Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΚΚΕ: Τα μέτρα Θεοδωρικάκου εντείνουν τον αυταρχισμό, την καταστολή και το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών — Στο απυρόβλητο η αστυνομική βία και αυθαιρεσία — Στοχοποίηση των Ρομά αντί για κοινωνική ένταξη

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

Εντείνουν τον αυταρχισμό, την καταστολή και το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών

Στοχοποιούνται ως “παραβατικές” ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

*

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, βλέπε κάτω

Δευτέρα 01/11/2021 - 21:19

«Η κυβέρνηση, προκειμένου να συγκαλύψει τα αιματηρά γεγονότα στο Πέραμα, εξαγγέλλει μέτρα που όχι μόνο αφήνουν στο απυρόβλητο την αστυνομική βία κι αυθαιρεσία, αλλά κι εντείνουν παραπέρα τον αυταρχισμό και την καταστολή, το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών. Την ίδια στιγμή, στοχοποιούνται ως “παραβατικές” ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αντί να υπάρξει μέριμνα για τη στήριξη και την κοινωνική τους ένταξη.

Πιο συγκεκριμένα, η αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης, με την “αξιοποίηση” των πρακτικών που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκές χώρες, που εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι πρακτικές που είναι ενσωματωμένες στο πλαίσιο της «Λευκής Βίβλου για την ασφάλεια», που ενισχύουν την κατασταλτική λειτουργία της αστυνομίας.

Ο εφοδιασμός με κάμερες καταγραφής του συνόλου των αστυνομικών των ειδικών ομάδων και των περιπολικών, σημαίνει γενίκευση της υλοποίησης του ηλεκτρονικού φακελώματος, που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια σε όσους αγωνίζονται και συμμετέχουν σε λαϊκές κινητοποιήσεις.

Ενώ, όσον αφορά την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των αστυνομικών, το περιεχόμενο αυτής καθορίζεται από την ενίσχυση του κατασταλτικού ρόλου της αστυνομίας, σε βάρος του λαού και των αγώνων του».

902

*

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Στο απυρόβλητο η αστυνομική βία και αυθαιρεσία

Στοχοποίηση των Ρομά αντί για κοινωνική ένταξη

Δευτέρα 01/11/2021 - 18:36

Την ώρα που η αστυνομική αυθαιρεσία «πυροβολεί» στηριζόμενη στο θεσμικό πλαίσιο και την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Π. Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε μέτρα «αναβάθμισης» της αστυνομικής δράσης.

Τα μέτρα αφήνουν στο απυρόβλητο την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, ενώ φαίνεται πως η κυβέρνηση επιλέγει τη στοχοποίηση των Ρομά αντί της κοινωνικής τους ένταξης. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, τα «σπασμένα» του φόνου του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη, που έγινε πριν λίγες μέρες, θα τα πληρώσει μόνο η ηγεσία της Άμεσης Δράσης, την ώρα που οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί φέρεται να παράκουσαν εντολές και να αψήφησαν κανόνες εμπλοκής, αλλά εξακολουθούν να «στηρίζονται», σύμφωνα και με σχετικές του δηλώσεις, από τον υπουργό, χωρίς να έχει υπάρξει ούτε μια τυπική διαθεσιμότητα.

Επίσης, το υπουργείο άδραξε την ευκαιρία για «εφοδιασμό καμερών» στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ.

Έτσι, το κατασταλτικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει το ίδιο και χειρότερο, ενώ η κυβέρνηση μέσω του υπουργού της υπόσχεται: «Ασφάλεια για Όλους! Ασφάλεια Παντού»!

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με διαρροές σε ΜΜΕ, στο πόρισμα, που είχε παραγγείλει ο Π. Θεοδωρικάκος στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα με το θάνατο του 18χρονου από τα πυρά των αστυνομικών, το οποίο του παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τις 32 από τις 38 σφαίρες τις έριξαν τρεις αστυνομικοί από τους εφτά που βρίσκονταν στο σημείο της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπήρξε κακός συντονισμός, ελλιπής εικόνα, έλλειψη εκπαίδευσης στη διαχείριση, αλλά και αναφορές για αδυναμία του κέντρου επιχειρήσεων.

Σε σχετική δήλωση του υπουργού φαίνεται η ...δυσαρέσκειά του για την αστυνομική διαχείριση του αιματηρού περιστατικού στο Πέραμα, αφού αναφέρει πως «η κοινή γνώμη ασφαλώς είναι προβληματισμένη με όσα διαδραματίστηκαν, με εντολές που δόθηκαν για λήξη της καταδίωξης, με αλλεπάλληλες διαρροές εσωτερικών επικοινωνιών της Άμεσης Δράσης, με την έλλειψη συντονισμού».

Γι' αυτό, θα υπάρξει πλήρης αναμόρφωση του κανονισμού λειτουργίας της Άμεσης Δράσης και ακριβής περιγραφή των επιχειρησιακών σχεδίων και των καθηκόντων που αντιστοιχούν στους αστυνομικούς.

«Ξεκαθαρίζεται» ότι δεν μπορεί να διακόπτεται καμία καταδίωξη και έρευνα ατόμων που ελέγχονται για παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας.

Επίσης, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε οι κατ' επάγγελμα κλοπές να μετατραπούν σε κακούργημα και η παραβατική συμπεριφορά καταδιωκόμενων να μην τιμωρείται απλά για παράβαση διατάξεων του ΚΟΚ, να προβλεφθούν αυστηρότερες ποινές και η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα, θα υπάρξει διασφάλιση της συνεχούς επανεκπαίδευσης του συνόλου των αστυνομικών με προτεραιότητα τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ, τόσο στο επιχειρησιακό πεδίο, όσο και στην επικοινωνία με τους πολίτες και τη γνώση των νόμων.

Ψηφιοποίηση του Κέντρου Επιχειρήσεων, αλλαγές στη διάταξη δυνάμεων και στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης, ενώ σε θεσμικό επίπεδο προωθείται τους επόμενους τρεις μήνες το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας και της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο σύνολο των αστυνομικών της χώρας.

Επιπλέον, σήμερα στη μία τα ξημερώματα αστυνομικός των ΟΠΚΕ πυροβόλησε την ώρα που δύο άτομα πραγματοποιούσαν διάρρηξη σε φαρμακείο στον Αγ. Δημήτριο.

Ο αστυνομικός μένει στην απέναντι πολυκατοικία και φέρεται να πυροβόλησε τέσσερις φορές για εκφοβισμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σφαίρες φέρεται να κατέληξαν στην τζαμαρία του φαρμακείου, όπου προσπαθούσαν να μπουν οι διαρρήκτες, αλλά και σε ένα παρκαρισμένο ΙΧ.

Οι δράστες διέφυγαν, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός κατοίκου και σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί οπλοχρησίας.

902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.