Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Θανάσης Ζαπάντης: Με χιούμορ και χαμόγελο, μέχρι την τελευταία στιγμή, στον αγώνα για Δημόσια Υγεία και Περίθαλψη

* 

Θανάσης Ζαπάντης: Η έλλειψη ρεμδεσιβίρης για τον COVID-19, τα συμβόλαια αποκλειστικής διακίνησής της και οι «παρωχημένες» ιδέες των κομμουνιστών

*

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο σύντροφος Θανάσης Ζαπάντης, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο

Ο σύντροφος ήταν γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγ. Όλγα».

Δούλεψε για πολλά χρόνια ως φαρμακοποιός στο νοσοκομείο της Καλύμνου και στη συνέχεια στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (Αγ. Όλγα), ενώ τα τελευταία 15 χρόνια ήταν διευθυντής του φαρμακείου του Νοσοκομείου. 

Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα των υγειονομικών, με το χαμόγελο και την αισιοδοξία που τον χαρακτήριζαν.

Ο σύντροφος Θανάσης ποτέ δεν το έβαζε κάτω μπροστά στις δυσκολίες, πάλευε και αγωνιζόταν για ένα καλύτερο αύριο, στεκόταν πάντα στο πλευρό του απλού κόσμου που είχε ανάγκη.

Πάντα καυστικός και με εύστοχο χιούμορ, αποκάλυπτε την απανθρωπιά του καπιταλιστικού συστήματος.

Ασυμβίβαστος με την αδικία, αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των συναδέλφων του στο νοσοκομείο αλλά και όλων των ασθενών, για να έχουν περίθαλψη σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης.

Η στάση του αυτή αναγνωριζόταν από τους συναδέλφους του στο Νοσοκομείο, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και για πολλά χρόνια εκλεγόταν στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων.

Γεννήθηκε το 1956 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς από φτωχή, λαϊκή, προοδευτική οικογένεια με αντιστασιακή δράση στην κατοχή.

Τα βιώματα του αυτά τον έφεραν στις γραμμές του νεολαιίστικου και στη συνέχεια του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Όλη του τη ζωή πήρε μέρος στους λαϊκούς αγώνες και πρωτοστάτησε στους αγώνες των υγειονομικών.

Ήταν σε κάθε βήμα στο πλευρό του Κόμματος μέχρι την στιγμή που αποφάσισε να οργανωθεί, όταν μέσα στο Νοσοκομείο όπως έλεγε ο ίδιος ήρθαν νέοι σύντροφοι και φίλοι και το καθήκον της συμβολής για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ το ένιωσε και προσωπική υπόθεση, τονίζοντας: «δεν μπορώ να λείπω πια από την οργανωμένη πάλη».

Το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ, η ΤΟ Υγείας-Πρόνοιας της ΚΟΑ και η ΚΟΒ του Νοσοκομείου αποχαιρετούν το σύντροφο Θανάση και εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η τελετή της πολιτικής κηδείας του συντρόφου Θανάση θα γίνει το Σάββατο στις 10 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο Δηλαβέρη στην Μεταμόρφωση (Λητούς και Κύμης).

Η ταφή θα γίνει όπως είχε ζητήσει στο χωριό του στην Κεφαλονιά. 

Η οικογένειά του ζητά, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συναδέλφους και τους συντρόφους του Θ. Ζαπάντη, εκφράζουν ακόμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας, οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ και η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ. 

Ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Καλύμνου αναφέρει:

«Εκ μέρους των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλύμνου "ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ", αποχαιρετούμε τον συνάδελφο μας Θανάση Ζαπάντη που έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο προ ολίγον ημερών.

Ο συνάδελφος υπηρέτησε για αρκετά χρόνια ως Φαρμακοποιός στο Νοσοκομείο μας. Δραστήριος και μαχητικός συνάδελφος.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους.

Μετά από επιθυμία δική του και της οικογένειάς του αντί στεφάνου καταθέτουμε το ποσό των 150€ για ενίσχυση των αγώνων του ΚΚΕ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Καλύμνου του ΚΚΕ».

902, Πέμπτη 11/11/2021 - 21:14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.