Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΚΚΕ: Ο ιμπεριαλισμός, η καταστολή, ο εγκλωβισμός και οι επαναπροωθήσεις σπέρνουν ναυάγια σε στεριά και σε θάλασσα

Το σημείο του δυστυχήματος (πηγή: xronos.gr)

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Όσο συνεχίζονται η καταστολή, ο εγκλωβισμός και οι επαναπροωθήσεις, θα μετράμε θύματα

Παρασκευή 19/11/2021 - 13:25

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με μετανάστες στην Εγνατία Οδό: 

«Ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος στην Εγνατία Οδό, με νεκρούς και τραυματίες, γεμίζει με θλίψη και οργή. Οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει άμεσα να διερευνηθούν.

Φυσικά, το δυστύχημα αυτό, όπως και όλα τα αντίστοιχα, δεν είναι απλά η "κακιά στιγμή". Τα κύματα των κατατρεγμένων θα μεγαλώνουν εξαιτίας της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών, μέρος των οποίων είναι ιδιαίτερα η περιοχή της Θράκης.

Όσο συνεχίζεται σε βάρος τους η πολιτική της άγριας καταστολής, της ανεξέλεγκτης δράσης της FRONTEX στα σύνορα, του εγκλωβισμού και των επαναπροωθήσεων, τόσο οι απελπισμένοι αυτοί άνθρωποι θα πέφτουν στα νύχια των κυκλωμάτων διακινητών και τόσο θα μετράμε ναυάγια στο Αιγαίο και τροχαία κοντά στα χερσαία σύνορα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της αντιμεταναστευτικής και αντιπροσφυγικής πολιτικής της ΕΕ, που συνυπογράφουν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Οι Κανονισμοί του Δουβλίνου και η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας οδηγούν στο διπλό εγκλωβισμό τους στη χώρα μας, που δεν αποτελεί τον πραγματικό τους προορισμό.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μη συμβιβαστεί με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, να δυναμώσει την αλληλεγγύη του, αλλά και την πάλη του απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να διεκδικήσει:

  • Προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, με παράλληλη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους για αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, χωρίς επαναπροωθήσεις, απελάσεις και υπερδομές-φυλακές.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ. Καμία διευκόλυνση στους μακελάρηδες των λαών. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις.

Αντί η κυβέρνηση να ενισχύει την παρουσία της Frontex στα σύνορα, να χτίζει πελώριους φράκτες και να εφοδιάζεται με υπερσύγχρονα μέσα παρακολούθησης και καταστολής, αντί να εγκαινιάζει φυλακές της ΕΕ στα νησιά, να πιέσει για Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και από εκεί να ταξιδεύουν οι πρόσφυγες απευθείας για τις χώρες προορισμού τους».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.