Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο (ΦΩΤΟ - VIDEO)


Με μία μεγάλη πορεία στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε η απεργιακή διαδήλωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 48ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και διαδήλωσαν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που προωθεί η κυβέρνηση, οι οποίες ανοίγουν το δρόμο σε παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών για το λαό.




Με συνθήματα όπως «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», έστειλαν μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται και στοχεύει στην καρδιά του προβλήματος, την εξουσία των μονοπωλίων και το πολιτικό τους προσωπικό. 

Νωρίτερα, στο χώρο της συγκέντρωσης στην Ομόνοια βρέθηκαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι από το χώρο της Υγείας και Πρόνοιας, τα μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, καθώς και εργαζόμενοι από πολλούς εργασιακούς χώρους του Δημοσίου. Από τα μεγάφωνα διαβάστηκε η καταγγελία των Σωματείων του Πειραιά για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η Νίκη Χρονοπούλου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Δάρδαλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.
Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Δημοσίευση: Τετ, 18/09/2013 - 13:03
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 18/09/2013 - 14:36

902
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.