο της βαλκανικής συνεργασίας και ανάπτυξης, ενεργοποιώντας όλες τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής».
Θυμίζουμε ότι ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στο ίδιο ακροατήριο, είχε αναγορεύσει τη Β. Ελλάδα σε «εφαλτήριο για την ανάπτυξη σε όλα τα Βαλκάνια» και «επενδυτικό κόμβο των Βαλκανίων», διαβεβαιώνοντας το κεφάλαιο ότι η κυβέρνηση δίνει τη «μάχη της εξωστρέφειας» της ελληνικής οικονομίας.

Νερό στ' όνομά του!
Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία ότι το μείγμα διαχείρισης της κρίσης που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση, «μακροπρόθεσμα υπονομεύει τη διεθνή ισχύ και θέση της χώρας. Υπονομεύει και τη δυνατότητα αυτόνομης πορείας ορισμένων, που ναι μεν ευνοούνται περιστασιακά από το μνημόνιο, αλλά αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι η πίεση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται πάνω σε αυτούς. Και, από αυτήν την οπτική γωνία, διευκολύνει όσους επιθυμούν και επιδιώκουν μια Ελλάδα γεωπολιτικά αδύναμη και εξαρτημένη από τους ίδιους».
Είναι καθαρό ότι ο Αλ. Τσίπρας απευθύνεται στην ντόπια πλουτοκρατία και την προειδοποιεί ότι μπορεί βραχυπρόθεσμα να ενισχύεται από την πολιτική της κυβέρνησης, μακροπρόθεσμα όμως θα βγει χαμένη στον ανταγωνισμό με τα ξένα μονοπώλια, επειδή η χώρα χάνει τη «γεωπολιτική της ισχύ».
Το επιχείρημα αυτό είναι η άλλη όψη της κυβερνητικής προπαγάνδας για αναβάθμιση της «γεωπολιτικής ισχύος» της Ελλάδας, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ντόπιας αστικής τάξης στην περιφέρεια, έναντι των ανταγωνιστών της.
Τα ίδια υπόσχεται και ο Αλ. Τσίπρας στους Έλληνες καπιταλιστές. Λέγοντάς τους όμως ότι η δική του πολιτική είναι καλύτερα προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, υπονοώντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δουλεύει για τα μονοπώλια των δανειστών της και όχι για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους.
***

-Κοιτάξτε, δεν μπορούμε, αμέσως.
Θα το πάμε πιο μαζεμένα στην αρχή...
(Πίσω δεξιά, ο επίσης σεβ-αστός κ. Στράτος,
ο αείποτε κύριος Πειραϊκή Πατραϊκή...)

Αναλύοντας το τρίπτυχο της «σταθεροποίησης της οικονομίας», είπε μεταξύ άλλων: «Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι για μας σταθερή πολιτική επιλογή - δεν είναι δέσμευση προς τρίτους. Δεν είναι όμως και στόχος για την επίτευξη του οποίου θα συνεχίσουμε μια πολιτική διάλυσης της οικονομίας. (...) Το πολιτικό ζήτημα έγκειται, συνεπώς, στον τρόπο και τις πολιτικές - όχι στο στόχο (...) Στον αντίποδα του μνημονιακού παραλογισμού, εμείς έχουμε σχέδιο να πετύχουμε βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα, όχι σπέρνοντας την καταστροφή, αλλά με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Ανακόπτοντας τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα. Με την εφικτή σύλληψη της τεράστιας και της σκόπιμα διαφεύγουσας φορολογητέας ύλης. Από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων και της έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Από τον άμεσο αναπροσανατολισμό του ελεγκτικού έργου του ΣΔΟΕ στο πεδίο των ενδοομιλικών συναλλαγών των πολυεθνικών επιχειρήσεων, όπως επίσης και των βεβαιωμένων πράξεων φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής. Από την επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών και διευκολύνσεων που φέρνουν την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ με βάση τους πραγματικούς φορολογικούς συντελεστές».

...Μην τους ξεκάνουμε με το "καλημέρα σας"!
(...αυτός που "έντυσε, στόλισε και νοικοκύρεψε" τον τόπο)

Ο Αλ. Τσίπρας είναι σαφής: Η «δημοσιονομική εξυγίανση» είναι και δικός τους στόχος, χωρίς μάλιστα να τους τον έχει επιβάλλει κάποιος. Άρα, το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο λέει ότι πέτυχε η κυβέρνηση, είναι μέσα στα πλάνα και του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζεται όμως ότι θα το πετύχει «με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη».
Τι λέει ότι θα κάνει;
  • Πάταξη του λαθρεμπορίου,
  • πάταξη της φοροδιαφυγής,
  • επανεξέταση των φοροαπαλλαγών για ορισμένους κλάδους της οικονομίας.
-Εμείς θα σε στηρίξουμε, αλλά κι εσύ... όπως είπαμε.

Τα ίδια όμως λέει και η κυβέρνηση, όταν την ρωτάνε από πού θα βρει τα λεφτά για το χρηματοδοτικό κενό τη διετία 2014-2016. Το κενό, είπε ο Αντ. Σαμαράς στη συνέντευξη που έδωσε στον Τύπο της Κυριακής, θα καλυφθεί «με διαρθρωτικά μέτρα, όπως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου».
Τα ίδια έλεγαν και οι κυβερνήσεις πριν από αυτήν, για να καλλιεργούν αυταπάτες και προσδοκίες στο λαό, τον οποίο κορόιδευαν συνειδητά.
Φοβούμενος μάλιστα ότι η αόριστη αναφορά σε περιορισμό των φορο-προνομίων μπορεί να ανησυχήσει το ακροατήριό του, ο Αλ. Τσίπρας έσπευσε να διευκρινίσει, ρωτώντας στους επιχειρηματίες: «Τι προτιμάτε; Μνημόνια και λουκέτα ή ανάπτυξη σε διαφανές, σταθερό, δίκαιο και απλό φορολογικό και επενδυτικό πλαίσιο κανόνων, υποχρεώσεων και κινήτρων;». Γι' αυτά δεσμεύεται στους επιχειρηματίες και όχι βέβαια για αύξηση της φορολογίας, όπως λέει όταν μιλάει από τα μπαλκόνια, για να δημαγωγήσει και να ψηφοθηρήσει.

***

-Μείνετε ήσυχος... Για ένα κούτελο ζούμε.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Αλ. Τσίπρας συμφώνησε ότι καλώς έγινε, αλλά χρειάζεται και εδώ άλλος τρόπος. Οπως είπε, η κυβέρνηση επέλεξε το μοντέλο «ανακεφαλαιοποίηση με δημόσια χρήμα, με στέγνωμα της αγοράς και πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «αντιπαραθέτει τη δική του επιλογή: ανακεφαλαιοποίηση, όχι για τους τραπεζίτες, αλλά για την εθνική οικονομία. Με ρευστότητα στην αγορά, ελάφρυνση και προστασία των δανειοληπτών από υποχρεώσεις που ανελήφθησαν με διαφορετικά εισοδηματικά δεδομένα. Ανακεφαλαιοποίηση για την πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας και όχι για την τακτοποίηση διαπλεκόμενων φίλων και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (...) το Δημόσιο ανακτά τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μιας και καλύπτει το σύνολο του κεφαλαίου του. Αρα και τον έλεγχο των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιούνται με δημόσιο δανεικό χρήμα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει το λαό ότι αν το κράτος αναλάβει τη διοίκηση των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιήθηκαν, θα ανοίξουν οι κάνουλες του τζάμπα χρήματος για τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες και ότι τα λαϊκά νοικοκυριά θα ανακουφιστούν από την υπερχρέωση.
Κρύβει ότι οι
  • οι τράπεζες στον καπιταλισμό, είτε είναι ιδιωτικές είτε κρατικές, λειτουργούν με βάση τους νόμους του και τους νόμους του κέρδους. Δε χαρίζουν χρήμα.
Κρύβει ακόμα ότι
  • οι όροι που στο εξής οι τράπεζες θα δανείζουν στις επιχειρήσεις (και πολύ περισσότερο στις μικρές), θα είναι ακόμα αυστηρότεροι, στο πλαίσιο της «τραπεζικής ενοποίησης» που προωθεί η Ευρωζώνη και η οποία έχει στόχο να αυξήσει την εποπτεία στη διαχείριση του τραπεζικού χρήματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Διαμόρφωση κειμένου και προσθήκη λεζαντοποιημένων φωτό,
Μποτίλια Στον Άνεμο
 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.